Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем победи от девет възможни за българските боксьори

Уилям Чолов
Снимка: БГНЕС

Българите постигнаха 7 победи от 9 възможни днес на боксовия турнир "Странджа". 

Кристиян Николов, Рами Киуан, Хавиер Ибаниес и Уилиам Чолов донесоха нови победи за България след тези по-рано на Даниел Асенов и Ясен Радев на боксовия турнир "Странджа", а за съжаление Красимир Джуров и Кирил Русинов не успяха в своите срещи. 

Кристиян Николов продължи успешната българска серия на четвъртфиналите на Купа "Странджа". Младият национал се класира за Топ 4 в категория до 80 килограма и си гарантира минимум бронзово отличие от международния турнир. Николов преодоля съпротивата на коравия германец Бен Ехис. Националът ни стигна до успех с 4:0 съдийски гласа. Това стана и с цената на малка аркада, която се отвори над дясното му око в следствие на удар с глава. За място на финала утре Николов ще се изправи срещу друг германец - Силвио Ширле.

Рами Киуан стана поредният български национал, който се класира за полуфиналите. В своята категория до 75 килограма той постигна драматична победа над казахстанеца Нурканат Раис. Българският национал успя да се наложи в оспорвана битка срещу азиатския си съперник с 3:2 гласа. Мачът премина през серия от инфарктни моменти, като Киуан показа характер и воля, за да удържи втората си победа в 73-ото издание на турнира. По този начин той си осигури минимум бронзов медал от надпреварата. На полуфинал в петък Рами ще се изправи срещу голямата звезда на Украйна Олександър Хижняк.

Хавиер Ибаниес осигури още един медал за България. Бившият олимпийски и световен шампион за младежи се класира за полуфиналите на 73-ото издание на международния турнир по бокс. Той победи с 5:0 съдийски гласа представителя на Швеция Небил Ибрахим в категория до 57 килограма. Ибаниес разгърна потенциала си във втората половина на двубоя, след като започна по-предпазливо и опознавателно. Във втория и третия рунд обаче българският национал видимо бе с класа над съперника си и логично се поздрави с победата. Последното препятствие преди финала за Хавиер е руснака Овик Оганисян. Двамата ще се срещнат утре вечер

Уилиам Чолов записа втората си победа в мъжкия бокс. 4-кратният европейски шампион при подрастващите се класира за полуфиналите на турнира, след като не остави съмнения за разликата в класите срещу Миндаугас Гедминас от Норвегия. Българският национал се поздрави с нов убедителен успех с 5:0 съдийски гласа в категория до 75 килограма. Чолов показа познатия си стил и отличен усет да скъсява разко дистанцията, след което бързо да я увеличава отново. От финала вече го дели само коравия руснак Павел Сосулин, с когото ще се боксира утре вечер.

Красимир Джуров и Кирил Русинов не успяха да си осигурят мач по между си. Двамата имаха възможност да се изправят един срещу друг на полуфиналите на турнира, но за целта трябваше да спечелят мачовете си в категория до 63.5 килограма. За съжаление нито един от тях не съумя да преодолее своя съперник днес. Джуров отстъпи с 0:5 на узбекистанеца Турсунов, а Русинов допусна поражение със същия резултат от Серик (Казахстан).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Берое (Стара Загора) се наложи с 1:0 над Септември (София)

Новакът в елита Септември (София) потегли с неуспех

Отборът на Берое (Стара Загора) започна успешно новия сезон в efbet Лига, след като се наложи с 1:0 над Септември (София) на националния стадион "Васил Левски". Сантяго Годой осигури успеха на гостите с попадение шест минути след началото на втората част. Тимът на треньора Хосе Луис Ачиари имаше превъзходство през по-голямата част от мача и..

публикувано на 22.07.24 в 23:20
Веселин Великов

Веселин Великов: Червеният картон предреши мача

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Веселин Великов се извини на публиката на тима за пропуснатите точки, но смята, че ранното изгонване на Николай Николаев е повлияло за загубата с 0:2 от Спартак (Варна). Пазарджиклии трябваше напрактика да правят нов отбор, след като доста играчи си тръгнаха, както и Любослав Пенев на треньорския пост...

публикувано на 22.07.24 в 23:04
Александър Томаш

Томаш за стадиона в Пазарджик: Мъчим футбола

Завърналият се в елита отбор на Спартак 1918 (Варна) започна първенството с успех с 2:0 над Хебър (Пазарджик), като двата гола бяха дело на Ахмед Ахмедов и Антонио Вутов. Новият наставник на тима Александър Томаш беше доста разочарован от игрището, което в Пазарджик не предполага да се играе бърз и техничен футбол. Той говори и за това как..

публикувано на 22.07.24 в 23:01
Ловеч победи ЦСКА София II с 1:0

Обновеният Ловеч започна с победа като гост

Обновеният отбор на Ловеч започна сезона във Втора лига с успех над новака ЦСКА София II с 1:0. Единственото попадение в срещата вкара Виктор Василев в 38-ата минута. Домакините останаха с десет души в 80-ата минута, когато Марк-Емилио Папазов беше изгонен с директен червен картон заради ритник към Кингсли Бучи. Вторият тим на Ботев..

публикувано на 22.07.24 в 22:30
Спартак (Варна) победи с 2:0 Хебър в Пазарджик

Спартак (Варна) се върна в елита с победа

Отборът на Спартак (Варна) се върна в Първа лига с победа 2:0 над Хебър 1918 (Пазарджик) в 1-ия кръг на новото първенство. Срещата в Пазарджик беше определено доминирана от гостите от Морската столица, а лошият терен им попречи да стигнат до по-убедителна и ранна победа. Ахмед Ахмедов откри резултата в края на първото полувреме, а в..

публикувано на 22.07.24 в 21:27
Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре за мача с Черно море

Израелският футболен тим Апоел (Беер Шева) пристига в Ловеч утре, където ще излезе срещу Черно море (Варна) на 25 юли, в мач от втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, съобщи за БТА изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски. Обикновено гостуващите отбори в европейските клубни турнири пътуват ден преди..

публикувано на 22.07.24 в 20:28
Адриан Андреев

Ясни са съперниците на Андреев и Нестеров във Верона

Българската тенис-надежда Адриан Андреев ще играе срещу грузинеца Николоз Басилашвили в първия кръг на турнира от сериите "Чалънджър" във Верона, който е с награден фонд 120 хиляди евро. Жребият за основната схема на турнира беше изтеглена днес, а опитният 32-годишен Басилашвили влиза от квалификациите. В кариерата си той има пет титли от..

публикувано на 22.07.24 в 20:24