Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА София отстъпи пред Карабах в Австрия

Снимка: sportal.bg

ЦСКА София отстъпи на вицешампиона на Азербайджан Карабах с 0:1 в последната контрола за армейците на австрийска земя, играна на стадиона в град Фулпмес.

През първото полувреме „червените“ имаха териториално надмощие и създадоха по-чисти положения за гол. В 10-ата минута Яник Уайлдшът получи добра топка на границата на наказателното поле. Нидерландецът стреля в тялото на бранител и топката излезе в корнер. След още 120 секунди игра Федерико Варела бе изведен пред пеналта на Карабах и опита удар, който обаче бе уловен от вратаря на азерите.

В 16-ата минута Жеферсон Тепес стреля опасно от фал, но ударът му мина покрай левия страничен стълб на противниковата врата. Пет минути преди почивката момчетата на Любослав Пенев бяха много близо до това да поведат в срещата. След центриране от фаул Жуниор Нзила стреля с глава, но топката срещна напречната греда. По този начин двата състава се оттеглиха към съблекалните при нулево равенство.

През втората част армейците продължиха да атакуват и да бъдат по-добрият отбор на терена. В 57-ата минута Иван Турицов бе изведе добре по левия фланг. Бранителят опита подаване в наказателното поле, което обаче бе уловено от стража на Карабах. По-късно гредата за втори път лиши ЦСКА от гол. Малко по-късно Греъм Кери стреля по диагонала от пряк свободен урад, но топката срещна левия страничен стълб на Магомедалиев. Старши треньорът на „червените“ Любослав Пенев и този път направи много промени в състава си през второто полувреме и даде шанс за изява на всички свои налични футболисти.

В 70-ата минута Карабах поведе в резултата с попадение на Муса Гурбанли, като при подаването към него останаха много сериозни съмнения за засада. Армейците продължиха да атакуват и в 86-ата минута Георги Йомов бе съборен в наказателното поле на азерите, но съдията не посочи бялата точка. В последната минута на срещата Греъм Кери стреля опасно от пряк свободен удар, но изстрелът му премина над гредата. Така ЦСКА отстъпи на вицешампиона на Азербайджан Карабах с 0:1 в последната си контрола от втория етап от предсезонната подготовка на тима в Австрия.

Утре в 18:30 часа отборът каца на Терминал 2 на летище София, а в събота ще е официалното представяне на ЦСКА за новия сезон, което ще е непосредствено преди контролната среща с Ботев (Враца), която е с начален час 19:30 часа и ще се играе на стадион "Българска армия".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 г. е европейски шампион

Националният отбор на България по волейбол за девойки до 18 години стана европейски шампион. Във финала на шампионата в Румъния и Гърция воденият от Антонина Зетова тим на България победи с 3:0 (25:15, 25:18, 28:26) Белгия. За пръв път в историята България има европейски шампионки при подрастващите.  Последният подобен успех за българския волейбол в..

публикувано на 13.07.24 в 20:52
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни спечели многобоя на Световната Чалъндж купа в Клуж-Напока.

Ансамбълът на България за жени спечели многобоя на Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока.  Това е последно състезание за тима преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева изпълниха много силно..

публикувано на 13.07.24 в 19:38
Тадей Погачар

Тадей Погачар спечели 14-ия етап от Обиколката на Франция

Словенецът Тадей Погачар успя да отвори разлика от почти две минути в генералното класиране пред основния си конкурент Йонас Вингегор след 14-ия етап от Обиколката на Франция. Звездата на тима на Обединените арабски емирства триумфира в изключително тежкия 151,9-километров етап от По до Сен-Лари-Сулан Пла д'Аде с време от 4 часа, 1 минута и 51 секунди...

публикувано на 13.07.24 в 19:33
Валентин Антов

Валентин Антов остава под наем в Кремонезе

Италианският клуб Кремонезе обяви, че отново е взел под наем българския национален състезател Валентин Антов, чиито права се държат от отбора на Монца.  Така защитникът, роден през 2000 г., ще изживее второто си поредно приключение в "сиво-червено", след като пристигна в последните часове на летния трансферен пазар през 2023-а година. Антов през..

публикувано на 13.07.24 в 19:09
Барбора Крейчикова

Барбора Крейчикова спечели титлата на "Уимбълдън"

Чехкинята Барбора Крейчикова спечели титлата на турнира "Уимбълдън", след като на финала се наложи над Джазмин Паолини (Италия) с 6:2, 2:6, 6:4, като срещата продължи час и 58 минути.  Това е втора титла за Крейчикова от "Големия шлем" след победата й на "Ролан Гарос" през 2021-а година. Крейчикова, която е смятана за специалист в играта на двойки, в..

публикувано на 13.07.24 в 19:06
Мариян Михалев и Катерина Кулешова

Катерина Кулешова с първа титла от ДП по скокове на батут, спортистите на “Акро-Арт“ спечелиха отборната титла

Катерина Кулешова (Имидж-Русе) спечели първа титла в индивидуалната дисциплина  от държавно първенство по скокове на батут, което се проведе в Габрово. Украинката, която очаква да получи българско гражданство, беше най-стабилна и с оценка от 47.700 точки стъпи на първото място. Държавна вицешампионка с резултат от 44.760 точки стана Диана Сарафова..

публикувано на 13.07.24 в 13:18

Бившият вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор Илия Вълов е починал тази нощ

Легендарният вратар на Ботев (Враца), ЦСКА и националния отбор на България Илия Вълов е починал на 62-годишна възраст в болница във Враца тази нощ.  Вълов е бил приет в болницата във Враца за смяна на става, но е развил инфекция на белите дробове. Все още няма яснота кога ще бъде погребението на бившия футболист, тъй като се чака семейството му. Негов..

публикувано на 13.07.24 в 12:46