Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И днес испански изтребители „Юрофайтър“ ще летят над България

Испански изтребител „Юрофайтър“ в база „Граф Игнатиево“
Снимка: Министерство на отбраната

И днес по обяд испанските изтребители „Юрофайтър“ ще летят над България в районите на София, Варна, Бургас и Безмер в рамките на изпълнение на задачи по охрана на въздушното пространство, съвместно с българските военновъздушни сили, съобщиха от Министерството на отбраната.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Джо Байдън: Ще има нови мерки за укрепване на украинската военновъздушна отбрана

Американският президент Джо Байдън заяви, че последните руски удари в Украйна, включително срещу основната детска болница в Киев, са "ужасяващо припомняне за бруталността на Русия". Съединените щати и съюзниците им от НАТО ще обявят тази седмица нови мерки за укрепване на украинската военновъздушна отбрана, допълни американският държавен глава. Русия..

публикувано на 09.07.24 в 05:19

Опозиция в Италия срещу идеята летище да носи името на Силвио Берлускони

Интелектуалци, лявоцентристките партии и граждани са против идеята летище "Малпенса" в Милано да носи името на бившия премиер Силвио Берлускони. След като предложението на управата на област Ломбардия бе одобрено от Националния орган за гражданска авиация "ЕНАК" (ENAC) и от транспортния министър Матео Салвини за това летище "Малпенса" в..

публикувано на 09.07.24 в 04:15

Европейски дипломати са притеснени от посещенията на Виктор Орбан в Русия, Украйна и Китай

В европейските столици расте безпокойството от ролята на умиротворител, която унгарският премиер Виктор Орбан си приписва при посещенията си в Русия, Украйна и Китай. Делегацията на една неназована страна членка на ЕС е поискала въпросът да бъде обсъден в сряда на редовната среща на Комитета на постоянните представители. На 1 юли Унгария пое за 6 месеца..

публикувано на 09.07.24 в 03:38
Риши Сунак след загубата на изборите през юли 2024 г.

Британските консерватори организират кабинет в сянка

В Обединеното кралство Консервативната партия, която загуби общите избори, започна да съставя правителство в сянка, в което обаче няма да остане досегашният министър на външните работи Дейвид Камерън. Лорд Камерън подаде оставка от предната скамейка на Риши Сунак и сега мястото му ще заеме Андрю Мичъл. Освен това, въпреки че запази депутатското си място..

публикувано на 09.07.24 в 03:25

Изгоря сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали

Пожар изпепели сградата на бившия селскостопански техникум в Кърджали. Огънят е възникнал малко след 22 часа. Според слушатели пламъците се виждали от километри.  Сградата на старото училище се намира в промишлена зона, близо до една от входните пътни артерии на града. От години тя е необитаема, а дворът е обрасъл с буйна растителност.  В потушаването..

публикувано на 09.07.24 в 02:46
Снимката е илюстративна, архив.

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на Подбалканската линия

Товарен влак предизвика пожар с три огнища на Подбалканската линия. Стихията вече е овладяна. Фронтът на пожара беше много голям - от Сопот през Столетово до землището на селата Розино и Христо Даново. Осем екипа на пожарните служби от областта в продължение на часове се бориха с огнената стихия, включиха се и доброволци, на място бяха докарани и..

публикувано на 08.07.24 в 20:58

Европейската служба за външна дейност с изявление по повод руските атаки в Украйна

"Целенасочените атаки срещу цивилни хора и обекти, които не представляват военна цел, биха могли да представляват военни престъпления и да бъдат причислени към престъпленията срещу човечеството", се казва в изявление на говорителя на Европейската служба за външна дейност по повод руските атаки срещу детска болница и родилно отделение в Киев и градовете..

публикувано на 08.07.24 в 20:54