Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец детронира Локомотив (Пловдив) след продължения

Снимка: БТА

Лудогорец детронира носителя на трофея от последните два сезона Локомотив (Пловдив) след победа с 2:1 и е първият полуфиналист в турнира за Купата на България. Пиерос Сотириу реализира в началото на втората част за Лудогорец, а Георги Минчев изравни в последните секунди на добавеното време на редовните 90 минути и прати мача в продължения. Там Мавис Чибота бе точен и донесе успеха на Лудогорец.

Блестящ дебют на вратата на Лудогорец записа Кристиан Кахлина, който изпъкна през втората част на редовното време с отлични намеси и капитулира едва в самия край, когато Георги Минчев реализира изравнителния гол. Поражението е първо за Локомотив в турнира от 2017 година насам, докато Лудогорец за първи път от три години достигна до полуфиналите в надпреварата.  

Лудогорец можеше да поведе в 7-а минута, но вратарят на гостите Илко Пиргов спаси удар на Елвис Ману. Диниш Алмейда бе близо до попадение за Локомотив в 36-а минута, но не успя да насочи топката в мрежата с глава след отлично центриране на Лукас Салинас.

Домакините започнаха агресивно с подновяването на играта за втората част и именно тогава стигнаха до скъпоценното попадение. Бърза атака по левия фланг в 47-а минута завърши с центриране на Текпетей и Пиерос Сотириу с глава отбеляза за 1:0.

Последваха силни минути за пловдивчани, които пропуснаха четири отлични възможности да изравнят. Конър Руан бе изведен на стрелкова позиция, но стреля право в обсега на вратаря Кахлина.

В 60-а минута Локомотив отново бе близо до попадение, но Бирсент Карагарен стреля неточно. Малко по-късно силен удар от разстояние на Момчил Цветанов бе спасен от Кахлина. Ситуацията се повтори три минути преди края, когато Цветанов насочи добре топката от границата на наказателното поле, но Кахлина реагира блестящо и изби в корнер.  

Локомотив не се предаде до края и в последните секунди на добавеното време Алмейда подаде на Георги Минчев, който на празна врата изравни и прати мача в продължения. В края на първото продължение влезлият като резерва Клаудиу Кешерю пропусна отлична възможност за Лудогорец, като от удобна позиция с левия крак стреля силно, но встрани от вратата.

В 114-а минута Мавис Чибота реши мача в полза на Лудогорец след индивидуална акция в в наказателното поле и точен удар за 2:1. След мача двата отбора си спретнаха меле на терена и в тунела, в резултат на което реферът показа червени картони на Жордан Икоко от Лудогорец и Пауло Уртадо от Локомотив.

Лудогорец - Локомотив (Пловдив)  2:1 след продължения (1:1 в редовното време) 

1:0 Пиерос Сотириу 47

1:1 Георги Минчев 90+3

2:1 Мавис Чибота 114

Лудогорец: Кристиан Кахлина, Георги Терзиев, Алекс Сантана, Елвис Ману (66-Каули Оливейра), Пиерос Сотириу (96-Клаудиу Кешерю), Драгош Григоре, Джордан Икоко, Оливие Вердон, Стефан Баджи (89-Абел Анисе), Бернард Текпетей (118-Жосуе Са), Вандерсон (46- Мавис Чибота)

Локомотив (Пловдив): Илко Пиргов, Динис Алмейда, Дейвид Малембана, Кристиан Гомис, Конър Руан (107-Парвиз Умарбаев), Николай Николаев (69-Димитър Илиев), Петър Витанов, Лукас Салинас (79-Пауло Уртадо), Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен (89-Кристиан Илич), Георги Минчев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антоанета Стефанова

Антоанета Стефанова спечели първата си партия на EП по шахмат, българките записаха четири победи

Антоанета Стефанова започна с победа участието си на Eвропейското индивидуално първенство по шахмат за жени, а останалите българки записаха още три успеха и допуснаха две поражения в първия ден в Родос, Гърция. Стефанова започна турнира с черните фигури и спечели срещу Аян Алахвердиева от Азербайджан. Победи с черните записаха още две българки, като..

публикувано на 20.04.24 в 06:42
Борислава Иванова

Борислава Иванова е на финала при жените на турнир по спортна аеробика в Прага

Борислава Иванова спечели квалификацията и се класира за финала при жените в 17-о издание на международния турнир по спортна аеробика "CZECH AEROBICS OPEN" в чешката столица Прага.  Българката получи най-високата оценка от 19.900 точки в пресявките. При девойките сред финалистките са Кристина Костова и Християна Златанова, които завършиха първа и..

публикувано на 20.04.24 в 06:21
ФК Крумовград

Крумовград победи Славия, влезе в първата шестица

Отборът на Крумовград победи Славия с 2:0 в среща от последния 30-ти кръг от редовния седон в Първа футболна лига. Головете за домакините на стадион "Никола Щерев - Старика" паднаха през първата част.  Серкан Юсеин откри резултата в 36-та минута, а в 42-та Патрик Луан увеличи на 2:0. Успехът изпрати Крумовград сред най-добрите шест в елитната ни..

публикувано на 19.04.24 в 21:57

Ботев Враца победи Етър на старта на 30-ия кръг в Първа лига

Ботев (Враца) спечели с 2:0 срещу Етър (Велико Търново) и остави "болярите" на осем точки зад себе си в битката за оцеляване в българската футболна efbet Лига.  Ботев е 15-и с 22 точки, а Етър остава на последното място с едва 14 от 30 мача. Етър остана с човек по-малко още в десетата минута, когато Принц Мбаке бе изгонен с втори жълт картон.  Мартин..

публикувано на 19.04.24 в 20:08
Рами Киуан (в червен екип)

Рами Киуан е на победа от медал на Европейското по бокс

Рами Киуан постигна втора убедителна победа за България в днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът на България не остави шанс на румънеца Мариан Булеу. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той срази съперника си с 5:0 (30:26, 30:27, 30:27, 30:26,..

публикувано на 19.04.24 в 18:12
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на Световната купа в Доха

Валентина Георгиева спечели бронзов медал на финала на прескок на Световната купа по спортна гимнастика в Доха (Катар). Състезателката на Филип Янев получи оценка от 13.466 точки (13.433 точки първи и 13.500 точки втори прескок).  Пред националката се наредиха представителката на Панама Карла Навас с 13.850 и Чан Ок Ан (КНДР) с 13.833 точки...

публикувано на 19.04.24 в 17:57
Открита тренировка на националите по спортна гимнастика

България с пълни отбори на ЕП по спортна гимнастика в Римини

България ще бъде представена с пълни отбори при мъжете, младежите и жените на европейското първенство по спортна гимнастика. Шампионатът на Стария континент за мъжете и младежите ще се състои от 24 до 27 април, за жените и девойките ще е от 2 до 5 май. "Подготовката си минава добре, работих по нови неща, тренирах много. Световната купа беше..

публикувано на 19.04.24 в 12:20