Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Григор Горчев се отказва от депутатското си място

Снимка: БГНЕС

Проф. Григор Горчев се отказва от депутатското си място. Той беше водач на листата на ГЕРБ-СДС от гражданската квота в Плевен.

ЦИК е приела решение по внесеното от професор Григор Горчев заявление с искане да не бъде обявен за народен представител от кандидатската листа на коалиция с ГЕРБ-СДС в 15 МИР-Плевенски в изборите за народни представители на 11 юли тази година.

Така с решение от 14 юли ЦИК е уважила желанието на професор Горчев и той няма да бъде обявен за избран за народен представител.

Как приеха неговото решение - Валери Ласовски, областен координатор на ГЕРБ в Плевен.

"Да, знаехме за отказа на професор Горчев. Проведохме много дълъг разговор с него. Неговите причини са изключително адекватни и ние ги приехме. В крайна сметка той дава път на младите. В същото време ще остане да помага, това мога да кажа, да, на ГЕРБ".

До този момент не открихме професор Горчев за коментар.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Средно шестима безработни се конкурират за едно място в страната

Средно шестима безработни се конкурират за едно свободно работно място в цялата страна, сочат най-новите данни на Агенцията по заетостта. Преподаватели, работници в добивната и преработващата промишленост, събиране на отпадъци, строителство и транспорт, продавачи и персонал, полагащ грижи за хората, са най-търсените от бизнеса професии...

публикувано на 17.08.24 в 08:51

Пет пожара в защитените територии на България от началото на годинат

От началото на годината са възникнали пет пожара в защитените територии на България. Четири от тях са потушени. Това са пожарът в „Национален парк Рила“, който е на малка площ от около 150 кв.м.; два в Централен Балкан със значителни площи - от порядъка на 800 декара, и един в „Национален парк Пирин“ на площ от 8 декара. Единственият незагасен..

публикувано на 17.08.24 в 08:46

Започва военното учение "Тракийско лято"

Ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка "Тракийско лято" започва днес.  Тя ще се проведе в районите на авиобаза в Крумово, летище Пловдив, Чешнегирово.  Заради тренировката ще има временно затворени райони от въздушното пространство, казват от Министерството на отбраната.  В учението ще участват и формирования от..

публикувано на 17.08.24 в 08:33

"Хамас" отхвърли и най-новите предложения на САЩ за спиране на войната в Газа

Групировката "Хамас" е отхвърлила най-новите предложения на Съединените щати за спиране на войната в Газа, съобщава Франс прес. Предложенията бяха представени от Вашингтон като компромис след края на двудневните консултации с посредниците от Египет и Катар в Доха. Намерението е те да бъдат обсъдени през следващите дни и да бъдат окончателно договорени..

публикувано на 17.08.24 в 08:21
Генерал Олександър Сирски (вльво) с украински войници

Сирски: Украинските сили контролират 82 селища в Курска област

Щурмовите части на украинските въоръжени сили са напреднали между един и три километра в някои участъци в руската Курска област, докато руските сили в Донецка област вече са близо до град Покровск. Украинските сили контролират 82 селища в Курска област,  заяви главнокомандващият генерал Олександър Сирски. Командващият военновъздушните сили..

публикувано на 17.08.24 в 08:05

Десетки пожари на Балканите и в цяла Европа

Десетки пожари горят и в съседни на страната ни държави.  И днес остана много висок рискът от пожарна активност са райони в Северна Гърция . През изминалия ден гръцките власти гасиха по въздух пожара по билото на планината Славянка. Турция мобилизира десетки самолети, стотици превозни средства и хиляди служители за борба с пожарите, който..

публикувано на 17.08.24 в 07:54

Жълт код за високи температури в 14 области

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.  Предупреждунието от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.  В тези райони остава и много висок рискът от пожари. Остава под..

публикувано на 17.08.24 в 07:43