Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Петрова: Надявам се Господ да е с нас и да успеем да се справим в Токио


„До олимпиадата има още малко време. Има неща, които ще се опитаме да изпипаме в подготовката.  Това ще една странна и много различна олимпиада. Може бе няма да бъде в пълния си блясък и да носи същия дух, които носи по принцип. Но пък е чакана толкова дълго и когато получиш такова внимание, каквото получихме ние от Министерството на отбраната и министерството на спорта, няма как да не си още по-мотивиран и да не дадеш всичко от себе си в Токио. Надявам се Свети Георги да ни закриля. Това е огромна подкрепа и уважение от страна на Министерството на отбраната към нас. Голяма чест е. Днес почувствах еуфорията от самата олимпиада. Виждайки колко хора ни подкрепят, гласуват ни доверие и разчитат на нас, се надявам, че ще успеем да им се отблагодарим по достоен начин“, това заяви специално за БНР Габриела Петрова, която получи специална икона на Свети Георги от министъра на отбраната Георги Панайотов.

Габриела Петрова завоюва балканските титли на троен и на дълъг скок

„ До последно се надявахме в Токио да има публика, макар и само японска. Уви, това няма да се случи. В нашият спорт един пълен стадион се отразява много положително върху представянето ни. Но от друга страна това още повече ще ни мобилизира, защото знаем, че в България всички ще са пред екраните, ще ни гледат, ще ни подкрепят и ще стискат палци“, добави спортист номер едно на България за 2015 година.

„За съжаление ние трябваше да заменен на лагер в Япония в началото на месеца. Сега обаче, това няма как да се случи, защото японците искаха да сме група поне от 10 души, а ние не можахме да се съберем толкова. Сега ще пътуваме на 22-ри, на 23-ти трябва да влезем в олимпийското село. Скачам на 30-ти, това е седмия ден от пристигането ми. Надявам се, че ще успеем да се справим с аклиматизацията. Започнат още тук да обръщам часовата разлика. Ставам по-рано, тренирам в часовете, в които ще скачам там. Надявам се и Господ да е с нас и да успеем да се справим. Искам успешна реализация. Искам да скоча малко повече от това, което съм скочила до момента. Много сме близко като резултати в ранглистата. Мисля, че за първи път има 32 квоти. Ще бъде много трудно. Няма да е лесно, но се надявам, че ще успея да се реализирам“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ВК Левски София

Волейболният Левски попадна в група с полския Ястжембски в Шампионската лига

Волейболният шампион на България при мъжете Левски София попадна в Група "Е" на Шампионската лига, отреди жребият днес, който бе теглен в Люксембург. "Сините", които бяха поставени в четвърта урна, са в група с полския гранд Ястжембски Венгел, германския Люнебург и френския Шомон. Левски ще започне мачовете си в най-престижния турнир в началото на..

публикувано на 16.07.24 в 13:59
БФС пуска специална фланелка по подо 30 години от СП в САЩ приз 1994 година

БФС пуска специална фланелка по повод 30 години от СП в САЩ 94

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов отправи специално послание към героите от САЩ 94, които записаха една от най – славните страници в историята на спорта у нас, класирайки се на четвърто място на световното първенство преди 30 години. Поводът е 30-годишнината от най-големия успех в историята на българския футбол – 4-ото място в САЩ..

публикувано на 16.07.24 в 13:36
Гарет Саутгейт

Гарет Саутгейт реши - напусна поста на селекционер на Англия

Гарет Саутгейт напусна поста си на селекционер на Англия след почти осем години начело. 53-годишният бивш защитник взе решението след поражението на неговия отбор на финала на Евро 2024 от Испания с 1:2. Договорът на Саутгейт трябваше да изтече през декември тази година, но той сам взе решение да си тръгне по-рано след втория загубен финал на тима на..

публикувано на 16.07.24 в 13:25
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Динамо ще направи всичко, за да ни пречупи

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев говори кратко пред медиите преди заминаването на отбора за Грузия, където утре ще бъде реваншът с Динамо (Батуми) от първия кръг на Шампионската лига по футбол. Специалистът предупреди, че тимът му не бива да се успокоява от преднината в първия двубой и да бъде напълно концентриран в мача. "Разбира..

публикувано на 16.07.24 в 10:35
Агибу Камара

Лудогорец привлече халф от Олимпиакос

Шампионът Лудогорец направи четвърти входящ трансфер това лято, привличайки гвинейския офанзивен халф Агибу Камара, който бе собственост на гръцкия Олимпиакос. Ръководството на тима от Разград и това на шампиона в Лигата на конференциите финализираха успешно преговорите по сделката, като междувременно Камара пристигна в България. Африканският..

публикувано на 16.07.24 в 10:31
Йоана Георгиева

Отмениха наказанието на Йоана Георгиева, ще участва на Олимпиадата

Арбитражният съд по спорта (КАС) отмени наложеното наказание на състезателката ни по кану-каяк Йоана Георгиева. Тя беше със спрени права от началото на юни насам, когато беше обявено, че е нарушила антидопинговите правила. Причината, която международната агенция за допинг тестване ИТА посочва е, че българката не е била открита за проба на 15..

публикувано на 16.07.24 в 06:37
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна от турнира в Будапеща

Виктория Томова отпадна в първия кръг на турнира по тенис на клей УТА 250 в унгарската столица Будапеща с награден фонд 232 244 евро. Поставената под номер 2 в схемата Томова отстъпи пред бившата номер 19 в световната ранглиста Александра Саснович (Беларус) с 6:2, 2:6, 4:6 за 2:04 часа. Българката поведе с 5:0 по пътя си към успеха в първия..

публикувано на 16.07.24 в 06:33