Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

215-та поредна вечер на антиправителствен протест в столицата

| обновено на 08.02.21 в 21:33
Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Близо час антиправителствени демонстранти блокират булевард “Дондуков” в столицата пред сградата на Министерския съвет.

За 215-а поредна вечер протестиращите настояват за оставки на кабинета и на главния прокурор.

Малко преди 21.00 часа те блокираха кръстовището на Орлов мост. По традиция така приключва демонстрацията с искане на оставките на премиера и главния прокурор

Полицията беше създала организация на движението.

Половин час по-късно движението на Орлов мост в столицата беше възстановено, след като приключи поредна вечер на антиправителствен протест в столицата.

Протестиращите са категорични, че проявите им ще продължат до падането на правителството.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МС задели още 1 млн. лв. за ваксини срещу коклюш

Министерският съвет одобри допълнително 1 милион лева по бюджета на Министерството на здравеопазването. Средствата са предназначени за закупуване на ваксини за безплатна имунизация срещу коклюш на бременни жени, организиране на имунизационния процес, разкриване на имунизационни кабинети и осигуряване провеждането на лабораторна диагностика на..

публикувано на 22.05.24 в 20:47
УМБАЛ

Няма опасност за живота на ударения от мълния мъж

Няма опасност за живота на докарания в "Света Анна" мъж, ударен от мълния в София. Това съобщиха от болницата. Мълнията е паднала в непосредствена близост до 30-годишния човек в 18:53 часа в района на бензиностанция в кв. "Младост" 1. Мълния удари млад мъж в София Градушка с размер на лешник падна в София (обновена) Няма данни за сериозни..

публикувано на 22.05.24 в 20:32

16 са вече жертвите на морбили в Румъния

16 са вече смъртните случаи в резултат на морбили в Румъния. Неваксинирано двегодишно дете е починало след заразяване с дребна шарка в Румъния през миналата седмица. Това е било 16-ият смъртен случай в страната, която обяви национална епидемия през декември миналата година, съобщава БТА. От началото на миналата година до 19 май тази година в..

публикувано на 22.05.24 в 20:24
Британският министър-председател Риши Сунак изнася реч пред Даунинг стрийт 10 в Лондон, обявявайки предсрочни избори -  22 май  2024 г.

Британският премиер Риши Сунак свика общи избори на 4 юли

Британският премиер Риши Сунак свика общи избори за 4 юли, като каза, че "сега е моментът Великобритания да избере бъдещето си". В специално изявление пред Даунинг стрийт премиерът каза, че се е срещнал с краля, за да поиска разпускането на парламента и това искане е било удовлетворено. Донякъде изненадващото насрочване на изборите по-рано от очакваното..

публикувано на 22.05.24 в 20:22

Съветници осъдиха Община Бобошево за невзети заплати за предходния мандат

Съветници осъдиха Община Бобошево за невзети заплати за предходния мандат, като някои очакват да получат по над 10 хиляди лева. Засега спечелите съдебните дела са трима, очаква се да има нови искове. 11-те съветници в Бобошево не са вземали за 2019 година - по две заплати, 2020  г. - за 10 месеца, и за 2021 год. - за четири месеца. Това е..

публикувано на 22.05.24 в 20:03
Държавният глава Румен Радев (първи вляво) участва в представянето на изложбата

Държавният глава участва в представянето на изложбата "Атон в рисунки и фотографии" в Рим

Президентът Румен Радев е на посещение в Италия днес и утре. Държавният глава ръководи българската делегация, която по традиция е приемана на аудиенция във Ватикана от главата на Римокатолическата църква по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.  Посещението на..

публикувано на 22.05.24 в 19:57
Снимката е илюстративна.

Окръжната прокуратура във Варна иска прекратяване на дейността на две сдружения

Окръжната прокуратура във Варна е поискала прекратяване на дейността на две сдружения,чиято дейност е насочена срещу суверенитета, териториалната цялост и единството на нацията, както и към разпалване на етническа или религиозна вражда. Става дума за сдружение "Българско национално движение "Шипка" и сдружение "Български воински съюз "Васил Левски",..

публикувано на 22.05.24 в 19:34