Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Към 16.00 часа в Турция са гласували 57 000 избиратели

Снимка: Тоня Димитрова, БНР

57 хиляди е броят на гласувалите в Турция, сочат данните към 16.00 часа. От тях 16 500 в Истанбул и 17 600 в Бурса. По данни на дружествата в Бурса общият брой на гласувалите там е 24 000. 

Повечето секции в Истанбул приключиха изборния ден с един час по-късно. 

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Представители на арменската общност у нас осъдиха военните действия на Азарбейджан

С възгласи "Алиев, терорист" представители на арменската общност у нас осъдиха военните действия на Азарбейджан срещу Армения.  Те се събраха в близост до НДК, където на церемонята по откриване на газовата връзка с Гърция присъства и азарбейджанският президент Откриха газовата връзка с Гърция

публикувано на 01.10.22 в 11:52

Водородът ли е енергията на бъдещето?

Енергийната система в световен мащаб безспорно вече е навлязла в преход, който експерти определят като исторически, тъй като за да се спазят изискванията за нулеви въглеродни емисии и опазване на околната среда се търсят - и намират - нови енергийни източници, които ще заместят изкопаемите горива. И този момент изглежда вече не чак толкова далечен в..

публикувано на 01.10.22 в 11:50

Откриха газовата връзка с Гърция

В присъствието на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и петима регионални лидери в София беше дадено официално начало на българо-гръцката газова връзка, по която страната ни вече получава азерски природен газ. В своята реч тя заяви: "Проектът за интерконектор между България и Гърция стои на масата от над 10 години. Още 2009 година беше започнат, в..

публикувано на 01.10.22 в 11:36

Увеличение на цените на енергията във Великобритания

Във Великобритания от днес се увеличават цените на енергия, което засяга милиони домакинства на Острова.  Британското правителство взема мерки да омекоти удара от повишението, една от които е наложения таван за енергийните сметки от 2 500 паунда годишно за домакинство. Предишният таван обаче възлизаше на 1 971 паунда, а благотворителните..

публикувано на 01.10.22 в 11:25

Тоби Фогел: Необходима е ефективна международна мисия по сигурността в Босна и Херцеговина

Утре - освен у нас - избори ще се проведат и в Босна и Херцеговина. Мега избори ще бъдат те - за тричленното президентство на страната, за двете камари на парламента в Сараево, за парламент, президент и двама вицепрезиденти на Република Српска, за двукамарен парламент на Мюсюлманско-хърватската федерация и за парламентите на 10-те кантона в..

публикувано на 01.10.22 в 11:22

Гръцките медии за интерконектора: Голяма крачка на Европа към енергийна независимост

Официалното откриване на интерконектора между Гърция и България е водеща новина за гръцките медии. Фон дер Лайен е у нас за откриването на интерконектора Цитираните от тях експерти окачествяват случващото се като стратегически успех към енергийна независимост на Европа. Още в ранните си новинарски емисии телевизиите в Гърция посочиха,..

публикувано на 01.10.22 в 11:21

Ученици и студенти участваха в дискусия „Защо да гласувам?“

Промени ли се отношението на младите към политиката, която активно навлезе в социалните мрежи? АУБ организира панел под надслов „Защо да гласувам?“. Инициативата е с цел информиране и ангажиране на младите гласоподаватели в Благоевград с предстоящите изборите на 2 октомври. Тя беше адресирана към новоприетите студенти и към учениците, които вече са..

публикувано на 01.10.22 в 11:15