Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърн: Джошуа и Фюри ще се бият през август в Саудитска Арабия

Антъни Джошуа
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изцяло британският сблъсък между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри ще се проведе в една от първите две съботи на август месец в Саудитска Арабия, сподели промоутърът Еди Хърн.

Двубоят между двамата боксьори, които притежават всички четири пояса в тежка категория, е на път да бъде финализиран от няколко седмици насам, но все още няма официално изявление от нито една от страните. Съ-промоутърът на Фюри Боб Аръм заяви наскоро, че мач през юли или август „е малко вероятен“, но Хърн, който промотира Джошуа, вярва, че те са близо до финализирането на дата и място за мача. Саудитска Арабия прие реванша на Ей Джей с Анди Руис-младши, когато британецът си върна поясите на WBA, IBF и WBO през декември 2019, което го постави в позиция за среща с Фюри, който стана шампион на WBC два месеца по-късно.

„7 или 14 август“, каза Хърн за Скай Спортс, когато бе запитан относно дата за дългочакания двубой. „Това е много пазена тайна, че мачът ще се проведе в Саудитска Арабия. Нямам проблем с това да дам тази информация, Боб Аръм вече го направи. Става въпрос за същите хора, с които направихме сделката за Анди Руис, това събитие беше забележително. Като партньори, те бяха фантастични, така че ние се чувстваме много комфортно. Ние се чувстваме комфортно, Антъни е окей, той познава тези хора. Те спазиха всяко свое обещание предишния път – готови сме“. Хърн индикира, че 14 август може да бъде по-вероятна дата за сблъсъка, за да се избегне засичане с Олимпиадата, която трябва да приключи шест дни по-рано.

Джошуа предупреди в Туитър в понеделник, че е „уморен“ от това да чака Фюри и поиска „по-малко приказки, повече действия“ от съперника си, който отвърна със следното: „Ела и си поискай! При теб няма нито приказки, нито действия“. „Няма причина да не се финализира тази седмица. Сега е моментът за разколебаване, но ние не трябва да го позволим – няма да спра, докато не го финализираме. Неизбежно е, но същевременно трябва да затворим вратата“, завърши Хърн.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

От ММС не са съгласни стадионите „Септември“ и „Юнак“ да преминат към Столична община

Министерство на младежта и спорта не е било уведомено от страна на Столична община за намеренията й да придобие в собственост СК „Септември“ и стадион „Юнак“, като за стартиралата процедура и приетия от Столичния общински съвет доклад, от ведомството не е търсено становище във връзка с взетите по тях решения. Поради липсата на ясно изразени..

публикувано на 25.04.24 в 18:07
Златислава Чуканова

Два финала и три бронзови медала за българките на ЕП по бокс в Сърбия (ОБНОВЕНА)

Два финала и три бронзови медала постигнаха състезателките по бокс от националния отбор на България в днешния ден на Европейското първенство в Белград (Сърбия). За златото ще играят Златислава Чуканова (50 кг) и Светлана Каменова (57 кг).  Чуканова се справи с 4:1 с Нина Радованович (Сърбия) и ще боксира в събота с Шанън Суйини (Република Ирландия),..

публикувано на 25.04.24 в 17:26
Килиан Мбапе

ПСЖ е на малка крачка от титлата във Франция

Пари Сен Жермен победи като гост Лориен с 4:1 и е съвсем близо до нова титла във френското първенство 4 кръга преди края. От нея го делят две точки, реално една, заради много по-добрата си голова разлика от втория Монако. Монегаските отложиха малко развръзката с победа у дома си с 1:0 над Лил, но изостават с 11 точки от лидера. В друга среща от 29-ия..

публикувано на 25.04.24 в 06:56
Аталанта

Аталанта продължава успешно на няколко фронта

Отборът на Аталанта продължава с отличното си представяне на няколко фронта. След като отстрани Ливърпул в Лига Европа, тимът на Джан Пиеро Гасперини се класира на финала за Купата на Италия.  Аталанта отстрани Фиорентина в полуфиналите, след като победи в реванша у дома си с 4:1. В първата среща флорентинци спечелиха с 1:0, но това за тях се оказа..

публикувано на 25.04.24 в 06:39
Евертън - Ливърпул

Евертън спря Ливърпул за титлата в Англия

Евертън преустанови почти всички надежди на градския си съперник Ливърпул за титлата в Англия, след като „карамелите“ спечелиха заслужено с 2:0  в отложен мач от 29-ия кръг. Успехът на практика, но не и на теория, подпечата спасяването на „карамелите“ в елита, докато „червените“ имат все по-малко шансове да стигнат до златните медали. Големите герои за..

публикувано на 25.04.24 в 06:16
Кевин Пенев и Здравко Куртев (треньор)

Гимнастиците ни не успяха да се класират за финалите на Европейското

Българските състезатели не успяха да се класират за финалите на отделните уреди на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Най-предно място в пресявките намериха Кевин Пенев, който е 18-и на земя, и Даниел Трифонов с 19-а позиция на прескок. Само първите осем от всеки уред продължават в борбата за отличията. На земна..

публикувано на 25.04.24 в 06:06

Рами Киуан донесе 11-тия медал на България на европейското по бокс

Рами Киуан закри по перфектен начин за България днешния ден на Европейското първенство по бокс в Белград. В категория до 75 килограма националът ни надделя над Михал Ярлински (Полша) и се класира за полуфиналите в сръбската столица. Така българинът донесе 11-ти медал за страната ни, гарантирайки си минимум бронз. Под наставленията на Жоел Арате,..

публикувано на 24.04.24 в 21:19