Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят плана за финансово стабилизиране на "Булгаргаз"

Снимка: Булгаргаз

Министерствата на енергетиката и на финансите ще представят днес план за финансово стабилизиране на "Булгаргаз".

Целта е дружеството да може да плаща за реално договорените количества природен газ, съобщи вчера служебният премиер Гълъб Донев.

"Следващата седмица Министерството на енергетиката ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението ни до края на отоплителния сезон", каза още премиерът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кирил Петков.

К. Петков: Основен риск пред новото служебно правителство е, ако Калин Стоянов остане начело на МВР

Най-големият риск пред бъдещото служебно правителство е, ако Калин Стоянов остане начело на МВР . Това коментира съпредседателят на ПП ДБ Кирил Петков преди заседанието на парламентарната група: "Ами да не забравяме, че най-основната цел на един служебен кабинет е да има честни избори. От тази гледна точка, по-странното за мен не бяха..

публикувано на 13.08.24 в 19:32
Снимката е илюстративна, архив.

За пожара в Атия: Огънят е засегнал растителността до няколко вили, но няма опасност за имотите

В квартал "Миньор" на созополското село Атия e избухнал пожар. Горят сухи треви и храсти и широколистна гора. Пожар гори в Атия, засегнал е и дворове. Екипи гасят 9 огнища в областта По информация на директора на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" старши комисар Николай Николаев огънят е засегнал растителността до..

публикувано на 13.08.24 в 19:28

Бюджетната комисия прие на първо четене законопроект за защита на длъжниците от колекторските фирми

Депутатите от Комисията по бюджет и финанси приеха на първо четене законопроект, който цели да пази длъжниците от произвола на дружествата за събиране на задълженията. Проектът е Министерският съвет и предвижда въвеждане на лицензионен режим за колекторските фирми. Текстовете на законопроекта въвеждат мерки за етично поведение и комуникация с..

публикувано на 13.08.24 в 19:22
Изображението, направено от Банкси в Лондонската зоологическа градина в Камдън, 13 август 2024 г.

Банкси в Лондонския зоопарк: Горила е повдигнала врата, от която на свобода излитат птици

Популярният уличен артист Банкси завърши деветдневна поредица, в която украси различни места в Лондон с черни рисунки на животни. Последната му творба, разкрита днес, е върху една от ролетните врати на зоологическата градина в британската столица. На нея една горила е повдигнала врата, от която на свобода излитат птици. Последната поредица..

публикувано на 13.08.24 в 18:54

Огънят в Славянка е заграден, ще трябва поне седмица, за да бъде да бъде напълно потушен

Пожарът в планината Славянка е локализиран и от двете страни на границата, но ще е необходима поне още седмица до пълното му потушаване.  Хеликоптер и самолети  се включиха в гасенето на другия голям пожар в Република Северна Македония, който е на няколко километра от границата с България, но опасност от разрастването му към наша територия няма ...

публикувано на 13.08.24 в 18:37

Германия продължава граничния контрол и в Шенгенската зона, за да ограничи миграционния наплив

Германският министър на вътрешните работи Нанси Фейзер обяви, че Германия ще продължи да осъществява граничен контрол и в рамките на Шенгенското пространство, за да ограничи миграционния наплив. Срещу това протестира Зелената партия. В публично писмо до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен политици от Зелената партия се..

публикувано на 13.08.24 в 18:03

Иран е склонен да смекчи отмъщението си срещу Израел, ако в Газа бъде постигнато примирие

Иран отхвърли публично призива от Европа за сдържаност, но е склонен да смекчи отмъщението си за убийството на Исмаил Хания, ако в Газа бъде постигнато примирие, твърди Ройтерс. През последните дни Съединените щати и съюзниците им са ангажирани в интензивни дипломатически преговори, за да предотвратят ирански удар по Израел и по-голяма война..

публикувано на 13.08.24 в 17:55