Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поляк спечели втора етапна победа в колоездачната Обиколка на България

Марцели Богуславски
Снимка: БТА

С финален спринт полякът Марцели Богуславски от отбора на Мазовше спечели четвъртия етап от Обиколката на България.

За 24-годишния Богуславски това е втора победа на българска земя, след като той триумфира и в пролога, с който бе даден старт на 69-ото издание на Обиколката. Полякът измина дистанцията от 138,8 километра от Сливен до Бургас за 3 часа, 18 минути и 18 секунди, като измъкна успеха в последните метри.

Втори остана лидерът в генералното класиране Франческо ди Феличе от тима на Галина Екотек Лукини. Това бе напълно достатъчно на италианеца, за да запази жълтата си фланелка. Трети остана друг поляк - Патрик Стош от тима на Востер.

Лидер в класирането при катерачите е французинът Алекси Герен от австрийския отбор Форарлберг, а при спринтьорите зеленото трико облече унгарецът Жолт Ищлщекер от Епронекс.

Обиколката на България завършва в четвъртък със 159-километровия етап от Чирпан до Момчилград, който е с обща денивелация от над 2200 метра.


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цървена звезда спечели Купата на Сърбия

Цървена звезда взе и Купата на Сърбия

Шампионът на Сърбия Цървена звезда завърши сезона с дубъл, след като спечели и Купата на сърбия. Във финала, който се игра на стадион “Лагатор” в Лозница, футболистите от Белград победиха с 2:1 над Войводина и взеха трофея за четвърти пореден път. Звезда излезе напред в резултата в 37-ата минута с гол на Мирко Иванич, а в 66-ата Урош Спаич..

публикувано на 22.05.24 в 06:48
Канада победи с 4:3 Чехия

Канада срази Чехия след продължение

Дилан Козънс вкара победния гол за Канада при успеха с 4:3 след продължение срещу домакина Чехия в мач от група "А" на Световното първенство по хокей на лед. Така канадците завършиха първата фаза на шампионата със седем поредни успеха. Центърът на Бъфало се разписа за втори път в двубоя и за общо осми в турнира, в който е водещ реализатор...

публикувано на 22.05.24 в 06:41
Маурисио Почетино

Маурисио Почетино напусна Челси

Маурисио Почетино напусна Челси по взаимно съгласие, съобщиха от английския футболен клуб. Аржентинецът изкара само един сезон като мениджър на "сините" и имаше слаба кампания, в която не успя да си осигури класиране за предварителните кръгове на Шампионската лига. Лондончани завършиха на шесто място в класирането и загубиха финала в турнира..

публикувано на 22.05.24 в 06:39

Пирин и Хебър запазиха интригата

Пирин направи равенство 0:0 с гостуващия Хебър в мач от 34-ия кръг от Първа лига. След близо 18 минути игра Йоан Н'зи напредна и стреля, но вратарят Максим Ковальов изби топката без особени проблеми. До края на първата част двата отбора продължиха да действат предпазливо и не се стигна до никакви други възможности за гол. В 58-ата минута Йоан Н'зи..

публикувано на 21.05.24 в 23:01
Йордан Александров

Йордан Александров: Ако си изиграя съчетанията имам шанс за финал

13 състезатели ще представят България на световната купа поспортна гимнастика., която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Отличията ще си оспорват над 130 състезатели от рекординет 37 държави. Бъгария при жените ще бъде водена от европейската вицешампионка Валентина Георгиева, а при мъжете от опитния Йорда..

публикувано на 21.05.24 в 21:14
Лесен успех за треньора на Локомотив Краси Балъков.

Локомотив (София) остава в елита

Локомотив София победи с 3:0 като гост Берое и си осигури участие в Първа лига и през следващия сезон. Столичани със сигурност ще завършат сезона rизвън последните 3 места, след като вече имат актив от 36 точки. Столичани бяха много по-активни и поведоха в резултата след само четвърт час игра чрез Кевин Маи. Енцо Еспиноса подаде неточно от тъч към Хуан..

публикувано на 21.05.24 в 20:48

Пореден успех за Тадей Погачар на Джирото

Лошото време съкрати почти наполовина 16-ия етап от Обиколката на Италия, но това не попречи по никакъв начин на лидера в генералното класиране Тадей Погачар да запише още една етапна победа, информира БТА. Словенецът, който кара за тима на Обединените арабски емирства, измина 118,4 километра от Лаас до Санта Кристина Валгардена за 2 часа, 49 минути и..

публикувано на 21.05.24 в 19:00