Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Касабов започва преговори за нови селекционери

Снимка: БГНЕС

Ръководството на Българския футболен съюз изслуша отчета на вече бившите национални селекционери Георги Дерменджиев на мъжете и Александър Димитров на младежите. Договорите на двамата изтекоха и временният президент на БФС Михаил Касабов ще започне разговори с кандидатите за техните заместници. Предложените от него кандидатури ще бъдат обсъдени на следващото заседание на Изпълнителния комитет на централата.

Бе решено още финалът за Купата на България да бъде на 15 май 2021 година, а баражите за влизане в елитното ни първенство между 25 май и 2 юни. Новият сезон ще стартира през месец юли.

Ето цялото съобщение от БФС:

"На днешното си редовно заседание, проведено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се запозна с отчета на селекционера на България "А" Георги Дерменджиев и с този на селекционера на България U21 Александър Димитров за работата им и резултатите на водените от тях отбори в изминалия квалификационен период. Въз основа на тези доклади и на становището на първия вицепрезидент и ръководител направление "Национални отбори" Емил Костадинов, членовете на ИК възложиха на и.д. президент на БФС Михаил Касабов да проведе преговори за заемане на позициите селекционер на мъжкия и на младежкия национален отбор, които към момента са свободни предвид изтичането на договорите на двата щаба. На следващото си заседание ИК ще се запознае с доклада на г-н Касабов и ще подложи на гласуване предложените кандидатури.

 Приет бе и проект на спортен календар на БФС за 2021 година, според който баражите за влизане в ППЛ - сезон 2021/2022 г., следва да се проведат през седмицата между 25 май и 2 юни 2021 г. с цел следващата кампания да стартира през месец юли 2021 г. Финалът на турнира Купа България е насрочен за 15 май 2021 г.

Изпълнителният комитет прие предложението за разпределение на средствата по програма "Солидарност" на УЕФА, получени вследствие на участието на български представители в европейските турнири, които през изминалия период възлизат на 780 717 евро, 60 процента от които (468 430 евро) ще бъдат разпределени между клубовете участници в ППЛ - сезон 2019/2020 г., като всеки от тях ще получи по 36 хиляди евро, с 10 хиляди повече от предходния сезон. Клубовете от ВПЛ ще получат по 16 240 евро, а по традиция членовете на ИК гласуваха и сума за клубовете от Трета лига, като всеки от участниците през сезон 2019/2020 г. ще получи по 1000 евро".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Килиан Мбапе

ПСЖ е на малка крачка от титлата във Франция

Пари Сен Жермен победи като гост Лориен с 4:1 и е съвсем близо до нова титла във френското първенство 4 кръга преди края. От нея го делят две точки, реално една, заради много по-добрата си голова разлика от втория Монако. Монегаските отложиха малко развръзката с победа у дома си с 1:0 над Лил, но изостават с 11 точки от лидера. В друга среща от 29-ия..

публикувано на 25.04.24 в 06:56
Аталанта

Аталанта продължава успешно на няколко фронта

Отборът на Аталанта продължава с отличното си представяне на няколко фронта. След като отстрани Ливърпул в Лига Европа, тимът на Джан Пиеро Гасперини се класира на финала за Купата на Италия.  Аталанта отстрани Фиорентина в полуфиналите, след като победи в реванша у дома си с 4:1. В първата среща флорентинци спечелиха с 1:0, но това за тях се оказа..

публикувано на 25.04.24 в 06:39
Евертън - Ливърпул

Евертън спря Ливърпул за титлата в Англия

Евертън преустанови почти всички надежди на градския си съперник Ливърпул за титлата в Англия, след като „карамелите“ спечелиха заслужено с 2:0  в отложен мач от 29-ия кръг. Успехът на практика, но не и на теория, подпечата спасяването на „карамелите“ в елита, докато „червените“ имат все по-малко шансове да стигнат до златните медали. Големите герои за..

публикувано на 25.04.24 в 06:16
Кевин Пенев и Здравко Куртев (треньор)

Гимнастиците ни не успяха да се класират за финалите на Европейското

Българските състезатели не успяха да се класират за финалите на отделните уреди на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Най-предно място в пресявките намериха Кевин Пенев, който е 18-и на земя, и Даниел Трифонов с 19-а позиция на прескок. Само първите осем от всеки уред продължават в борбата за отличията. На земна..

публикувано на 25.04.24 в 06:06

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19

Лудогорец обезсмисли реванша с Хебър за Купата

Лудогорец победи лесно с 4:0 у дома Хебър в първи полуфинален двубой от турнира за купата на България.  Носителят на трофея от миналия сезон успя да вземе аванс в резултата още в четвъртата минута на мача. Франсиско Гомес центрира и топката достигна до Рик Джонатан и той откри резултата с точен изстрел във вратата на гостите.   Четири минути след това..

публикувано на 24.04.24 в 20:53

Баскетболистките на Берое драматично спечелиха титлата

Берое Стара Загора завоюва титлата в женската А група за четвърти пореден и общо шести път в своята история. Настоящите шампионки оцеляха срещу Монтана 2003 с 67:66 в петата решителна среща, изиграна в зала „Общинска“. Двата тима сътвориха драма, спираща дъха, но във финалните акорди баскетболистките на Албена Хубенова изстрадаха ценния триумф и..

публикувано на 24.04.24 в 20:35