Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция: Още ограничения за магазини и заведения от 3 януари

В Атина, 23 декември 2021 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гърция въвежда допълнителни ограничения в работата на заведения и магазини от 3 януари, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка.

Министърът на здравеопазването Танос Плеврис предупреди за строг контрол на спазване на мерките, които се въвеждат до 16 януари.

Ограничава се работното време на заведенията до полунощ. В зависимост от квадратурата се намалява броят на клиентите, като се допускат само ваксинирани и не повече от шест души на една маса.

И още: Строго ограничение на броя на пазаруващите в търговските магазини, като остава задължително носенето на двойна предпазна маска.

Засилва се контролът в обществения транспорт, където се пътува задължително с двойна маска.

На стадионите да се допускат зрители не повече от 10% от капацитета и то на безопасно разстояние.

Насърчават се компаниите - както частните, така и държавните да преминат, доколкото е възможно, към дистанционна работа. Забраняват се ученическите  екскурзии.

Остават непроменени въведените до сега ограничения за влизане в страната. Изисква се отрицателен тест, независимо от къде се влиза в Гърция. Избирателно се извършва тестване на границата. На втория и четвъртия ден от пребиваването също е задължително тестване.

Маските са задължителни и навън.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков

Кирил Петков за позицията на ГЕРБ: Общи приказки - да, борба с корупцията - не

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков критикува ГЕРБ-СДС за позицията им да потърсят подкрепа за декларация за законодателни намерения, която да предхожда опита за съставяне на правителство с втория мандат.  "Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки - ДА, Борба с корупцията - НЕ", написа във Фейсбук Петков.  Радев: Тези дни ще взема..

публикувано на 16.07.24 в 13:39

"Възраждане" ще подкрепят декларацията на ПП-ДБ срещу съгласие за 5 референдума

От партия "Възраждане" обявиха, че ще подкрепят антикорупционната декларация на "Продължаваме промяната - Демократична България", при условие че коалицията даде подкрепа за декларацията на "Възраждане".  "Възраждане" ще подкрепят декларацията на ПП-ДБ, ако от ПП:ДБ се съгласят за 5 референдума Документът на партията съдържа седем точки. Пет..

публикувано на 16.07.24 в 13:35

Георги Лушнарев: Аз винаги нося Машалов в моята душа и като нежна струна звучат неговите песни на сърцето ми

"И тази година няма да пропуснем този юлски месец, дата 16 юли 1962-ра година. Навършиха се 62 години от кончината на великия народен певец Борис Машалов.  Такъв народен певец не може да бъде забравен от никого от неговите почитатели, а от мен никога, докато съм жив. Аз винаги го нося в моята душа и като нежна струна звучат неговите песни на..

публикувано на 16.07.24 в 13:33
Роберта Мецола

Евродепутатите избраха Роберта Мецола за председател на ЕП

Роберта Мецола бе преизбрана за още половин мандат от 2,5 години начело на Европейския парламент с 562 гласа при необходими 312. Гласуваха общо 699 от 720 евродепутати. 76 бюлетини бяха обявени за невалидни, което означава, че действителните гласове са били 623. Съответно необходимото абсолютно мнозинство бе от 312 гласа. Конкурентката ѝ..

публикувано на 16.07.24 в 13:31
Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов

Запрянов за пожарите: Армията има готовност да се отзове на всяко повикване

Военните участват с два хеликоптера и с 22-ма души в гасенето на пожарите край Стара Загора. Това съобщи служебният министър на отбраната Атанас Запрянов.  Хеликоптери се включиха в гасенето на пожара над Стара Загора Армията има готовност да се отзове на всяко повикване, подчерта министър Запрянов: "Всеки ден участваме. Няма пожар, в..

публикувано на 16.07.24 в 12:49

Протест на служители в Агенцията за социално подпомагане

Протест на служители от Агенцията за социално подпомагане бе организиран пред сградата на Министерството на труда и социалната политика. Основното искане е за увеличение на заплатите. Това е поредната протестна акция на социалните работници с искане за по-достойно заплащане. Те избраха обедната си почивка, за да излязат на едночасов митинг...

публикувано на 16.07.24 в 12:25

Евродепутатите избират председател на институцията

Евродепутатите, които дадоха днес старт на новия Европейски парламент, гласуват за председател на институцията. Кандидатурите за позицията са две - на досегашната председателка Роберта Мецола и на испанската евродепутатка от левицата Ирене Монтеро. За да бъде избран председател на Европейския парламент, е необходимо кандидатурата му да получи..

публикувано на 16.07.24 в 12:18