Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец отбеляза 6 гола на Етър, четири попадения за Кешерю

Снимка: БФС

Лудогорец надигра с 6:0 Етър в последния двубой от 17-ия кръг на Първа професионална футболна лига. Така футболистите на Валдас Дамбраускас вече имат аванс от 6 точки пред ЦСКА.

Клаудиу Кешерю бе над всички, след като отбеляза четири гола. Гостите от Велико Търново останаха с човек по-малко още в 25-ата минута, когато вратарят Христо Иванов получи червен картон.

Още в 6-ата минута Недялков проби и центрира към Кешерю, който прониза Иванов за 1:0. Последваха нови силни минути за домакините, но Етър пропусна най-чистото положение. Ловре Кнежевич бе оставен непокрит в малкото наказателно поле, но стреля право в Ренан.

В 25-ата минута "болярите" останаха с 10 човека. Бърнард Текпетей получи извеждащ пас вдясно и отправи мощен удар, който Христо Иванов изби извън наказателното поле. Главният съдия Георги Кабаков веднага изгони стража на гостите.

Лудогорец стигна до втори гол в 36-ата минута, а отново точен бе Кешеру. 120 секунди по-късно резултата стана класически, след като Пламен Крачунов засече в собствената си врата прострелно центриране на Кирил Десподов.

Малко след това Кешерю оформи своя хеттрик и направи резултата 4:0.

След подновяването на играта Лудогорец продължи с неспирните атаки. В 51-ата минута Десподов центрира от пряк свободен удар, а Кешеру изпревари Господинов и покачи на 5:0.

Валдас Дамбраускас направи няколко смени и темпото в играта на Лудогорец спадна. Десподов и Чибота бяха близо до нов гол.

В 92-ата минута Каули Оливейра оформи крайното 6:0.

"Чувството е много хубаво, както винаги. Това е работа на всички колеги, защото топките дойдоха точно, където исках. Това е качество. Днес видяхме много повече работа от тази, която търсехме и на лагера. След седмица очакваме да се вижда още повече подготовката ни. Мисля, че щяхме да спечелим мача и без червения картон, но това бе моментът, в който те усетиха, че нямат никакъв шанс. Точно след първия гол те имаха добра възможност, а и наистина ние не бяхме толкова спокойни. След това обаче вкарахме втори гол и усетихме, че ще е много по-лесно. Те паднаха духом, а ние се вдигнахме и бе малко по-трудно за тях", заяви след мача голмайсторът на Лудогорец.

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас:

"С всеки мач трябва да усещаме по-голяма връзка между играчите. Мисля, че като за втори мач имаме по-голяма адаптация. Беше по-лесно и имах чувството, че сме по-подготвени, отколкото в първия ни мач. Колкото повече играем двубои, толкова ще се засилва тима. Играхме по-добре, отколкото срещу Спортист. Етър се опита да ни пресира и имахме пространства. Отбелязахме ранен гол и можеше да отбележим още. Тяхната преса ни затрудни и те имаха шанс да ни изравнят. Не трябва да пренебрегнем това. Исках играчите сами да решат този проблем. Използвахме това и след това се случи червения картон. За Етър стана трудно с десет души срещу отбор, който е гладен и постоянно иска да се подобрява. Искам да поздравя Кешеру. Не знаех, че за първи път реализира четири попадения. Откакто започнах работа с него виждам двама души - страхотен футболист и човек.Гледах Локомотив срещу Черно море и мисля, че е добре организиран и силен физически отбор. Това, което трябва да направим е да гледаме да подобрим нашата игра".

Старши треньорът на Етър Велико Търново Александър Томаш:

"Причината за загубата? Индивидуалната класа на Лудогорец. Аз деля мача до червения картон и след него. Получихме гол, до червения картон се опитахме да се противопоставим максимално. След това нашият отбор рухна. Оттам нататък Лудогорец показа индивидуалната си класа. Бях казал на футболистите и вярвах, че можем да вземем нещо от този мач, нищо, че това е най-добрият отбор в България с добри футболисти. Убеден съм, че можем да играем по-добре. Трябва да забавим по най-бързия начин този мач и да мислим за следващия. Да бъдем реални и да знаем монетната ситуация Ц не можем да се надиграваме на този етап с Лудогорец. Но можем да пресираме и да организираме добри атаки. След червения картон отбора не си повярва"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Волейболистите на Левски спечелиха титлата

Волейболистите на Левски взеха златните медали

Отборът на Левски спечели 15-та титла в шампионата по волейбол при мъжете. "Сините" победиха след обрат с 3:1 (23:25, 25:19, 25:20, 25:) у домаЦСКА и триумфираха в серията с 3:0 успеха. В първия гейм "червените" поведоха със 7:2, но Левски успя да се върне в двубоя при 7:9. "Сините" дори изравниха при 11:11, но воденият Александър..

публикувано на 26.04.24 в 21:25
Удинезе - Рома

Късен гол донесе победата на Рома над Удинезе

Рома спечели с 2:1 като гост срещу Удинезе в доиграването на мача от 32-ия кръг на италианското футболно първенство, който беше прекъснат в 72-ата минута, когато Еван Ндика колабира на терена. "Вълците" се поздравиха с драматичния успех след гол с глава на Брайън Кристанте в петата минута на допълнителното време. Столичани са с 58 точки на..

публикувано на 26.04.24 в 07:51
Манчестър Сити

Манчестър Сити с нова крачка към титлата в Англия

Футболистите на Манчестър Сити постигнаха категорична победа с 4:0 при гостуването си на Брайтън в отложена среща от 29-ия кръг на английската Висша лига. Тимът от Манчестър доминираше през цялото време на футболния терен и на практика си осигури успеха още до 34-ата минута, когато водеше с 3:0. Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне вкара много..

публикувано на 26.04.24 в 07:46
Белослава Кръстева

Пета победа за Белослава Кръстева на европейското по шахмат

Белослава Кръстева записа петата си победа на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени, което продължава на гръцкия остров Родос. В шестия кръг нашето момиче надигра с белите фигури французойката Митра Еязипур и има пет точки в класирането като дели второто място. С половин точка повече начело е Улвия Фаталийева от Азербайджан. Виктория..

публикувано на 26.04.24 в 07:31
Национален отбор по спортна гимнастика за младежи

България с четири финала на ЕП по спортна гимнастика за младежи в Римини

Давид Иванов се класира за четири финала на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Иванов ще спори за отличията в многобоя, както и на финалите на кон с гривни, халки и успоредка. В многобоя Давид Иванов събра 79.132 точки, което е трети по сила резултат. Брат му Йоан Иванов е на 27-а..

публикувано на 25.04.24 в 21:39

Красота, зрелище и осем гола на стадион "Ивайло" по повод 100 години ФК Етър

Истинско футболно зрелище сътвориха звездните отбори на Етър и България, които се срещнаха по случай 100-годишния юбилей на "болярите". Зрителите на стадион "Ивайло" станаха свидетели на страхотни отигравания от играчи, които напомниха за най-добрите си години по време на състезателните си кариери. Сборният тим на България, чийто капитан беше Христо..

публикувано на 25.04.24 в 20:47
100 години Етър

Стоичков и Балъков почетоха паметта на Трифон Иванов

Футболните легенди Христо Стоичков и Красимир Балъков - единствените българи в идеалния отбор на световно първенство, отправиха поздравления към публиката на стадион "Ивайло" и почетоха паметта на своя голям приятел Трифон Иванов. Това се случи в третата минути на юбилейния мач по случай стогодишнината на ФК Етър. "Честит юбилей! Брат' Гошо,..

публикувано на 25.04.24 в 19:36