Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътни строители протестират и в Хасковско

Снимка: Дора Атанасова

Работниците от хасковската фирма "АБ"АД протестират. Строителни машини се движат бавно от пътен възел Димитровград към автомагистрала "Марица" и обратно като затрудняват движението.

На място са  полицаи, които регулират трафика.

40 млн. лева дължи държавата от миналия април за извършена работа на фирмата, обясни Илия Велев, технически ръководител.

"А имаме текущи ремонти. Виждате как скочиха горивата. От зимното снегопочистване за тази година имаме 5 млн. Не са ни дали нито една стотинка за тази година. Министерството трябва да се разплати с бранша, защото браншът отива на дъното", посочи той.

Заради неизплатените пари ще има съкращения на работници, каза още Велев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Едуард Милибанд

"Покривна революция" ще сваля сметките за ток във Великобритания

В Обединеното кралство новото лейбъристко правителство на Киър Стармър днес ще разкрие планове за така наречената "революция по покривите", която ще доведе до още милиони домове, оборудвани със слънчеви панели, за да се намалят битовите сметки за енергия и да се справи с климатичната криза, съобщава "Обзървър". Министърът на енергетиката Ед..

публикувано на 14.07.24 в 09:03

Гърция: Пренасочват движението по магистралата Промахон - Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса, предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун, съобщават пожарникарите. Движението по магистралата Промахон - Солун се пренасочва по обходен маршрут от съображение за..

публикувано на 14.07.24 в 08:58

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки на борсите у нас

Минимално понижение на цените на някои основни хранителни стоки, плодове и зеленчуци на борсите в страната тази седмица отчита Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) в седмичния си бюлетин, предава БТА. Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у нас, през..

публикувано на 14.07.24 в 08:26

Над 400 млн. паунда ще похарчат на Острова в кръчми и магазини за финала на Евро 2024

Най-малко 405 милиона паунда се очаква да бъдат похарчени в кръчми и супермаркети за финала на европейското първенство по футбол тази вечер, когато Англия ще се изправи срещу Испания, показват данни на GlobalData Retail. Евротреската, обхванала Острова, е дала на британската икономика тласък в изражение на повече от 3 милиарда паунда през..

публикувано на 14.07.24 в 08:21
Снимката е илюстративна

ЕС: Нужно е повишено внимание във връзка с птичия грип

Няма повод за тревога, но е необходимо повишено внимание във връзка с птичия грип. Това обяви тази седмица Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията и уточни, че вирусите на заболяването продължават да циркулират, макар и на ниски нива, сред популациите на диви птици в Европа. "Следим отблизо настоящата ситуация с..

публикувано на 14.07.24 в 08:16

Безпрецедентни мерки за сигурност за националния празник на Франция

Франция посреща националния си празник с блясъка на Олимпийския огън и мрак относно бъдещото си управление след извънредните избори. Тържествата ще преминат при безпрецедентна охрана. Френският национален празник заварва Париж в трескава подготовка за Олимпиадата, която започва само след 12 дни. Бисерът на празничната програма е..

публикувано на 14.07.24 в 08:07
Израелски танк на границата на Израел с Ивицата Газа

Преговорите за примирие в Газа са преустановени

Преговорите за примирие в Ивицата Газа са били преустановени, след като три дни интензивни разговори не са успели да доведат до приложим резултат. Това предаде агенция Ройтерс, като се позова на два източника от египетските сили за сигурност, пожелали анонимност. Те също така обвинили Израел за това, че няма искрено намерение за постигане на мирно..

публикувано на 14.07.24 в 07:58