Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души са евакуирани заради проливния дъжд в Добрич

Снимка: архив

Двама души са били евакуирани тази вечер от домовете си в Добрич заради проливния дъжд. Наводнени са дворове на къщи, улици и булеварди, има и закъсали автомобили.  

Жена и трудноподвижен мъж, живеещи на улиците "Арда" и "Ивайло" в Добрич, са били евакуирани тази нощ от екипите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", информира главен инспектор Тихомир Катранджиев. Те не са пострадали и са настанени при роднини. Усилени са спасителните екипи, които ще дежурят през цялата нощ. От Община Добрич са извършили обход на градския канал, като към момента никъде няма разливи и опасност от такива.  

Гръм е ударил трафопост в село Царевец, като електрозахранването е било прекъснато в няколко села на територията на община Добричка. Силен дъжд вали и в общините Шабла и Каварна, но до момента няма сериозни сигнали оттам, посочиха от Пожарната безопасност. 

Наводнен е и пътят Добрич-Варна в района на село Стожер.  

По неофициални данни на измервателните станции на земеделци 120 литра на квадратен метър са паднали в региона за два часа. 

Ситуацията към момента се нормализира, но прогнозата е за ново усилване на дъжда през нощта. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Втори военен хеликоптер се включва в помощ на спасителните операции в Карловско

Втори военен хеликоптер се включва в помощ на спасителните операции в Карловско, съобщават от Министерството на отбраната. Заради прекъсването на пътищата в Подбалката вследствие на наводнението, с него на засегнатите от бедствието и спасителните екипи..

публикувано на 02.09.22 в 19:16
Село Богдан

Военни хеликоптери евакуираха бедстващи в Карловско

Няма загинали и пострадали хора при бедственото положение след проливните дъждове в карловските села, съобщи БТА, като цитира областния управител на Пловдив Ангел Стоев. За сметка на това са разрушени три къщи и един магазин в село Слатина, една..

обновено на 02.09.22 в 18:34

Разследват наводнението в Карловско

Започнало е разследване за причината за наводнението в няколко села в община Карлово. Засегнатите селища бяха посетени от прокурори от Окръжна прокуратура и Районна прокуратура-Пловдив.  Разследването, което се извършва от Национална следствена..

обновено на 02.09.22 в 16:23
ВИЖТЕ ОЩЕ

Народното събрание не избра Росен Желязков за министър-председател

След три часа дебати депутатите отхвърлиха кандидатурата на Росен Желязков за министър-председател.  Предложението на ГЕРБ-СДС беше подкрепено от 98  депутати. Против глсуваха 138 народни прествители, двама се въздържаха. Всички депутати от ГЕРБ-СДС -..

публикувано на 03.07.24 в 16:24
Красимира Катинчарова прави изказване в НС -  3 юли 2024 г.

Красимира Катинчарова към партиите: Не сте показали и грам покаяние за всичко, което сътворихте

По време на дебатите за гласуване на проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, депутатът от "Величие" Красимира Катинчарова се обърна към всички политически сили, участвали във властта: Парламентът обсъжда и гласува правителството, предложено от..

публикувано на 03.07.24 в 16:14
Съдебната палата в Кюстендил

Иван Белишки с условна присъда за лека телесна повреда на трима полицаи

Районният съд в Кюстендил наложи условна присъда на Иван Белишки, който се призна за виновен за причиняване на лека телесна повреда на трима полицаи. Случаят със сина на бившия кмет на Панагюрище е отпреди две години. Инцидентът станал на 26 април 2022..

публикувано на 03.07.24 в 16:09

Медицинският хеликоптер е транспортирал от Велинград до София жена с черепно-мозъчна травма

Медицинският хеликоптер е транспортирал от Велинград до София жена с тежка черепно-мозъчна травма.  По данни на очевидци тя се е подхлъзнала на главната улица в града, близо до сградата на Общината.  Пострадалата е на 60 г., стоматолог в града. 

публикувано на 03.07.24 в 16:04

Габрово е домакин на дискусионния форум "Кметовете говорят"

За трета поредна година Габрово е домакин на дискусионния форум "Кметовете говорят". Участие в него вземат представители на местните власти и на енергийни агенции и центрове, които обсъждат подходи, начини и мерки за справяне с проблемите,..

публикувано на 03.07.24 в 16:01
Тошко Йорданов от ИТН на парламентарната трибуна - 3 юли 2024 г.

Тошко Йорданов: ИТН няма да подкрепи кабинет, доминиран от една или друга партия

"Има такъв народ" няма да подкрепи кабинет, доминиран от една или друга политическа партия, заяви по време на дебатите в Народното събрание по проектокабинета на ГЕРБ-СДС председателят на парламентарната група Тошко Йорданов: Парламентът обсъжда и..

публикувано на 03.07.24 в 15:59
Пламен Димитров

КНСБ: В България няма изследване за онкологичните заболявания, причинявани на работното място

В България няма изследване за онкологичните заболявания, причинявани от канцерогенни вещества на работното място, алармират от КНСБ.  Около 35 000 са смъртните случаи в страната годишно, посочва президентът на синдиката Пламен Димитров.  Между 5% и 7% от..

публикувано на 03.07.24 в 15:57