Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иран още не е готов за ядрени преговори със САЩ

Ебрахим Раиси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иран не е готов да възобнови преговорите за завръщане към ядреното споразумение от 2015 г., докато администрацията на новоизбрания президент Ебрахим Раиси не започне работа, съобщи пред Ройтерс американски дипломатически източник.

Анонимният източник е заявил, че Иран е споделил това пред европейски официални лица, които са посредници в индиректните преговори между САЩ и Иран.

Понастоящем се смята, че преговорите във Виена няма да бъдат възобновени до средата на август.

Преговорите за съживяване на сделката започнаха през април, но оттогава изглежда буксуват и няма яснота когато може да бъдат възобновени. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Иранският президент Ибрахим Раиси

Сянката на Тръмп още тегне над ядрените преговори с Иран

Чуждестранните инспекции на иранските ядрени обекти са ограничени от вчера - след като властите в Техеран оставиха без отговор молбата на Международната агенция за атомна енергия за удължаване на временните договорености, действащи от февруари...

обновено на 26.06.21 в 13:55
ВИЖТЕ ОЩЕ
Външният министър на Русия Сергей Лавров

Лавров нарече "игра с огъня" разговорите за използването на ракети Storm Shadow по цели в Русия

Руският министър на външните работи Сергей Лавров нарече "игра с огъня" и "шантаж" разговорите за използването на доставените на Украйна ракети Storm Shadow по цели на територията на Русия, съобщава Ройтерс: "Играта с огъня, а те като малки деца си играят..

публикувано на 27.08.24 в 21:18
Въоръжените сили на Украйна предприеха офанзива в руската Курска област на 6 август 2024 г.

Украйна разширява контрола си над руската Курска област

Украинците разширяват контрола си над руската Курска област и вече владеят почти 1 300 квадратни километра със 100 селища, твърди украинският главнокомандващ Олександър Сирски. Руското командване обаче трупа още сили срещу ключовия град Покровск в Донбас...

публикувано на 27.08.24 в 21:03
Делян Пеевски

Пеевски отговори на Доган: Това е европейска България

"Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество. Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния..

публикувано на 27.08.24 в 20:03

Насрочено е заседание на Съвета "НАТО-Украйна"

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще свика заседание на Съвета "НАТО-Украйна" на ниво посланици на 28 август по искане на Украйна, съобщи „Гардиън“. Новината идва ден след най-мащабната..

публикувано на 27.08.24 в 19:53

Израелските военни са освободили още един заложник, отвлечен от "Хамас"

Израелските военни са освободили още един заложник, отвлечен от "Хамас" при атаката над Израел на 7 октомври миналата година, съобщава Ройтерс.  52-годишният Каид Фархан Алкади е бил изваден от тунел в южната част на Ивицата Газа при сложна спасителна..

публикувано на 27.08.24 в 19:44
Фридрих Мерц

Фридрих Мерц обвини Олаф Шолц, че няма контрол над ставащото в Германия

Лидерът на германския опозиционен Християндемократичен съюз (ХДС) Фридрих Мерц обвини канцлера Олаф Шолц, че няма контрол над ставащото в Германия и миграционната политика му се изплъзва. Той заяви, че Германия трябва да обяви извънредно положение по..

публикувано на 27.08.24 в 19:13
Васил Терзиев

Кметът на София ще възложи проверка на всички покривни конструкции с фотоволтаични инсталации

Кметът на Столичната община Васил Терзиев ще възложи проверка на всички покривни конструкции на общински училища, детски градини, болници и обекти с фотоволтаични инсталации. Направление "Архитектура и градоустройство" (НАГ) към Столичната община..

публикувано на 27.08.24 в 19:06