Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Леброн Джеймс счупи личен рекорд

Леброн Джеймс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Леброн Джеймс записа личен рекорд за сезона от 56 точки, а Лос Анджелис Лейкърс спечели срещу Голдън Стейт със 124:116 и прекъсна серията си от четири поредни загуби в НБА. Джеймс вкарва най-малко 50 точки за 13-и път в кариерата си. Рекордът му е 61 за Маями срещу Шарлот през 2014 година. Ръсел Уестбруук добави 20 точки, а Кармело Антъни отбеляза 14. Джеймс достигна 40 точки през третата четвърт, преди да изведе Лейкърс със 100:97 с оставащи 7:51 минути, след като вкара три поредни тройки.

Стеф Къри реализира 30 точки за тима на Голдън Стейт, който допусна четвърто поредно поражение, а 23 точки добави Джордан Пул.

Дориан Фини-Смит вкара тройка 3.3 секунди преди края за успеха на Далас срещу Сакраменто със 114:113. Далас беше без звездата си Лука Дончич, който пропусна мача заради травма на левия пръст на крака. Домакините преодоляха пасив от 19 точки, за да стигнат до успеха.

Спенсър Динуиди вкара рекордните за сезона 36 точки в първия си мач като титуляр след трансфера от Вашингтон на 10 февруари, а Джейлън Брънсън записа 23 точки и асистира за тройката на Фини-Смит. Де'Арън Фокс беше най-резултатен за Сакраменто с 44 точки.

Маями победи Филаделфия с 99:82 точки след 21 точки на Тайлър Хиро и Джими Бътлър. "Горещите" са с баланс 11-2 в последните си 13 мача и отново играха без Кайл Лаури, който отсъства по лични причини. Джоел Ембийд завърши с 22 точки и 15 борби за Филаделфия, а Джеймс Хардън пропусна втори мач заради травма на левия крак.

Тери Розиър вкара 31 точки за успеха на Шарлът срещу Сан Антонио със 123:117, не давайки отново шанс на треньора на "шпорите" Грег Попович да изравни рекорда в НБА. Сан Антонио загуби четири поредни срещи, след като победи Вашингтон на 25 февруари, за да доближи Попович на един успех от рекорда на Дон Нелсън от 1335 победи в редовния сезон. ЛаМело Бол добави 24 точки за Шарлът, а за Сан Антонио се отличи Келдън Джонсън с 33 точки.

Джа Морант вкара 25 точки и направи 7 асистенции за успеха на Мемфис срещу Орландо със 124:96.

Минесота надделя над Портланд със 135:121 след 36 точки и 15 борби на Карл-Антъни Таунс.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дара Малинова

Българки са четвърти на европейското по художествена гимнастика

България се нареди на четвърто място в отборното класиране при девойките на европейското първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Дара Малинова и Магдалена Вълкова се представиха много добре и завършиха с общ резултат 117.300 точки в надпреварата. Малинова ще играе на финалите на обръч и на лента, а Вълкова е сред..

публикувано на 22.05.24 в 19:37
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна в квалификациите на „Ролан Гарос“

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на квалификациите за място в турнира от тенис "Ролан Гарос" и няма да има шанса да се представи на червените кортове в Париж в Големия шлем. Андреев, който е 236-и в ранглистата на АТР, отстъпи в три сета 6:4, 5:7, 3:6 на италианеца Джулио Дзепиери за 2:19 часа. Българската надежда спечели първата част..

публикувано на 22.05.24 в 19:33
Николай Костов

Николай Костов: Имахме контрол над целия мач

Старши треньорът на Левски - Николай Костов, бе доволен след минималния успех на своя тим с 1:0 при гостуването на Крумовград в срещата от предпоследния пети кръг в първата шестица на Първа футболна лига.  "Успяхме да прекъснем серията на Крумовград, защото бяхме добре мотивирани за този мач и имахме план за играта, който футболистите..

публикувано на 22.05.24 в 19:30
Станислав Генчев

Станислав Генчев: Моето бъдеще ще се реши след последния кръг

Старши треньорът на Крумовград - Станислав Генчев, изрази разочарование след поражението на неговия отбор с 0:1 от Левски. По този начин "сините" сложиха край на серията от 15 поредни двубоя без загуба за новака в българския футболен елит. Специалистът коментира и слуховете за евентуално негово преминаване в Левски. "Всяко нещо има начало и..

публикувано на 22.05.24 в 19:27
Цветана Добрева

Цветана Добрева: Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на ОИ в Париж

"Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на олимпийските игри в Париж. По-трудно ще бъде да спечели медал. Има гимнастички, които изпълняват прескоци с много по-високи оценки за трудност. Тя добави още 8 десети към тези прескоци, които изпълнява. Това не е малко и се надяваме да е достатъчно, може би малко няма да й достигне за..

публикувано на 22.05.24 в 18:38
Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 година, след като "сините" спечелиха с минималното 1:0 като гости на новака в елита в двубой от предпоследния пети кръг в плейофната фаза в първата шестица в Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Вендерсон Цунами във втората минута на добавеното време. Така столичани..

публикувано на 22.05.24 в 18:35

Ивайло Иванов отпадна на световното по джудо

Българинът Ивайло Иванов отпадна във втория кръг в категория до 90 килограма на Световното първенство по джудо в Абу Даби (ОАЕ). Иванов стартира с успех с "вадзари" над бронзовия медалист от последното Европейско първенство в Загреб през април Алекс Крец (Румъния), но след това загуби с "ипон" от французина Алекси Матьо в 2:41 минута на двубоя. С..

публикувано на 22.05.24 в 18:34