Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севда Асенова стартира с победа

Снимка: БТА

Българката Севда Асенова се класира за втория кръг на Световното първенство по бокс за жени в Истанбул. Опитната ни националка постигна убедителна победа на старта в категория до 48 килограма в Турция. Българката се поздрави с успех 5:0 съдийски гласа над Сумая Косимова от Таджикистан. За място на четвъртфиналите Асенова ще се изправи срещу Наталия Рок (Полша). Мачът им е предвиден за вечерната сесия на 14 май.

Утре на ринга ще се качат две наши националки. Носителката на Купа "Странджа" за тази година Светлана Каменова ще се изправи срещу Ашлеян Лосада Мота от Пуерто Рико. Мачът е в категория до 57 килограма. Той е пети във вечерната сесия на ринг Б и се очертава да започне около 19:00 часа.

В следобедната, която стартира от 14:00 часа на ринга ще излезе Аслъхан Мехмедова. В категория до 63 килограма тя ще срещне Рахма Мохамед от Египет. Двубоят е 10-и на ринг А и се очаква да започне около 16:15 часа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
ЦСКА 1948

ЦСКА 1948 си осигури бараж за Европа срещу ЦСКА София

ЦСКА 1948 победи с 2:0 като гост Славия в мач от 36-ия кръг в Първа футболна лига и се класира за бараж за участие в Лигата на конференциите. "Червените" имат актив от 52 точки и ще се изправят срещу ЦСКА София в решаващ двубой на 31 май, който ще определи последния евроучастник от българското първенство. Още в петата минута "червените"..

публикувано на 27.05.24 в 22:23
Красимир Дунев

Красимир Дунев: Много съм доволен, два медала, но и двата златни

Президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев заяви, че е доволен от спечелените два златни медала за България от Световната купа във Варна. Валентина Георгиева стана шампионка на прескок при жените, а Йордан Александров триумфира на висилка при мъжете в последния ден на надпреварата вчера. "Как може да не съм доволен. Това е перфектният завършек на..

публикувано на 27.05.24 в 21:51
Черноморец - Спартак (Пл)

Баскетболистите на Черноморец с бронзовите медали в първенството

Носителят на Купата на България за 2024 година Черноморец добави и бронзовите медали в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) към спечелените отличия за сезона. Черноморец надделя над Спартак с 87:72 (18:17, 25:21, 17:15, 27:19) като домакин в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас в третата среща от плейофа за третото място в първенството и..

публикувано на 27.05.24 в 21:41
Аслъхан Мехмедова

Аслъхан Мехмедова остана без квота за Игрите в Париж

Аслъхан Мехмедова загуби на старта на световната олимпийска квалификация по бокс в Тайланд, която е последната възможност за спечелване на квота за Игрите в Париж това лято. В категория 60 килограма при жените Мехмедова отстъпи с 0:3 точки на канадката Терис Смит. По този начин Мехмедова се прости с надеждите си да играе на Олимпийските игри в Париж...

публикувано на 27.05.24 в 21:36
Румен Радев

Румен Радев бе посрещнат в Лозана от Томас Бах

В рамките на визитата си в Швейцария държавният глава Румен Радев бе посрещнат в Лозана от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и от председателя на БОК Стефка Костадинова, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Заедно с водената от българския президент делегация те разгледаха Олимпийския музей в швейцарския..

публикувано на 27.05.24 в 21:00
ОФК Пирин

Петър Занев и Велислав Елезов подадоха оставки в Пирин (Бл)

Управителят на ОФК Пирин Петър Занев и клубният секретар Велислав Елезов поемат отговорността за отпадането на клуба от Първа лига и подадоха оставки, съобщиха от клуба на официалната си фейсбук страница. Утре, 28 май, клубът свиква пресконференция, която ще се състои от 13:00 часа на стадион "Христо Ботев". "Когато се съгласих да поема..

публикувано на 27.05.24 в 20:19
Александър Зверев - Рафаел Надал

Александър Зверев сложи край на мечтите на Рафаел Надал в Париж

Олимпийският шампион Александър Зверев победи с 6:3, 7:6(5), 6:3 Рафаел Надал във вероятния последен мач на испанеца на Откритото първенство на Франция по тенис. Титаничният сблъсък от първия кръг на турнира продължи 3 часа и 6 минути и завърши с успех за четвъртия в схемата Зверев. За Надал, който е печелил "Ролан Гарос" безпрецедентните 14..

публикувано на 27.05.24 в 20:08