Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Берое заслужи мястото си в шестицата

"Монтана"-"Берое"
Снимка: БГНЕС

Отборите на Монтана и Берое завършиха 1:1 в среща от последния 26-ти кръг от редовния сезон в Първа футболна лига.

Точката беше достатъчна за старозагорци, които заслужиха мястото си в първата шестица.

Монтана добави още една точка към актива си , но ще се бори за оцеляване в елита заедно със съставите на Етър, Славия и Ботев Враца.

В петата минута вратарят на Берое Душан Перниш спаси дузпа на Тони Тасев.

Първи гол отбелязаха гостите в 40-тата минута чрез Иван Минчев.

Монтана изравни резултата в 62-та минута чрез попадението на Владимир Айтов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Лия Каратанчева се размина с трофея във Виена

Лия Каратанчева стана вицешампионка на сингъл на турнира на клей в австрийската столица Виена с награден фонд от 60 000 долара. Българката, която започна турнира от квалификациите, отстъпи във финала с 4:6, 1:6 от Тена Лукаш (Хърватия).  Преди този мач Каратанчева постигна шест поредни победи при само един загубен сет. С този успех Лия ще запише..

публикувано на 08.09.24 в 16:48

Четворката скул на България е 4-та в Европа

Четворката скул на България завърши на четвърто място на европейското първенство по гребане за младежи до 23 години в Одрин (Турция), съобщи БТА.  Българският квартет в състав Христо Нешев, Васил Шунтов, Илиян Стоилов и Стефан Мутич финишира с време 6:07.20 минути във финал "А" на дисциплината и остана на 3 секунди от бронзовия медал, който спечели..

публикувано на 08.09.24 в 16:34
Момент от зрелищната церемония по откриването.

Париж счупи олимпийските рекорди по продажби на билети

Париж 2024 продаде рекордните 12 милиона билета за олимпийските и параолимпийските игри, надминавайки рекорда на Игрите в Лондон 2012, съобщиха организаторите, цитирани от БТА. Продадени са около 9,5 милиона билета за олимпийските игри и 2,5 милиона за параолимпийските игри, които завършват днес. През 2012 година организаторите в Лондон поставиха..

публикувано на 08.09.24 в 16:26
Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева

Марица (Пд) има осигурен бюджет от 300 000 лева

Футболният Марица (Пловдив) има осигурен бюджет от 300 хиляди лева за 2025 година. Това обявиха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-кметът на Пловдив - Владимир Темелков, който ще предостави средствата за клуба. Те посетиха строящите се нови футболни игрища до Езикова гимназия "Пловдив", които ще бъдат предоставени за използване на..

публикувано на 08.09.24 в 12:27
Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек

Клоп стъпи отново на стадиона в Дортмунд

Юрген Клоп се завърна на "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд за бенефисния мач на бившите футболисти на Борусия - Якуб Блашчиковски и Лукас Пишчек. Повече от 80 000 зрители приветстваха бившия треньор на отбора, който сега води отбора на Блашчиковски и го изведе до победа с 5:4. В селекцията на Блашчиковски бяха Роман Вайденфелер, Невен..

публикувано на 08.09.24 в 10:54
Роналд Куман

Куман: Бяхме свежи, бързи, трябваше да вкараме още голове

Селекционерът на Нидерландия - Роналд Куман, не скри задоволството си от резултатната победа с 5:2 срещу Босна и Херцеговина на старта в кампанията за Лигата на нациите по футбол. Домакините на моменти показаха блестящ футбол за радост на публиката на "Филипс стейдиъм". "Играхме много добре във владението на топката. Много свежи,..

публикувано на 08.09.24 в 10:32
Арина Сабаленка

Сабаленка: Тази титла означава много за мен

Арина Сабаленка въплъти духа на любимото си животно тигъра тази година и успя да си проправи път обратно към успеха след контузии и разочарования, за да вдигне най-накрая трофея на Откритото първенство на САЩ. Световната номер две защити титлата си на Откритото първенство на Австралия в началото на годината, но получи контузия в гърба в Рим..

публикувано на 08.09.24 в 10:02