Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е включен в електроенергийната система на страната

Снимка: Радио ВИДИН

Пети блок на АЕЦ "Козлодуй" е бил включен в електроенергийната система на България малко след 21:00 часа снощи.

Блокът беше спрян със сработване на аварийна защита заради "повишено напрежение, предизвикано от неизправност във възбудителната система на генератора на блока".

Дефектиралият елемент е бил сменен и проверен, преди да бъде включен в системата на страната.

Шести блок на атомната централа работи съгласно планирания график за електропроизводство, съобщават от атомната ни централа.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Народното събрание не избра Росен Желязков за министър-председател

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98  депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. В кулоарите на парламента лидърът на ДПС Делян Певески коментира, че  България е пропусна да има евроатлантическо правителство...

публикувано на 03.07.24 в 16:24
Красимира Катинчарова прави изказване в НС -  3 юли 2024 г.

Красимира Катинчарова към партиите: Не сте показали и грам покаяние за всичко, което сътворихте

По време на дебатите за гласуване на проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, депутатът от "Величие" Красимира Катинчарова се обърна към всички политически сили, участвали във властта: Парламентът обсъжда и гласува правителството, предложено от ГЕРБ-СДС ПГ на "Величие" ще гласува против правителство с първия мандат "Вие не сте показали и..

публикувано на 03.07.24 в 16:14
Съдебната палата в Кюстендил

Иван Белишки с условна присъда за лека телесна повреда на трима полицаи

Районният съд в Кюстендил наложи условна присъда на Иван Белишки, който се призна за виновен за причиняване на лека телесна повреда на трима полицаи. Случаят със сина на бившия кмет на Панагюрище е отпреди две години. Инцидентът станал на 26 април 2022 година в селцето Ломница, местността Ломнишки рид.  Трима полицаи били изпратени на място, откъдето..

публикувано на 03.07.24 в 16:09

Медицинският хеликоптер е транспортирал от Велинград до София жена с черепно-мозъчна травма

Медицинският хеликоптер е транспортирал от Велинград до София жена с тежка черепно-мозъчна травма.  По данни на очевидци тя се е подхлъзнала на главната улица в града, близо до сградата на Общината.  Пострадалата е на 60 г., стоматолог в града. 

публикувано на 03.07.24 в 16:04

Габрово е домакин на дискусионния форум "Кметовете говорят"

За трета поредна година Габрово е домакин на дискусионния форум "Кметовете говорят". Участие в него вземат представители на местните власти и на енергийни агенции и центрове, които обсъждат подходи, начини и мерки за справяне с проблемите, породени от промяната в климата. Дискусията се съсредоточава върху ключови въпроси, свързани..

публикувано на 03.07.24 в 16:01
Тошко Йорданов от ИТН на парламентарната трибуна - 3 юли 2024 г.

Тошко Йорданов: ИТН няма да подкрепи кабинет, доминиран от една или друга партия

"Има такъв народ" няма да подкрепи кабинет, доминиран от една или друга политическа партия, заяви по време на дебатите в Народното събрание по проектокабинета на ГЕРБ-СДС председателят на парламентарната група Тошко Йорданов: Парламентът обсъжда и гласува правителството, предложено от ГЕРБ-СДС "Така че, ако господин президентът връчи третия..

публикувано на 03.07.24 в 15:59
Пламен Димитров

КНСБ: В България няма изследване за онкологичните заболявания, причинявани на работното място

В България няма изследване за онкологичните заболявания, причинявани от канцерогенни вещества на работното място, алармират от КНСБ.  Около 35 000 са смъртните случаи в страната годишно, посочва президентът на синдиката Пламен Димитров.  Между 5% и 7% от всички ракови заболявания са приченени от рак на работното място:  "Това значи, че 2000 души..

публикувано на 03.07.24 в 15:57