Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава работата на ваксинационните пунктове на открито в София

Опашка за ваксинация - 30 май 2021 г.
Снимка: БГНЕС

И днес продължава ваксинацията  в мобилните пунктове в столични паркове. До 16 часа в Южния парк, Борисовата градина и на бул. „Възкресение“ в „Красна поляна“ желаещите могат да получат ваксина по избор.

Ваксините се поставят от лекари от три общински болници. Ваксинираните с еднодозовата ваксина на „Янсен“ ще получат сертификата си веднага, обясни Илия Илиев, главен експерт в „Аварийна помощ и превенция“:

„Има достатъчно желаещи, както виждате, и ще ваксинираме всички желаещи“.

С отварянето на ваксинационния пункт в Борисовата градина в 9 часа сутринта, опашката вече наброяваше около 50 души:

„Удобно е…,който дойде по-рано - по-добре. Докато дойде екипът, чакахме… Изисква се декларация, информационна, дават и картонче.  Ще изчакаме и сертификат да ни издадат“;

„Не съм се колебал, нямах време, но сега ми е много удобно“.

Близо 500 души се ваксинираха в мобилните пунктове в столичните паркове вчера. При необходимост работното време ще бъде удължено и днес след 16 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Страните от НАТО обявиха военна помощ от 40 млрд. евро за Украйна през 2025 г.

Във втория ден от срещата им във Вашингтон лидерите на страните-членки на НАТО обявиха пакет от военна помощ за Украйна и заявиха, че пътят на Киев към членство в пакта е необратим. Най-малко 40 милиарда евро ще бъдат предоставени на Украйна през следващата година под формата на военна помощ. Средствата ще бъдат осигурени, чрез..

публикувано на 11.07.24 в 07:18

Мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание в Челе ди Булгерия

50 мотициклетисти от Велики Преслав занесоха специално послание от кмета на града Янко Йорданов на колегата му от Челе ди Булгерия в италианската област Кампания. Мотоциклетистите изминали над 1400 километра от Велики Преслав до Челе ди Булгерия, за да предадат лично писмо от кмета на българския град до кмета на Челе. За това информираха..

публикувано на 11.07.24 в 05:18

Мъж, заподозрян за три убийства с арбалет, беше арестуван във Великобритания

Във Великобритания арестуваха мъж, заподозрян за убийството на три жени с арбалет. Нападението срещу съпругата и двете дъщери на коментатора на Би Би Си на конни надбягвания Джон Хънт в техния дом в Хертфордшър, бързо се превърна в една от водещите новини на Острова, след като и трети жени починаха от раните си.  След голямо издирване на заподозрения..

публикувано на 11.07.24 в 04:54

Кипър бележи най-висок ръст в сферата на иновациите в ЕС

Кипър е постигнал най-висок ръст в Европейския съюз по резултати в областта на иновациите според Европейския индекс за иновации за 2024 г., съобщиха от правителството в Никозия. Средиземноморската страна заема 10-о място в класацията на 27-те страни-членки. България е на 26-а позиция, следвана само от Румъния. Кипър e "Силен иноватор" за..

публикувано на 11.07.24 в 04:48

Пътниците имат право на обезщетение за отменен полет при заболяване на пилота, реши британски съд

Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че пътници имат право на обезщетение за отменен полет поради заболяване на персонал на авиокомпания. Върховният съд се произнесе по дело, заведено срещу "Ситифлайър" (BA Cityflyer), филиал на "Бритиш еъруейз" (British Airways). Делото е по жалба на двойка, чийто полет е бил отменен поради заболяване на..

публикувано на 11.07.24 в 04:33

Мрежа за фалшиви документи беше разбита от полицията в Гърция

Гръцката полиция разби мрежа за печатане на фалшиви паспорти и лични карти. Сред фалшификатите има и български документи за пътуване. Гръцката полиция за борба с организираната престъпност е получила сигнал от Европол, че в Атина действа нелегална печатница за фалшиви паспорти и лични карти. С тях се снабдявали мрежите за нелегален трафик на мигранти към..

публикувано на 11.07.24 в 04:25
Йенс Столтенберг

Столтенберг: Въпросът не е дали, а кога Украйна ще стане член на НАТО

Въпросът не е дали Украйна ще стане членка на НАТО, а кога ще се случи това. Това заяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг на срещата на върха на лидерите на държавите от НАТО във Вашингтон. Докато украинците продължават своите жизненоважни реформи, ще продължим да ги подкрепяме по необратимия път към членството, подчерта Столтенберг...

публикувано на 11.07.24 в 03:51