Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Володимир Зеленски призова украинците да не вярват на фалшиви новини

Президентът на Украйна Володомир Зеленски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова съгражданите си да бъдат внимателни и да не вярват на фалшиви новини, на които са попаднали в социалните мрежи, предаде "Укринформ". 

"Понякога медийните оръжия могат да постигнат повече от конвенционалните. Очевидно е, че каквито и да било ракети и артилерия от Русия няма успеят да пречупят единството ни или да ни отклонят от нашия път. Би трябвало да е също толкова ясно, че украинското единство не може да бъде разбито с лъжи или сплашване, фалшива информация или конспиративни теории", подчерта Зеленски в традиционното си обръщение към украинците.
   
Държавният глава даде пример с фалшива новина за масирана руска ракетна атака в Украйна, която е изплашила много хора. Зеленски настоя украинците да не вярват на конспиративни теории от анонимни източници, разпространявани от руски пропагандатори или представители на властта в Москва.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пожарникари гасят унищожени в атаката коли, Виница, 14 юли 2022 г.

Руски удар взе 20 жертви в Централна Украйна, съобщи президентът Зеленски

Русия подложи на ракетен обстрел град Виница, на около 200 километра югозападно от Киев, в централната част на Украйна и причини смъртта на най-малко 20 цивилни граждани, сред които 3 деца. Над 50 души са тежко ранени. Виница е далеч от фронтовите..

обновено на 14.07.22 в 18:46
Президентът на Украйна Володомир Зеленски

Володимир Зеленски уволни украинските посланици в Германия, Чехия, Унгария, Норвегия и Индия

Украинският президент Володимир Зеленски уволни посланиците на Украйна в Германия, Чехия, Унгария, Норвегия и Индия. В президентския указ не се посочват причините за решението. Зеленски беше поискал от дипломатите зад граница да привлекат широка..

публикувано на 09.07.22 в 22:24
Украинският президент Володимир Зеленски говори по време на пресконференция в Киев, 6 юли 2022 г.

Зеленски: Най-накрая се чувства, че западната артилерия заработи мощно

Русия вероятно прави оперативна пауза в бойните действия в Украйна, твърдят западни експерти. Но бомбардировките срещу градове в източния регион Донбас не спират. Най-малко един човек е загинал, а няколко са ранени при руски въздушен удар срещу..

публикувано на 07.07.22 в 18:14
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пратеникът на ООН по Кипърския въпрос започва серия от ключови срещи за възобновяване на диалога

С обиколка в три европейски столици на пратеника на генералния секретар на ООН по Кипърския въпрос от днес започва третият, критичен етап в усилията на международната организация за възобновяване на преговорите между двете кипърски общности. Личният..

публикувано на 25.04.24 в 04:11

Недоволство в Ирландия заради големия брой мигранти, които пристигат от Обединеното кралство

Повече от 80% от търсещите убежище в Ирландия преминават в страната от Обединеното кралство, каза ирландският министър на правосъдието. Напрежението около имиграцията се повиши в Ирландия, на фона на увеличаването на пристигащите мигранти и острата..

публикувано на 25.04.24 в 04:03

Арести във Великобритания след смъртта на петима мигранти в Ламанша

Трима мъже са били арестувани във връзка със смъртта на петима мигранти в Ламанша във вторник, съобщи Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство. Мъжете бяха задържани по подозрение за подпомагане на нелегалната имиграция и..

публикувано на 25.04.24 в 03:52
Гордана Силяновска-Давкова

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур от президентския вот в Северна Македония

Кандидатът на ВМРО-ДПМНЕ Гордана Силяновска-Давкова води убедително на първи тур от президентските избори в Северна Македония, съобщи БГНЕС. Данните на Държавната избирателна комисия /ДИК/ при 63% преброяване на гласовете :  За Гордана..

публикувано на 24.04.24 в 22:55

Радев удостои с Почетния знак на президента участниците в "Еверест 84"

Държавният глава Румен Радев участва днес в Централния военен клуб в официалното отбелязване на 40-годишнината от първата българска експедиция за изкачване на връх Еверест. Събитието се провежда под патронажа на президента. Това съобщиха от..

публикувано на 24.04.24 в 22:51

Ивет Лалова роди момче

" Добре дошъл на този свят Тиаго Колио 🤍 Благодарим ти, че избра нас за свои родители. Толкова сме влюбени в теб и сърцата ни са пълни!", написа легендата на българската лека атлетика Ивет Лалова в профила си в социалните мрежи.

публикувано на 24.04.24 в 22:33

Авиодиспечерите във Франция отмениха стачката, но трафикът в четвъртък остава парализиран

Очаква се утре във Франция въздушният трафик да бъде парализиран заради обявената стачка на авиодиспечерите, въпреки постигнато споразумение в последния момент. Няма връщане назад. Въздушният трафик на Франция ще бъде объркан през целия ден, въпреки..

публикувано на 24.04.24 в 22:29