Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ и Канада - най-засегнати от Делта варианта на Covid

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съединените щати и Канада са към момента най-засегнати от Делта варианта на коронавируса, показва статистиката на агенция Франс прес.

Там тази седмица случаите на заразяване са се увеличили средно с 44 процента на ден - до близо 100 000 за Съединените щати. За света средният показател е 6%.

Близо 36,5 млн. са потвърдените случаи на Covid-19 в САЩ

Белият дом същевременно обяви, че вече повече от половината от населението на Съединените щати, или 165 милиона души са напълно ваксинирани срещу коронавируса.

Президентът Джо Байдън за пореден път отправи горещ призив към сънародниците си да се ваксинират - за да спасят живота на близките си и своя собствен живот. Но и за да може икономиката да продължи да расте и да се възстановява.

Байдън реагира с оптимизъм на новината, че през юли в Съединените щати са създадени близо 1 милион нови работни места и че заплащането на труда се е увеличило средно с 11 цента до 30 долара и 54 цента на час. Месечният ръст на заетостта е рекорден за периода след февруари миналата година. Нивото на безработицата е 5,4 на сто.

„Сметката е следната: това, което правим дава резултати, и не защото аз така казвам! Уолстрийт очаква през следващите 10 години ръст на икономиката с трилиони долари и по 2 милиона нови работни места годишно. Добре платени работни места! Само не трябва да спираме, просто е! Моля ви, ваксинирайте се! Безопасно е, ефективно е и животоспасяващо“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Демонстранти спират движението по магистрала E-75 като част от протеста срещу плановете за добив на литий в Сърбия, Белград, 10 август 2024 г

Полицията е разпръснала протестиращите, блокирали 2 гари в Белград

Сръбската полиция разпръсна протестиращи, които окупираха снощи две жп гари в Белград след многохилядната демонстрация срещу проект за добив на литий в Западна Сърбия, съобщава БТА. Пореден протест срещу добива на литий в Сърбия На гара "Прокоп" няма вече протестиращи.  На гара "Нови Београд" сутринта е имало около 50 протестиращи на жп линия с..

публикувано на 11.08.24 в 14:35

ПТП затруднява движението по АМ "Тракия" в района на 288 км в посока София

Движението на автомагистрала "Тракия", в района на 288 км в посока София, е затруднено заради самокатастрофирал автомобил. По първоначални данни има двама пострадали, транспортирани за преглед. В участъка движението  се регулира от полицейски служители. Извършват се процесуално-следствени действия.

публикувано на 11.08.24 в 13:52

Хиляди украински бойци участват в офанзивата на руска територия

Хиляди украински войници участват в офанзивата на руска територия, заяви пред АФП висш украински представител, чието име не се посочва. "Ние атакуваме. Целта е да бъдат разтеглени позициите на врага, да бъдат нанесени максимални загуби и да бъде дестабилизирана обстановката в Русия", заяви източникът. Зеленски потвърди за..

публикувано на 11.08.24 в 13:40
Серхий Марченко

Киев вини САЩ за увеличаването на бюджетния си дефицит

Министърът на финансите на Украйна призова в интервю за „Файненшъл таймс“ своите западни съюзници да ускорят изплащането на заем от 50 милиарда долара, твърдейки, че закъсненията в доставките на оръжия са допринесли за огромния бюджетен дефицит, който е принудил Киев спешно да осигури пари, за да плати на армията си. Серхий Марченко заяви..

публикувано на 11.08.24 в 12:55
Тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от „Випуск 2024” „Цар Симеон Велики“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”.

Министърът на отбраната все още не е разговарял с номинираната за премиер Горица Грънчарова

Служебният министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с посочената за нов служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, но среща с нея предстои. Министърът каза това във Варна, където участва в честването на 145-ата годишнина от създаването на Военноморските сили. Атанас Запрянов коментира, че новият премиер сама ще..

публикувано на 11.08.24 в 12:07

Дни на младежта организират в Монтана

Дни на младежта организира Младежки център – Монтана. Поводът е Международния ден на младежта 12 август. От днес до сряда са предвидени различни събития и образователни дейности. Първата проява е тази вечер. По повод Международния ден на младежта Младежки център Монтана е подготвил разнообразна програма. Тази вечер, от 20 часа, на сцената на..

публикувано на 11.08.24 в 11:56

Поредна творба на Банкси се появи в Лондон

Поредното произведение на известния британски уличен художник Банкси, представляващо протягаща се голяма котка на утринното слънце, беше свалено само часове по-късно, което предизвика негодуванието на събрали се хора в лондонския квартал Крикълууд, където то се появи на неизползвана понастоящем рамка за билборд. Уличният художник публикува..

публикувано на 11.08.24 в 11:52