Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович участва в жребия за основната схема на "Мелбърн Парк"

Новак Джокович
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер 1 Новак Джокович (Сърбия) участва в жребия за Откритото първенство на Австралия по тенис. Церемонията започна със 75 минути закъснение, като вероятно организаторите очакваха развръзката, свързана със сагата "Джокович". Говорителят на "Тенис Австралия" не разкри дали окончателно е приключил казусът, като пред агенция AFP бе лаконичен: "Имахме закъснение".

В мъжката схема Джокович е поставен под номер 1 и се надява да спечели 10-ата си титла в Мелбърн и рекордна 21-ва от Големия Шлем, но все още няма официално решение на имиграционния министър Алекс Хоук. Не е изключено малко по-късно да бъде депортиран от страната, с решение на Хоук.

Новак трябва да играе в първия кръг срещу сънародника си Миомир Кецманович.  

Испанската суперзвезда Рафаел Надал, който е поставен шести, също се стреми към 21-ва титла от Шлема.

Австралийката Ашли Барти е номер 1 при жените.

Очаквайте жребия и на единствения ни представител при мъжете Григор Димитров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йоана Илиева също си извоюва право за участие в Париж

Най-добрата българска състезателка по фехтовка Йоана Илиева спечели първо място на олимпийската квалификация на сабя в Диферданж (Люксембург) и завоюва квота за Игрите в Париж 2024. На финала Илиева беше изключително убедителна и победи Нисанур Ербил (Турция) с 15:5, което й осигури виза за олимпиадата.  На сабя при жените участваха 13..

публикувано на 28.04.24 в 18:08
Красимир Балъков

Балъков дебютира с победа начело на Локомотив (София)

Отборът на Локомотив (София) победи Хебър с 2:0 като гост в Пазарджик в двубой от 31-ия кръг на елитното ни футболно първенство при дебюта на новия си старши треньор Красимир Балъков. След две поредни загуби Локомотив добави 3 точки към актива си и събра 33 на 12-ото място във временното класиране, на 2 точки зад 11-ия Берое. Успехът бе шести като..

публикувано на 28.04.24 в 17:32

Филип Кръстев с важен гол за Цволе

Българският национал Филип Кръстев вкара заключителния гол за победата на отбора си Цволе срещу Хераклес с 3:1 в мач от 31-вия кръг на нидерландската елитна Ередивизи. Бившият футболист на Славия и Левски започна като титуляр за тима си и вкара за 3:1 в третата минута на добавеното време на мача. Преди това Ленарт Ли вкара за Цволе,..

публикувано на 28.04.24 в 17:10

Шампионът Интер се справи и с Торино

Отборът на Интер победи Торино с 2:0 в мач от 34-ия кръг на италианската Серия А. Домакинската победа на "нерадзурите", която е общо 28-а за сезона даде начало на шампионските празненства за тима, като титлата бе осигурена още след успеха над Милан с 2:1 в градското дерби преди седмица. Мачът ще се започни и с това, че стана първият в..

публикувано на 28.04.24 в 15:35

Стефани Стоева спечели две титли в София

Стефани Стоева спечели две титли на Държавното първенство по бадминтон, което се проведе в зала "Европа" в София. Трикратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева (БСК Пазарджик) победиха убедително на финала Мая Добрева ( СКБ Стара Загора) и Диана Макарска (Виктори БК София) с 21:5, 21:7. На жени единично..

публикувано на 28.04.24 в 15:33

Кристиан Василев спечели квота за Париж

Кристиан Василев спечели олимпийска квота за Игрите в Париж това лято, след като завърши втори във финал А на скиф на квалификационната надпревара, която се провежда паралелно с Европейското първенство по гребане в Сегед (Унгария).  Първите трима в крайното подреждане печелят квоти за Олимпиадата в Париж. Василев финишира на 2.11 секунди..

публикувано на 28.04.24 в 15:32
Боряна Калейн

Боряна Калейн спечели бронзов медал на обръч в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал, а Никол Тодорова завърши на осма позиция на финала на обръч на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). Възпитаничката на Марияна Памукова Калейн изигра много добре композицията си и беше оценена с 34.750 точки (18.700 трудност; 8.000 артистичност; 8.150 изпълнения).  В единствения си..

публикувано на 28.04.24 в 11:47