Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ясен Петров: Искам да затрудним Италия

Снимка: архив БНР

Националният селекционер Ясен Петров заяви, че отива в Италия, за да затрудни максимално шампиона на Европа.

"Не искам да започвам с това, че много трудно събираме нашите играчи. Чакаме футболистите. Утре ще бъдем всички заедно. Ще направим една тренировка, после в Италия и влизаме да играем срещу шампиона на Европа. Отиваме с амбицията да ги затрудним максимално и да се опитаме да направим изненада", обясни той.

"Вече сме трети лагер. Повечето момчета знаят нашите изисквания. Надявам се да дадат всичко от себе си, защото няма как да победиш, ако не оставиш сърцето си на терена. Дано да успеем да развалим рекорда на Италия. Дано момчетата си хванат шанса, ние няма какво да загубим", добави още той.

"Вратите в националния отбор са отворени за всички. Ще направя комуникация с Ивелин Попов. Всеки добър футболист, който играе на добро ниво, вратата е отворена за него.

Атмосферата в отбора е прекрасна. Надявам се, че ще успеем да подготвим отбора. За мен е важно да бъдат заедно и да играят като отбор", завърши Ясен Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ботик ван де Зандсхулп (вдясно) получава поздравления от Алкарас.

Сензацията е факт: Нидерландец отстрани Алкарас на US Open

Нидерландецът Ботик ван де Зандсхулп поднесе голямата изненада на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, след като отстрани третия в света Карлос Алкарас. 28-годишният Зандсхулп спечели мача между двамата от втория кръг с 6:1, 7:5 и 6:4 за 2 часа и 21 минути. В първия сет Алкарас не показа нищо от играта си, като допусна ранен..

публикувано на 30.08.24 в 07:38
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек с експресна победа срещу японка

Водачката в схемата Ига Швьонтек постигна експресна победа срещу японската квалификантка Ена Шибахара с 6:0, 6:1 за малко повече от час игра във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, последен за годината турнир от Големия шлем. Полякинята не остави съмнение в превъзходството си и след леки колебания в първия кръг, когато допусна..

публикувано на 30.08.24 в 07:08
Яник Синер

Яник Синер стигна третия кръг в САЩ

Водачът в световната ранглиста и поставен под номер 1 в схемата Яник Синер (Италия) се класира за третия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Синер се наложи на представителя на домакините Алекс Микелсен с 6:4, 6:0, 6:2 за 99 минути на корта. Италианецът реализира осем от 16-е си възможности за пробив по пътя до успеха на корт..

публикувано на 30.08.24 в 07:06
Лига на конференциите

Резултати от Лига на конференциите

Срещи-реванш от плейофния кръг на Лига на конференциите: ФК Астана (Kазахстан) - Бран (Норвегия) 3:0 (0:2 в първата среща) Зира (Aзербайджан) - Омония (Кипър) 1:0 (0:6) ХИК (Финландия) - Клаксвик (Фарьорски острови) 2:1 (2:2) Ружомберок (Словакия) - Ноа (Армения) 3:1 (0:3) Олимпия Любляна (Словения) - Риека (Хърватия) 5:0 (1:1)..

публикувано на 30.08.24 в 07:05

Резултати от Лига Европа

Срещи-реванш от плейофния кръг в турнира Лига Европа: АПОЕЛ (Кипър) - РФС (Латвия) 2:4 след изпълнение на дузпи, в редовното време и продълженията 2:1 (1:2 в първата среща) Елфсборг (Швеция) - Молде (Норвегия) 4:2 след дузпи, 0:1 в редовното време и продълженията (1:0 в първата среща) Петрокуб (Молдова) - Лудогорец (България) 1:2 (0:4 в..

публикувано на 30.08.24 в 07:03
Кирил Десподов ликува след гола си.

Кирил Десподов с първи гол за сезона

Кирил Десподов се разписа за ПАОК при победата с 2:0 като гост в реванша срещу Шамрок Роувърс от плейофния кръг във футболния турнир Лига Европа. Българският национал игра цял мач и отбеляза втория гол за гръцкия шампион в 75-а минута след пас на Тайсон. Попадението е първо за Десподов през този сезон. Преди това Магомед Оздоев даде..

публикувано на 30.08.24 в 07:01
Петрокуб - Лудогорец

Лудогорец спечели и реванша срещу Петрокуб и се класира за основната схема на Лига Европа

Лудогорец приключи успешно задачата да намери място в основната схема на турнира Лига Европа след победа с 2:1 в реванша от плейофния кръг на турнира срещу молдовския Петрокуб. Разградчани продължават напред с общ резултат 6:1. Лудогорец свърши основната си работа още в първия мач преди седмица, когато на свой терен спечели с 4:0 и реваншът на стадион..

публикувано на 29.08.24 в 22:05