Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Вълчев: Ако ситуацията се влоши, учениците се връщат към дистанционно обучение

Красимир Вълчев
Снимка: БТА

Има вероятност учениците от 7, 8 и 12 клас, които днес се върнаха присъствено в училище, да преминат отново на дистанционно обучение - ако епидемичната ситуация в страната се влоши, предупреди просветният министър Красимир Вълчев:

„Ако, разбира се, ситуацията се влоши, ще се предприемат мерки за затягане. Министърът на здравеопазването каза какви са праговите стойности - 200 на 100 000 души“.

На въпрос дали е възможно и учениците до 4 клас да преминат отново към онлайн обучение, Вълчев каза:

„Всичко е възможно. Това се случи в началото на декември. Засега нямаме условия затова. Засега ситуацията е по-скоро малко, индикации за влошаване“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Учениците от 7, 8 и 12 клас се върнаха в училищата

В първия ден от втория учебен срок в училищата се върнаха учениците от 7, 8 и 12 клас след продължителен период на дистанционно обучение. Те ще останат в класните стаи две седмици, след което отново ще преминат към обучение от вкъщи за 14 дни, за да..

обновено на 04.02.21 в 13:32
ВИЖТЕ ОЩЕ
Туристка се разхлажда с ветрило до замъка Сфорца в Милано, Италия, 16 юли 2024 г.

След големите горещини в Италия през последните дни днес кодът е жълт заради очаквани валежи

Това лято над Апенинския полуостров  високите температури  се редуват с дъждовни бури и с лед големите горещини в Италия през последните дни днес кодът е жълт за лошо време и валежи. Заради жегите през тези дни червен код беше обявен от..

публикувано на 22.07.24 в 12:58

Съветът на ЕС удължи с половин година санкциите срещу Русия

Съветът на ЕС удължи с половин година санкциите срещу Русия заради войната в Украйна - до 31 януари 2025 г. В момента те се състоят от широк спектър секторни мерки, сред които ограничения върху търговията, финансите, технологиите и стоките с двойно..

публикувано на 22.07.24 в 12:54
Белгийският външен министър Хаджа Лабиб (вляво) и френският външен министър Стефан Сежурне по време на Европейския съвет по външни работи в Брюксел, Белгия, 22 юли 2024 г.

Външните министри на Франция и Белгия коментираха оттеглянето на Байдън от надпреварата за Белия дом

Министърът на външните работи на Франция Стефан Сежурне смята, че няма да има промяна в поведението на Европа, независимо кой ще е в Белия дом.  Джо Байдън обяви, че се отказва да се бори за втори мандат на изборите през ноември Сежурне..

публикувано на 22.07.24 в 12:35

Българските огнеборци с превантивни действия на двата фронта на пожара в планина Славянка

Трети ден екипи на пожарните служби от Петрич и Сандански, както и служители от няколко горски стопанства, са на границата с Гърция в опит да не допуснат  разпространението на пожара в планината Славянка  на българска територия.  Българските огнеборци..

публикувано на 22.07.24 в 12:23

Кирил Петков: Ще търсим подкрепа и в следващото НС

Ще търсим подкрепа и в 51-вото Народно събрание, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след връщането на президента на втория мандат - неизпълнен: "Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Връзката между доходите на хората,..

публикувано на 22.07.24 в 12:19

Гръцките здравни власти информират туристите за увеличен брой заразени с Covid-19

Гръцките здравни власти информират туристите за покачване на броя на заразените с Covid-19. В последната седмица 570 пациенти с Covid -19 са хоспитализирани в Гърция, което е три пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, съобщи..

публикувано на 22.07.24 в 12:09
Камала Харис

Влиятелни демократи подкрепиха Камала Харис за номинацията на демократите

Все повече влиятелни фигури в Демократическата партия се обявяват за номинацията на Камала Харис за изборите през ноември, след като американският държавен глава Джо Байдън обяви, че се отказва от преизбиране и подкрепи нейната кандидатура. Тя..

публикувано на 22.07.24 в 12:09