Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 200 жертви на наводнения в западния индийски щат Махаращра

Спасителна операция в Махаращра, Индия, 26 юли 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите за последните 5 дни при инциденти, свързани със силните мусонни дъждове и наводнения в западния индийски щат Махаращра, надхвърли 190 души, предаде ТАСС.

Близо 50 души са пострадали, а най-малко 25 се смятат за изчезнали.

Почти 230 хиляди са евакуирани от засегнатите от стихията райони.

Според експерти такива проливни дъждове не са регистрирани в щата от около 40 години.

По-рано местни медии съобщиха, че миналата седмица в някои райони на Махаращра са паднали до 60 см дъжд. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Мащабни спасителни операции в Индия

В индийските щати Гоа и Махаращра се провеждат широкомащабни спасителни операции след падналите близо по 600 литра дъжд на квадратен метър. Потвърденият брой на жертвите е 127. Повечето от тях са в щата Махаращра, югоизточно от Мумбай, където пороят е..

обновено на 25.07.21 в 18:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

На второ четене: Бюджетната комисия разглежда промените в инвестиционната програма на общините

Бюджетната комисия в парламента ще разгледа на второ четене промените в Инвестиционната програма на общините.  Между двете четения е направено само едно предложение, което съдържа технически редакции. Общините имаха възможност за промени в..

публикувано на 16.04.24 в 07:29

Комисията по отбрана обсъжда 30% увеличение на заплатите на военните

Комисията по отбрана ще обсъди предложението за промяната на базата на която се определя размерът на основното месечно възнаграждение за военните. Предложението е подкрепено от всички парламентарни групи. След промените в Закона за отбраната..

публикувано на 16.04.24 в 07:26

Очаква се Румен Радев: Ще одобри ли Даниел Митов за външен служебен министър?

Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Предложението трябва да бъде одобрено от президента Румен Радев. Предложението за рокада в МВнР дойде няколко часа след..

публикувано на 16.04.24 в 07:19
проф. Милко Палангурски

Проф. Милко Палангурски: Имаме комплекс за подарена държавност

"Последно действащият парламент се превръща в предизборен орган. Безсмислено е в една парламентарна държава парламентът дълго време да отсъства, но качеството на политическия живот може да изкористи тази идея ." Това мнение изказа пред БНР във..

публикувано на 16.04.24 в 06:54

Евродепутатът Илхан Кючюк ще бъде отличен с престижна международна награда

Днес в Рим българският евродепутат Илхан Кючюк, член на групата "Обнови Европа" и съпредседател на АЛДЕ, ще бъде награден с международната награда "Джовани Малагоди", учредена от фондацията "Луиджи Ейнауди". Тържеството е организирано в "Sala Zuccari" на..

публикувано на 16.04.24 в 05:31
Лондон

Редица поправки в законопроекта за Руанда бяха отхвърлени от Камарата на общините

Във Великобритания депутатите в Камарата на общините отхвърлиха поредица от поправки на лордовете към правителствения законопроект за Руанда. Планът за изпращане в Руанда на някои търсещи убежище на Острова продължава да среща пречки в парламента, откакто..

публикувано на 16.04.24 в 05:18
Операция по спасяване на мигранти източно от Кипър.

В Кипър отново беше регистрирано масово пристигане на мигранти

Ново масово пристигане на мигранти за четвърти пореден ден отбеляза Кипър, като посрещна две лодки с над 100 сирийци в понеделник вечерта. Те вече попадат по влязлото в сила решение на правителството да спре разглеждането на молби за убежище от сирийски..

публикувано на 16.04.24 в 04:55