Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: Българските избиратели гласуваха за промяна

Хасан Азис: Надявам се ДПС да е фактор при вземането на важни решения

| обновено на 04.04.21 в 23:12
Мустафа Карадайъ
Снимка: БГНЕС

Българските избиратели гласуваха за промяна. Ние от ДПС също заложихме на промяна“. Това каза на пресконференция в края на изборния ден лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

По думите му Движението ще направи анализ на изборите, когато излязат окончателните резултати

„Повече от четири години говорим за необходимостта от нормалност в политиката и възстановяване на демокрацията. Всичко е вариант“. 

Хасан Азис
Важното за нас е, че направихме реална кампания. Опитахме се да стигнем до всички наши избиратели“. Това каза пред БНР Хасан Азис, кмет на Кърджали, част от ръководството на ДПС. 

Той изрази надежда Движението да бъде фактор при вземане на важни за страната ни решения. И призова да бъдат изчакани окончателните резултати от парламентарния вот, преди да се правят заключения.

„Разчитаме на гласовете и от Турция, и от Англия, и от Испания, от Франция, от Белгия, от всички страни, където има български граждани.

Експертен програмен кабинет с формулиране на важните стратегически цели на страната ще бъде тема, за която предстои ръководството да излезе със становище. 

„Винаги сме се заявявали за диалог между партиите и на базата на този диалог да се формулират важните стратегически цели на страната ни за десетилетия напред“, допълни Азис в интервю за програма „Хоризонт“. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Блокада на пътя за Рилския манастир заради безводие в Кочериново

Десетки жители на Община-Кочериново блокираха за повече от час пътя за Рилския манастир при разклона за с. Стоб, протестирайки срещу безводието в района. Движението в двете посоки беше пускано на всеки 5-10 минути и регулирано, стигна се обаче до остри пререкария с част от блокиралите пътя.  Местните са гневни, че след като четири денонощия били със..

публикувано на 25.08.24 в 14:41

Хусите поздравиха "Хизбула" за нападението срещу Израел

Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници хуси поздравиха ливанската групировка „Хизбула“ за нападението ѝ срещу Израел и отново заплашиха с отмъщение за израелските удари срещу йеменското пристанище Ходейда миналия месец, предаде "Франс прес". „Поздравяваме „Хизбула“ и нейния генерален секретар за голямата и смела атака, извършена от..

публикувано на 25.08.24 в 14:29

Човек от екипа на "Ройтерс" е в неизвестност след нападение в Краматорск

Един човек от журналистически екип на агенция "Ройтерс" е в неизвестност и двама са били ранени при среднощна атака срещу хотел в град украинския град Краматорск, Донецка област. Екипът се състои от шест души, като двамата пострадали са били откарани в болница. От агенцията посочват, че продължават да очакват повече информация. Краматорск, последният..

публикувано на 25.08.24 в 14:08

Кафето в Гърция рязко поскъпва

Кафето в Гърция поскъпва рязко както в магазините, така и в зведенията. Собствениците на кафенета очакват отлив на клиенти. Цената на кафето на едро е нараснала с между 45 и 65%, съобщава гръцката държавна телевизия ЕРТ. Очаква се това да доведе до рязко поскъпване на всички видове кафе в магазините, както и с поне 50 на сто по-високи цени в..

публикувано на 25.08.24 в 13:59

Рисовете в софийската зоологическа градина се радват на поколение

Евроазиатските рисове в Зоологическата градина в София се радват на поколение, съобщиха на "Фейсбук" страницата на зоопарка. Под публикацията посетители споделят, че вече са видели бебетата, и..

публикувано на 25.08.24 в 13:34
Киър Стармър, лидер на победилата Лейбъристка партия

Какво ще каже в първата си голяма реч като премиер Киър Стармър?

В послание на британския премиер Киър Стармър към нацията, което ще бъде отправено в реч във вторник, се посочва, че животът в Обединеното кралство ще се влоши преди да се подобри. Британският премиер ще отбележи седмицата преди завръщането на депутатите в Камарата на общините след съкратена лятна ваканция, като продължи с нападките си срещу..

публикувано на 25.08.24 в 13:24
Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев

Не са водени разговори за служебен вътрешен министър с главния секретар на МВР

Главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев и директорът на бургаската полиция Емил Павлов заявиха, че с тях не са водени разговори за бъдещ служебен министър на вътрешните работи. И двамата са категорични, че не биха приели поста. "Моят избор е да бъда полицай",  каза директорът на Бургаската полиция старши комисар Емил Павлов: "С мен..

публикувано на 25.08.24 в 12:39