Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Контузия и проблем с кънките за Лари Луполоувър на световното първенство

Татяна Йорданова с Александра Фейгин и Мария Левушкина
Снимка: Личен архив

Лари Луполоувър е с контузия на крака и има проблеми с кънките, това съобщи специално за БНР Татяна Йорданова, президент на Българската федерация по кънки.

„Лари е с контузия на крака. Освен това има малки проблеми с кънките. Надявам се, че ще покаже това, което може.  Всичко ще зависи как ще се почувства след новия монтаж на кънките. Просто кънките и обувките, които се произвеждат в последно време са с ужасно качество“, сподели Татяна Йорданова и коментира 17-то място след кратката програма на Александра Фейгин.

Лари Луполоувър

„Изключително съм щастлива от това, което показа Саша, защото представянето на всички момичетата беше много силно. Много притеснено ми беше, докато не дойде нейния ред. Още повече се притесних заради ситуацията, която се получи преди нейното излизане. Състезателката от Франция се контузи и Александра трябваше да излезе по-рано на леда. Слава богу това не й повлия. Разговарях с нея и ми кажа, че се чувства добре“, каза още Татяна Йорданова  и обясни регламента за получаването на олимпийските квоти:

„Да, смятам, че ако запази 17-то място, то ще й гарантира квота. Ще раздадат 24 квоти. Нациите класирали се на първите три места взимат по три квоти. До десето място взимат две квоти. Сметнала съм, до кое място ако се класира може да си осигури участие на Олимпиадата, но не искам да го казвам.

Александра Фейгин

Изненадана съм от представянето на рускините и по специално от Трусова. Не се представят толкова сигурно и убедително, както на техните вътрешни състезания. Мисля, че им влияе това, че няма публика. Те са свикнали да играят пред пълни трибуни. Интересно състезание и доста силно.“, завърши Татяна Йорданова.

България не е имала свой представител във фигурното пързаляне от олимпийските игри в Торино през 2006 година, когато Албена Денкова и Максим Стависки станаха пети при танцовите двойки, а Румяна Спасова и Станимир Тодоров се наредиха 19-и при спортните двойки.

Кратката програма при мъжете е утре. Състезанието започва в 12.40 минути, а състезаващият се за България Лари Луполоувър е в първа група с втори стартов номер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Монтана надви Берое и изравни серията във финала

Вицешампионът Монтана 2003 надигра за втори път шампиона Берое с 89:88 (28:17, 9:15, 27:26, 19:25, 6:5) след продължение като домакин в зала „Младост“ в Монтана в четвъртата среща от финалния плейоф в първенството на България по баскетбол за жени и изравни серията на 2-2 победи. Старозарки спечелиха първите два двубоя като домакини, а тимът..

публикувано на 22.04.24 в 20:40
 Арестуваха Фабио Канаваро е задържан заради неплатени данъци

Фабио Канаваро пое Удинезе

Удинезе, който е на 17-о място в класирането на Серия А, се раздели с треньора си Габриели Чофи в понеделник, съобщиха от клуба. Негов заместник ще бъде световния шампион от 2006 година Фабио Канаваро. "Удинезе съобщава, че освободи от функциите си треньора на първия отбор Габриеле Чофи", написаха от клуба в кратко съобщение. Чофи е на..

публикувано на 22.04.24 в 18:52

Аслъхан Мехмедова се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство

Българската боксьорка Аслъхан Мехмедова се класира на четвъртфинал на Европейското първенство и увеличи бройката на добрите резултати. Един полуфинал и още 11 достигнати четвъртфинала - такава е равносметката за България след приключване на първите два кръга на Европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград. Аслъхан Мехмедова стана..

публикувано на 22.04.24 в 18:50

Гимнастиците ни с подиум тренировка преди Европейското

Националният отбор по спортна гимнастика за мъже направи официална подиум тренировка преди началото на Европейското първенство в Римини (Италия).  "Подиумът мина добре. Състезателите направиха малки грешки, но се надявам да ги изчистим до началото на първенството", коментира президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев. Уредите в залата в..

публикувано на 22.04.24 в 18:45
Калина Бояджиева

Калина Бояджиева вдъхнови участниците в турнир по олимпийско таекуондо „Херея оупън“

Европейската шампионка за жени и за девойки Калина Бояджиева подкрепи състезателите в 15-ото издание на турнира по олимпийско таекуондо „Херея Оупън“.  Състезателката на клуб „Херея“ пропусна огромната възможност да спечели виза за Игрите в Париж, след като скъса кръстна връзка на коляното по време на турнира в Австрия и претърпя операция. „На..

публикувано на 22.04.24 в 12:56

Ремита и загуби за българките на европейското по шахмат

Надя Тончева и Белослава Кръстева допуснаха първи поражения на европейското индивидуално първенство по шахмат за жени в Родос, Гърция. Останалите националки направиха две партии реми и допуснаха още две загуби на континенталния шампионат. Тончева и Кръстева, които до този момент бяха безупречни с по две победи, отстъпиха съответно на Нарва Маи от..

публикувано на 22.04.24 в 06:43

Манчестър Юнайтед е финалист за Купата

Манчестър Юнайтед се класира за финала в тазгодишното издание на турнира за Купата на Футболната асоциация. На "Уембли" той се наложи над Ковънтри след дузпи с 4:2, в редовното време и продълженията 3:3. Скот Мактоминей даде преднина на Юнайтед в 23-та минута, след като засече остър пас от дясно на Диого Далот. В добавеното време на първата част Хари..

публикувано на 22.04.24 в 06:35