Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона спечели за рекорден път Купата на Краля

Барселона спечели за рекорден път Купата на Краля
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Барселона спечели турнира по футбол за Купата на краля в Испания, след като във финала победи Атлетик Билбао с 4:0 на стадион "Ла Картуха" в Севиля. Головете вкараха Антоан Гризман (60 минута), Френки Де Йонг (63) и Лионел Меси (68 и 72). Така каталунците триумфираха в турнира за рекорден 31-и път, а за баските това е шесто поредно поражение в директен спор за Купата. За последно Барселона взе трофея през 2018 година, а само преди две седмици Атлетик загуби финала от миналия сезон с 0:1 срещу Реал Сосиедад. А през януари в мача за Суперкупата на Испания тимът от Билбао спечели с 3:2 срещу Барса.

Този път играчите на треньора Роналд Куман бяха безпощадни срещу съперника, особено през второто полувреме. През първото каталунците владееха повече топката, но така и не стигнаха до попадение. Барселона нанесе болезнения си удар за 12 минути, когато паднаха и четирите гола. Това е първи трофей за треньора Роналд Куман начело на отбора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илиан Илиев

Илиан Илиев: Целта е да направим боеспособен национален отбор

Селекционерът на националния ни футболен отбор и старши треньор на Черно море (Варна) Илиан Илиев беше избран за номер 1 у нас за 2023-а година. Илиев спечели със сериозна преднина пред..

публикувано на 19.03.24 в 07:44
Игор Тудор

Игор Тудор застана начело на Лацио

Италианският футболен Лацио назначи Игор Тудор за старши треньор на отбора след оставката на Маурицио Сари, съобщи клубът от Серия А. 45-годишният Тудор е подписал 18-месечен договор с римския клуб. Хърватинът за последно беше начело на френския Олимпик (Марсилия), като напусна през юни миналата година, след като ги изведе до третото място..

публикувано на 19.03.24 в 07:08
Иван Русев

Четирима наши ще участват на турнира по бадминтон във Варшава

Четирима български състезатели ще участват на турнира по бадминтон във Варшава (Полша) с награден фонд 15 хиляди долара, който е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024. Състезанието ще се състои от 20 до 24 март. България ще бъде представена от Иван Русев, Илиян Стойнов, Калояна Налбантова и Христомира Поповска. Русев ще започне от..

публикувано на 19.03.24 в 07:03
Александра Фейгин

Фейгин започва в сряда преди полунощ на световното в Канада

34 момичета от 26 държави ще бъдат съпернички на шампионката на страната ни Александра Фейгин при жените на Световното първенство по фигурно пързаляне, което ще се състои тази седмица в Монреал. В Канада ще стартира и Александър Златков, като при мъжете той ще се конкурира с 39 фигуристи от 30 страни. Състезанието при мъжете стартира с кратка..

публикувано на 19.03.24 в 06:56
Георги Иванов

Георги Иванов: Ще говоря с Бербатов - той, Стилиян и Мартин могат да са полезни

Когато резултатите са добри, хората се обединяват. Големите спортисти трябва да са и големи хора. Благодаря на екипа на Бербатов, другата седмица ще се опитам да говоря с Димитър, той, Стилиян и Мартин могат да бъдат полезни за българския футбол, не само чрез Изпълкома, безсмислено е да водим войни". Това заяви новият президент на БФС Георги Иванов след..

публикувано на 18.03.24 в 20:40
Григор Димитров

Григор Димитров започва срещу квалификант или чилиец в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Маями срещу квалификант или чилиеца Алехандро Табило, който е 44-ти в света. Надпреварата на твърди кортове с награден фонд 8.9 милиона долара ще започне на 20 март. Българинът е 11-и поставен в схемата и по право пропуска първия кръг. Той е в..

публикувано на 18.03.24 в 20:30
Нотингам

Висшата лига на Англия отне четири точки от актива на Нотингам

От актива на Нотингам Форест бяха отнети четири точки за нарушаване на финансовите правила на Висшата английска лига. Това оставя Форест в зоната на изпадащите в първенството на Англия, на 18-то място девет мача преди края на кампанията. От Висшата лига заявиха, че Нотингам е признал за нарушение на финансовите правила за устойчивост с 34,5 милиона..

публикувано на 18.03.24 в 20:17