Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Младенов: Изиграхме супер мач, Лудогорец не умее да губи

Стойчо Младенов
Снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА София - Стойчо Младенов, коментира победата с 1:0 над Лудогорец в отложения мач от 3-я кръг на Първа лига по футбол: „Въпреки проблемите, отпадането на някои играчи, видях това, което исках. Проблемите ни съпътстват непрекъснато, откакто съм старши треньор на отбора. Успяхме да надиграем, въпреки всичко, противника и да вземем тези ценни три точки. Не забравяйте, че това е 33-ият мач за период от четири-пет месеца, това е огромно натоварване. Да прибавим и съдийските отсъждания - двоен аршин определено, нарушения отзад срещу Вион, при Матей веднага се показа картон, да не влизам в подробности, но това малко или много пречупва агресията ни, те падаха при най-малкото и винаги беше в тяхна полза. 

Накъса се играта, това убива красотата, трудно може да се играе така - при нас се показваха картони, при тях - не. Ние изиграхме обаче супер мач, трябва да ви кажа! Две точки са и много, и малко. Казвам много, защото те имат подкрепа на всички нива, всичко е в наш ущърб, с това мачкане се стига до период, в който се обезверяваш и отчайваш, но ние се озверяваме. 

Лудогорец не умеят да губят, свикнали са така, видяхте ли какви неща направиха, десет години е така. Който не издържа тук, не е за ЦСКА, тук винаги се борим за първо място. Дори да не успеем, имаме план за две години, да не забравяме това нещо. Когато ЦСКА загуби, критики, а когато Лудогорец загуби, медиен комфорт. Те са десет години шампиони, би трябвало и те да получават критики, какво като са Лудогорец?! Откакто съм влязъл изискваме и надграждаме, дори да не изпълним това, за две години трябва да изградим отбор, който да пречупи Лудогорец. Имам идея да повишим конкуренцията и ако ни се получат нещата, можем да пречупим Лудогорец още тази година. С ръководството не съм разговарял за раздяла с играчи, освен ако не дойде някакво извънземно предложение. Трудно е през зимата да вземем качество. Видяхте какво каза нашият собственик Гриша Ганчев - стадионът е неговата главна цел, ние имаме бюджет, с който трябва да се съобразяваме. През лятото вече ще можем да вземем каквото ни трябва във всяка една линия“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Наско Сираков

Наско Сираков: Нека запалянковците имат още малко търпение за стадиона

Мажоритарният собственик Наско Сираков призова запалянковците на футболния клуб Левски за "още малко търпение" по темата със строеж на нов стадион и заяви, че "99 процента от нещата, които се казват (по медиите), не са истина, а спекулации". Клубният президент добави, че по проектите е свършена много работа и са "похарчени доста пари"...

публикувано на 24.09.24 в 20:29
Георги Кабаков

Георги Кабаков с ново престижно назначение от УЕФА

Реферът ни Георги Кабаков ще ръководи престижен мач от турнира "Лига Европа", УЕФА му повери Рома – Атлетик (Билбао). Двубоят от първия кръг новия формат на турнира е в четвъртък (26 септември) от 22:00 часа на стадион "Олимпико" в Рим. Българският съдия получи среща и при старта на обновения вариант в Шампионската лига. 38-годишният..

публикувано на 24.09.24 в 19:58
Спартак (Вн)

Собственикът на Спартак (Вн) с подкрепа към треньора

Собственикът на първодивизионния футболен клуб Спартак (Варна) Павлин Николов излезе с официално изявление за създалото се напрежение и недоволството на запалянковците към новия старши треньор на отбора Кирякос Георгиу. Благодетелят на “соколите” заяви пълна подкрепа към гръцкия специалист и заплаши, че ще спре финансирането, ако ситуацията не..

публикувано на 24.09.24 в 17:54
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна на старта в Лисабон

Адриан Андреев загуби в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Лисабон (Португалия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът, който влезе в основната схема като "щастлив губещ" от пресявките, отстъпи пред квалификанта Клеман Табур (Франция) с 6:3, 3:6, 4:6 за 2:17 часа. 23-годишният Андреев спечели първия сет, но в..

публикувано на 24.09.24 в 16:28
Григор Димитров

Григор Димитров започва срещу квалификант в Пекин

Григор Димитров ще играе срещу квалификант в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,89 милиона долара. Димитров е 10-и в световната ранглиста и при успех на старта ще срещне във втория кръг победителя от мача между Иржи Лехечка (Чехия) и Педро Мартинес (Испания). На четвъртфиналите..

публикувано на 24.09.24 в 16:24

Аоияма спира със сумото

Българинът Даниел Иванов-Аоияма, който достигна до третия най-висш ранг в сумото "секиваке", прекратява спортната си кариера, съобщава японската сумо асоциация, цитирана от агенция "Киодо". 38-годишният Аоияма, който е роден в България, но има японски паспорт от 2022 година, ще остане в спорта под по-старото си име Иватамо и ще тренира млади сумисти в..

публикувано на 24.09.24 в 15:44

Протест във водната топка срещу "едноличното управление" на председателя

Голяма част от клубовете ни по водна топка готвят протест срещу Управителния съвет и председателя Дарий Дановски. Причинита е, че на последното общо събрание с мнозинство от 11 гласа от общо 19  са били избрани нови органи за ръководство и нов шеф – Николай Атанасов, но те не могат да бъдат вписани заради съдебно обжалване на два от другите..

публикувано на 24.09.24 в 15:38