Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С аплодисменти изпратиха Белмондо в църквата "Сен Жермен де Пре" в Париж

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аплодисменти съпътстваха обявената в тесен кръг църковна церемония, с която близки и приятели изпратиха Жан-Пол Белмондо сутринта в църквата "Сен Жермен де Пре" в Париж. Заедно със семейството и роднините се събра и почти цялото "артистично семейство" на Франция.

Почитатели скандираха името на Ален Делон при влизането му в храма. Близък приятел на покойния, несправедливо наричан негов конкурент, той бе заявил пред медиите, че е "разбит" от кончината на Белмондо.

Ален Делон

Сред знаменитостите бяха забелязани Жан Дьожарден, Пиер Ришар, режисьорът Клод Льолуш, но и Луи Фернандес, бивш треньор на любимия на Белмондо футболен отбор "Пари Сен Жермен". Стотици хора стояха по околните улици и заведения по време на проведената на закрито траурна меса. На нея, както се разбра, е пял и певецът Салваторе Адамо.


До късно снощи хиляди поклонници прииждаха към Дома на инвалидите, за да кажат "сбогом" на любимия си актьор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Йеромонах Йоан, досега игумен на Руенския манастир

Игуменът на Руенския манастир йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската св. митрополия

Игуменът на Руенския манастир "Св. Иван Рилски" йеромонах Йоан е назначен за протосингел на Софийската света митрополия. Това става по личната молба на Българския патриарх и Софийски митрополит Даниил на заседанието на  Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия  – първото под председателството на новоизбрания..

публикувано на 10.07.24 в 18:14
Хижа

Възстановяват Фестивала на боровинките в Троянския балкан

На хижа "Амбарица" в Троянския балкан се възстановява Фестивалът на боровинките. От 19-и до 21-ви юли любителите на планината ще се съберат на поляните край "Амбарица" на над 1500 м. надморска височина. Фестивал с вкус на боровинки на хижа „Амбарица” За празника и за преживяванията сред красотите на Стара планина разказва..

публикувано на 10.07.24 в 17:53

Столичната община и БЧК раздадоха вода на софиянци заради жегите

Заради високите температури Столичната община, съвместно с БЧК, раздаде безплатна вода на софиянци. Пореден жълт код за жеги в цялата страна Това стана на два пункта - в градинката на Софийския университет и пред НДК. Доброволци на БЧК ще раздават вода заради днешните горещини Вода ще бъде раздавана и в петък, 12-и юли...

публикувано на 10.07.24 в 17:31
Димитър Кангалджиев

Полицай от Бургас арестуван за побой в къмпинг "Градина"

Служител на Четвърто районно управление в Бургас е задържан за побой. Случаят е на къмпинг "Градина" на 1 юли. Това каза главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. "След като установяваме служителя, сме влезли в контакт с наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Бургас и е създадена организация за провеждане на процесуално-следствени..

публикувано на 10.07.24 в 17:24

Каква ще е съдбата на футболния отбор "Доростол"-Силистра?

Драмата на деня за футболните запалянковци в Силистра е дали ще има представителен мъжки отбор, или не? Проведена бе и дискусия по темата.  В основата са парите, които дава Общината, и резултатите, които се постигат срещу това.  А силистренският футболен клуб е с над 120-годишна история, в която има и възходи и падения.  На терена..

публикувано на 10.07.24 в 17:06

Според Министерството на иновациите и растежа на България са необходими поне 37 индустриални парка

Инвеститорският интерес към България нараства и колкото повече индустриални паркове има, толкова повече той ще бъде удовлетворен. Това заяви в Свищов служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов, който се срещна с местната власт и бизнеса за изграждащия се Дунавски индустриален и технологичен парк в града. С влизането на България в..

публикувано на 10.07.24 в 17:05
Поли Богданова и Мина Сучева

Мина Сучева и Поли Богданова с нова песен - "Погледни ме в очите"

Мина Сучева и Поли Богданова излязоха с нова песен - "Погледни ме в очите".  За "Хоризонт" те споделиха, че и двете са били активни в написването на новата песен, като първата стъпка идва от Поли, но заедно влагат еднакво енергия, в това, което искат да създават.  Разказаха също, че двете са авторки на песента, работят в много добра колаборация и се..

публикувано на 10.07.24 в 17:04