Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди борчета и дъбчета ще бъдат засадени на хълма Боровец в Ямбол

За кампанията са предоставени 5 600 дръвчета от доброволческата инициатива „Гората. бг“

Снимка: Светослав Цветанов

С техника на Общинско предприятие „Паркове и зони за отдих “ местността на хълма Боровец в Ямбол вече се подготвя за засаждането на 5600 дръвчета от видовете цер и бор.

”Времето в Ямбол е идеално за засаждане. Точно януари-февруари, когато има влажност и когато фиданките са в състояние на вегетативен покой или зимен сън“, заяви Никола Рахнев от „Гората.бг“, които предоставят дръвчетата.

Вече са подготвени над 1000 изкопа за засаждането на младите дръвчета, а кампанията е планирана за следващата събота, 23 януари, уточниха от общината в Ямбол. В края на миналата година в Лесопарк "Боровец" бяха засадени над 1500 фиданки черен бор и хималайски кедър.

В новата акция се очаква да се включат десетки жители на града, при спазването на противоепидемичните мерки за сигурност.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Край Ямбол ще бъдат посадени 5600 млади дръвчета

Хълмът „Боровец” в Ямбол ще бъде залесен с 5600 млади дръвчета. В края на миналата година в местността бяха засадени 1500 фидански от видовете черен бор и хималайски кедър, информира кореспондентът ни Даниела Костова. Масовото залесяване на..

публикувано на 09.01.21 в 13:44
ВИЖТЕ ОЩЕ
Вихрен Иванов

Над 100 състезатели от 10 държави на ултрамаратона в Русе - "Дунав 24 часа бягане"

Днес в Русе ще бъде даден стартът на ултрамаратон , който ще продължи 24 часа. Това събитие е от изключителна важност за хората, които изпитват тялото и духа си чрез този спорт.  За втора поредна година на градския стадион в Русе ще се проведе..

обновено на 21.04.24 в 07:45

Пристига първата доставка на гориво за АЕЦ "Козлодуй" от "Уестингхаус"

Очаква се днес в АЕЦ "Козлодуй" да пристигне първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус", предназначено за Пети блок. В посрещането на доставката ще се включи министърът на енергетиката Владимир Малинов, съобщиха от енергийното..

публикувано на 20.04.24 в 07:43

САЩ изтеглят войниците си от Нигер

Съединените щати ще изтеглят войниците си от Нигер, съобщават информирани източници. Според тях е постигнато споразумение между военната хунта в страната и заместник-държавния секретар Кърт Кембъл, който се е съгласил на искането на назначения от..

публикувано на 20.04.24 в 07:35

Военната база в Исфахан – основна цел на израелските удари в Иран?

Военна база в иранския град Исфахан е била основната цел на смятаните за дело на Израел удари вчера сутринта, съобщават американски медии. Базата се намира в близост до комплекса за обогатяване на уран в Натанз, но самото ядрено съоръжение не е..

публикувано на 20.04.24 в 07:29
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

НАТО предоставя на Украйна допълнителни системи за ПВО

Страните от НАТО ще предоставят на Украйна допълнителни системи за противовъздушна отбрана, обяви генералният секретар на алианса. Украинският президент Володимир Зеленски отново призова партньорите за помощ на фона на поредните руски удари...

публикувано на 20.04.24 в 07:24
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

Конференция ще търси решение на пролема с прииждащите в Кипър сирийски мигранти

Увеличаващите се потоци сирийски мигранти от Ливан към Кипър и необходимите действия на ЕС за спирането им ще бъдат обсъдени на провеждащата се в Испания конференция на председателите на парламентите на страните-членки на Евросъюза. Въпросът за..

публикувано на 20.04.24 в 04:36

Украйна и Русия с интензивна размяна на удари през нощта

Мъж и жена са загинали в руската Белгородска област при атака на украински дронове, съобщава губернаторът Вячеслав Гладков. Пуснатите от бепилотните апарати взривни устройства са подпалили къща в едно от селата. В друго село в района още една..

публикувано на 20.04.24 в 04:26