Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обезщетение за 60 домакинства след наводнението в Котел

Снимка: Стоян Радев

Близо 60 домакинства в община Котел, чиито домове пострадаха при наводнението в събота, ще бъдат обезщетени от общинския бюджет. Това обяви пред БНР заместник-кметът на общината Шериф Кованджъ. 

Решението за това ще бъде взето на утре на сесия на Общинския съвет. Общинска комисия вече е описала щетите след наводнението.  

"След като са направени индивидуалните оценки, на базата на тази сума, която е гласувана от общинския бюджет, по справедлив начин вече ще бъдат разпределени тези средства", каза Кованджъ.  

Котел след наводнението - римейк на щетите и на причините 

Община Котел обмисля да направи нова канализационна мрежа в проблемните участъци.  

"Но това е свързано с финансиране. Община Котел с малкия си бюджет едва ли би се справила с такъв инфраструктурен проект и ще търсим помощ от държавата. Вече са направени такива постъпки. При обявяването на бедственото положение намеренията са всъщност  да се кандидатства пред Междуведомствената комисия и евентуално да се финансира от държавата".  

В Котел частичното бедствено положение остава



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов и Кирил Петков

Публикуването на списък с имена на учители от Варна предизвика конфликт между "Възраждане" и ПП-ДБ

Публикуването във Фейсбук на списък с имена учители от Варна предизвика конфликт между "Възраждане" и ПП-ДБ. В публикацията, пусната във Фейсбук страницата на "Възраждане - Варна", са изброени 26 преподаватели от училища в града, за които се твърди, че са се подписали против поправките в Закона за предучилищно и училищно образование. От..

публикувано на 22.08.24 в 18:01
с. Павелско

Жителите на с. Павелско в готовност да блокират пътя Смолян - Пловдив заради воден режим

Жители на чепеларското село Павелско се събраха в центъра, за да заявят протестна готовност за блокада на пътя Смолян - Пловдив в неделя заради безводието. Около 800 души в родопското село са на драстичен воден режим от дни. Хората нямат вода от 10 до 18 ч и вечерта от 22 до 6 сутринта. В най-горещите дни е било обявено бедствено..

публикувано на 22.08.24 в 17:38

Израел продължава операциите срещу "Хамас" в централната и южната част на Ивицата Газа

Израелската армия продължава операциите срещу "Хамас" в централната и южната част на Ивицата Газа. Палестински медицински източници съобщават за 22 жертви на израелската офанзива през последното денонощие. 11 души са загинали в Бейт Лахия на север, шест - в бежанския лагер Ал Магази в централна част на анклава и още петима при отделни удари..

публикувано на 22.08.24 в 17:32
Рангел Бизюрев

Делото срещу Рангел Бизюрев продължи с разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд

С разпит на свидетели в Пловдивския окръжен съд втори ден продължава делото срещу Рангел Бизюрев,   обвинен в убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Предвидената за днес, заради разминаване на показанията, очна ставка между Бизюрев и Борислав Динков не се състоя. Според държавното обвинение близнаците Борислав и Валентин Динкови са помагали..

публикувано на 22.08.24 в 17:29

Сливенска област е на 13 място в страната по трудова заетост

Сливенска област е на 13 място в страната по трудова заетост, съобщават от НСИ. През второто тримесечие на 2024 годна общият брой на заетите в областта е 71,1 хиляди души. От тях 39,2 хиляди са мъже, а 31,9 хиляди жени. Информира Стоян Радев. Коефициентът на заетост в областта за периода е 51,8% при 53,2% за страната. Заетостта при мъжете е..

публикувано на 22.08.24 в 17:16

Кремена Ватева: Първият морски резерват у нас ще е от Созопол до Царево, 570 кв. км

"Грийнпийс България" започна кампания "Живо Черно море" и има предложение да се създаде първият у нас изцяло морски резерват, с основна цел да се опази екосистемата и да се защитят биологични видове, които са на изчезване. Проектът е за резерват "Маслен нос", изцяло морска акватория, ще обхваща навътре в морето от Созопол до Царева, 570..

публикувано на 22.08.24 в 17:12

Над 150 мигранти за едно денонощие е спасила гръцката брегова охрана в Егейско море

Над 150 мигранти за едно денонощие е спасила гръцката брегова охрана в Егейско море. В една потъваща лодка до остров Лесбос са намерени 115 души, сред които майки с деца. Плавателният съд е потънал час след спасяването на хората, съобщиха властите. Лодката е била претоварена с опасност за жертви от мигрантите, казаха от гранична охрана...

публикувано на 22.08.24 в 17:10