Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масови арести на младежи в паркове в Испания

Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската полиция арестува 55 младежи в парк в Мадрид заради сбивания и обири на тийнейджъри. Предишната нощ на същото място бяха арестувани 12 души, участвали в забранени среднощни събирания на обществени места.

В Испания консумацията на алкохол на публични места като паркове и улици е забранена със закон, но това не пречи на младите хора да предпочитат да се събират навън, вместо в заведения, където непълнолетни не се допускат.

Според полицейски източници в събота срещу неделя през нощта в Парк дел Оесте в мадридския квартал Монклоа е имало стотици младежи.

При опит да бъдат разпръснати се е стигнало до сблъсъци с полицията и над 20 души са арестувани за нападение. Други 20 са задържани за кражби на мобилни телефони от присъстващите там тийнейджъри.

Хеликоптери с термични камери са документирали сблъсъците с полицията, а чрез записите са разпознати извършителите на престъпления.

Тъй като това е била втора поредна нощ на безредици в този парк, сред присъстващите е имало цивилни агенти, които са помагали на униформените.

 От Бърза помощ съобщиха, че е имало няколко леко ранени, един прободен с нож и две жени, вероятни жертви на сексуално престъпление.

10 младежи, от които трима малолетни са потърсили помощ заради отравяне с алкохол.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Педро Санчес в испанския парламент - Мадрид, 15 ноември 2023

Испанският премиер на нова обиколка на Западна Африка с цел да спре миграционните потоци към Канарските острови

Испанският премиер Педро Санчес е на втората си за годината обиколка на Западна Африка с цел да спре миграционните потоци към Канарските острови и да противодейства на руското присъствие в Сахел, предаде Ройтерс. Западноафриканският миграционен маршрут отчита ръст на миграционния поток от 154% тази година, според данни на ФРОНТЕКС. Близо..

публикувано на 27.08.24 в 07:55

Туроператорите обсъждат в София бъдещия гаранционен фонд

В София ще се проведе работна среща по предложената от Министерство на туризма схема за гаранционен фонд. Срещата е организирана от Сдружение на туроператорите и туристическите агенти "Обединение "Бъдеще за туризма" от 10 до 12 часа. Разнобой сред туроператорите за бъдещия гаранционен фонд. Искат ревизия на текстовете До 2 септември..

публикувано на 27.08.24 в 07:53
Джейк Съливан

Джейк Съливън на тридневно посещение в Китай

Джейк Съливън, съветникът по национална сигурност на президента на Съединените щати Джо Байдън, започва тридневно посещение в Китай. Той ще се срещне с китайския министър на външните работи Ван И. Двамата ще обсъдят няколко важни теми, включително войната в Украйна, конфликтът в Близкия изток, напрежението в Южнокитайско море и въпросът за Тайван...

публикувано на 27.08.24 в 07:51

Продължава борбата с няколко пожара в страната

Дежурни екипи през нощта охраняваха локализирания пожар  в гората в района на село Каменар над Варна. Пожарникари и доброволци участват в овладяването на огъня във Вискяр планина, до пернишкото село Расник. Засегнат е параклисът "Св. св. Петър и Павел" над селото, известен още като Вискярски манастир. Частично бедствено положение в..

публикувано на 27.08.24 в 07:45
Прехващане на изстрелян от Русия дрон над Киев.

Нови руски атаки с ракети и дронове в Киевска област

Нова вълна от руски атаки с ракети и дронове последва в Киевска област и други региони на Украйна тази нощ след вчерашните интензивни въздушни удари.  В столицата Киев няколко пъти отекнаха експлозии и се задейства противовъздушната отбрана. Около полунощ бе съобщено за навлизане на дронове на украинска територия от юг и североизток. Въздушна..

публикувано на 27.08.24 в 07:42

Шефовете на ФРОНТЕКС и "Гранична полиция" се срещат с медиите

Изпълнителният директор на агенцията на Европейския съюз за гранична охрана ФРОНТЕКС Ханс Лейтенс, който е у нас по покана на министъра на вътрешните работи, и директорът на главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов ще се срещнат с представители на медиите.  На вчерашната среща Калин Стоянов - Ханс Лейтенс двамата заявиха,..

публикувано на 27.08.24 в 07:36

Парламентът заседава извънредно, за да се закълне новото правителство

Очаква се днес да се проведе извънредно заседание на парламента, за да се закълне новото служебно правителство на Димитър Главчев. В новото служебно правителство с премиер Димитър Главчев има само три промени – нови са министрите на вътрешните и на външните работи, както и на транспорта. Именно промяната на върха в МВР беше залогът за..

публикувано на 27.08.24 в 07:23