Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Саков от ГЕРБ беше избран за кмет на Церово

Снимка: БГНЕС

На втори тур жителите на благоевградското село Церово избраха за кмет кандидатът на партия ГЕРБ Иван Саков. 

До балотаж стигна и независимата Искра Христова, която отпадна с разлика от 26 гласа. 

Близо 70% беше избирателната активност, като правото си упражниха 438 жители на Церово. 

Сигнали за нарушения и нередности нямаше, а изборният ден приключи в 20 часа.

До частичния вот в селото се стигна след кончината на редовно избрания през 2019 година кмет Лефтер Едипов. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Над 70% избирателна активност в Церово

435 избиратели са дали своя вот минути преди края на изборния ден в благоевградското село Церово, което е над 70% от имащите право на глас 594 души.  Изборният ден е преминал спокойно, без желби и сигнали за нарушения.  Спазени са всички противоепидемични..

публикувано на 10.10.21 в 19:51

415 гласували на частичните избори в Церово

415 гласоподаватели са дали своя вот към 18.30 ч. на частичните избори за кмет на благоевградското село Церово, съобщи за Радио Благоевград председателят на секционната избирателна комисия, Райчо Тачов. 594 са жителите на селото, които имат право..

публикувано на 10.10.21 в 18:37
избори

Няма нарушения на балотажа в село Церово

Нормално протича изборният ден в благоевградското село Церово. Няма констатирани нарушения в изборния процес. „Машините за гласуване работят. Хората се редят на опашка, за да гласуват. Желаещи има. Противоепидемичните мерки се спазват“, коментира за..

публикувано на 10.10.21 в 13:16
ВИЖТЕ ОЩЕ

Любчо Нешков: В РСМ имат ясна програма за отдалечаване от ЕС и приобщаване в т.нар. Сръбски свят

Да не бъде маргинализирана българската външна политика от следващото правителство . Това пожелание изказа пред БНР журналистът Любчо Нешков, собственик на агенция БГНЕС. Според сближаването между България и Република Северна Македония е неизбежно :..

публикувано на 18.06.24 в 14:23
Павела Митова, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от ИТН (отляво надясно) дават брифинг след срещата с контактната група от ГЕРБ-СДС.

Тошко Йорданов: Чухме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  (ИТН)  след среща с ГЕРБ-СДС в  парламента . Оттук нататък ще трябва да обсъдим..

публикувано на 18.06.24 в 14:23

Дискусия: ЕРП-тата могат да обновят системите си само чрез промяна в тарифите

Електроразпределителните дружества ще могат да обновят системите си само чрез промяна в тарифите на тока или чрез европейски фондове за модернизация. Около това мнение се обединиха представителите на компаниите на дискусия, организирана от Центъра за..

публикувано на 18.06.24 в 14:11

Силвия Великова: Съдии си дават отвод и от февруари не тръгва делото за отнетия лиценз на КТБ

Ние ще си платим освен фалита на КТБ и лукса да разследваме фалита на КТБ. Това коментира журналистката на БНР Силвия Великова в предаването "12+3" за 10-годишнината от "Мегаделото за грабежа на века" - фалита на банката на Цветан..

публикувано на 18.06.24 в 13:57

Съдът: "Пирогов" да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет по казуса "Даная"

Болница "Пирогов" е осъдена на последна инстанция да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи, от което изтече аудиозапис с изказвания и заплахи срещу членове на фондация "Даная". Заплахи: Казусът..

публикувано на 18.06.24 в 13:55
Емил Бранчевски

Кметът на столичния район "Илинден" отрече да има фирма в Англия

Общински съветници от ПП-ДБ-Спаси София предупредиха, че кметът на столичния район "Илинден" Емил Бранчевски, избран от листата на "Спаси София", може да бъде освободен от поста заради регистрирана на негово име фирма.  В понеделник в..

публикувано на 18.06.24 в 13:38

ИТН на разговор за кабинет с ГЕРБ-СДС

Започват преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ".  На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. И БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС В очакване на преговори за кабинет по..

публикувано на 18.06.24 в 13:06