Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 общински и областни председатели на БСП са подкрепили Корнелия Нинова

Снимка: БГНЕС
Над 200 общински и областни председатели на БСП са изразили подкрепата си за лидера на партията Корнелия Нинова на срещи по време на почивните дни.

По повод ситуацията в БСП и отговорността за изборната загуба над 200 общински и областни председатели подкрепиха Корнелия Нинова след срещите в събота и неделя.

"Предсрочни избори сега няма да са полезни за страната и не биха дали възможност за трайно разграждане на модела на управление", считат структурите на БСП.

Изразено е мнение по отношение на поведението на парламентарната група при положение, че "Има такъв народ" състави правителство, както и при евентуално получаване на трети мандат от БСП.

Корнелия Нинова ще запознае Националния съвет с позициите на структурите в страната в събота, когато ще бъде заседанието му.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

15 бойци на "Ислямска държава" са убити при съвместна операция между САЩ и Ирак

Американски военни и сили на Ирак са провели съвместна операция срещу бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" в западната част на страната. Били са убити най-малко 15 души, а седем американски войници са били ранени. Централното военно командване на САЩ информира, че бойците са били въоръжени с "множество оръжия, гранати и..

публикувано на 31.08.24 в 09:04
Трафик в Торино, Северна Италия.

Червен код за трафика в Италия през този уикенд

В Италия е обявен червен код за интензивен трафик, заради завръщащите се в големите градове  в последните дни от летните ваканции. Червеният код е в сила от петък следобед, засяга събота 31 август и особено неделя - 1 септември. Натовареният трафик е към големите градски центрове в цяла Италия от ваканционните морски и планински курорти..

публикувано на 31.08.24 в 08:56

Йотова – гост на събора на каракачаните в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова днес ще бъде гост на национален събор на каракачаните в България. Традиционно съборът се провежда в местността "Карандила" край Сливен. Началото на 31-вото издание на събора ще бъде дадено в 10.30 часа в зоната на т.нар. „Каракачанско село“ на поляната до хижа "Миролоио". Тържествата ще започнат с водосвет и..

публикувано на 31.08.24 в 08:47

И плевенчани на протест заради безводието

В Плевен тази сутрин организират граждански протест срещу безводието. Настоява се за адекватни мерки на местната и държавна власт- за довършване на водопроводи и подмяна на остарялата ВиК мрежа в населените места, съобщава кореспондентът ни Латинка Светозарова Протестът е пред сградата на общината. Организира се в социалните мрежи и е обявен с..

публикувано на 31.08.24 в 08:40
Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи

Транспортният бранш стяга протести през октомври

Транспортният бранш в България е готов за протести в началото на октомври, ако държавата не започне да решава проблемите в сектора. Автобусните превози са в колапс, тъй като продължават проблемите с финансирането на този вид транспорт. Това сподели за БНР Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи: "Пари за това..

публикувано на 31.08.24 в 08:31

Петима ранени при нападение с хладно оръжие в автобус в Германия

Нападателка рани с хладно оръжие петима души в автобус в западния германски град Зиген, предаде ДПА, като се позова на изявление на германската полиция от вчера вечерта. Трима от ранените са в критично състояние. 32-годишната заподозряна за нападението е арестувана. Най-малко 40 души са били в автобуса, превозващ хора към градски..

публикувано на 31.08.24 в 08:15

Ед Шийрън излиза пред 60 000 души в София тази вечер

Броени часове ни делят от концерта на британската попзвезда Ед Шийрън в София. Шоуто на английския музикален поп идол Eд Шийрън унасят част от световната му обиколка The Мathematics Tour. Началото на концерта на стадион "Васил Левски" тази вечер е в 18:00 часа като първо на сцената, за да подгрее феновете излизат българската певица..

публикувано на 31.08.24 в 08:07