Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради липса на пари няма да бъде асфалтиран целият път до треклянските села Средорек и Чешлянци

Снимка: Кирил Фалин

Само 3 километра ще бъдат асфалтирани от пътя между обезлюдените села Средорек и Чешлянци, община Трекляно, каза кметът Радко Петрунов. Средствата - над 200 хил. лева, са от капиталовите разходи по бюджета.

Цената на асфалта се увеличава до 200 лева за тон, с каквото количество матеирал едно 4-сантиметрово покритие нов пласт по пътя се ремонтират до 10 кв. метра, казаха ексепрети .Поради тази причина няма да може да се асфалтира целият път до двете селца, чието население общо е под 50 постоянни жители .

Въпреки оскъдния си бюджет всяка година Община-Трекляно, която ще се окаже единствената в Кюстендилския регион, залага пари за ремонт на междуселски пътища. Въпреки обезлюдяването до всяко село и махала трябва да има добре ремонтиран и поддържан път, по който да се придвижват при възникнали случаи линейки, пожарни, колите за разносна търговия, екипите на Енергото или близките от градовете, които посещават  възрастните си родители до селцата, коментира кметът Петрунов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започва военното учение "Тракийско лято"

Ежегодната съвместна българо-американска летателна тренировка "Тракийско лято" започва днес.  Тя ще се проведе в районите на авиобаза в Крумово, летище Пловдив, Чешнегирово.  Заради тренировката ще има временно затворени райони от въздушното пространство, казват от Министерството на отбраната.  В учението ще участват и формирования от..

публикувано на 17.08.24 в 08:33

"Хамас" отхвърли и най-новите предложения на САЩ за спиране на войната в Газа

Групировката "Хамас" е отхвърлила най-новите предложения на Съединените щати за спиране на войната в Газа, съобщава Франс прес. Предложенията бяха представени от Вашингтон като компромис след края на двудневните консултации с посредниците от Египет и Катар в Доха. Намерението е те да бъдат обсъдени през следващите дни и да бъдат окончателно договорени..

публикувано на 17.08.24 в 08:21
Генерал Олександър Сирски (вльво) с украински войници

Сирски: Украинските сили контролират 82 селища в Курска област

Щурмовите части на украинските въоръжени сили са напреднали между един и три километра в някои участъци в руската Курска област, докато руските сили в Донецка област вече са близо до град Покровск. Украинските сили контролират 82 селища в Курска област,  заяви главнокомандващият генерал Олександър Сирски. Командващият военновъздушните сили..

публикувано на 17.08.24 в 08:05

Десетки пожари на Балканите и в цяла Европа

Десетки пожари горят и в съседни на страната ни държави.  И днес остана много висок рискът от пожарна активност са райони в Северна Гърция . През изминалия ден гръцките власти гасиха по въздух пожара по билото на планината Славянка. Турция мобилизира десетки самолети, стотици превозни средства и хиляди служители за борба с пожарите, който..

публикувано на 17.08.24 в 07:54

Жълт код за високи температури в 14 области

За днес е в сила жълт код за високи температури в 14 области в страната.  Предупреждунието от първа степен е за областите: Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, както и Русе, Плевен, Велико Търново, Ловеч, Враца, Монтана и Видин.  В тези райони остава и много висок рискът от пожари. Остава под..

публикувано на 17.08.24 в 07:43

Очаква се и в Смядово да бъде обявено частично бедствено положение заради безводието

Очаква се днес и в Смядово, област Шумен, да бъде обявено частично бедствено положение заради безводието.  В петък кметът на общината Иванка Петрова обяви частично бедствено положение в селата Риш, Веселиново, Александрово и Черни връх , където не достига вода за пиене и за бита и са на режим от 10-ти юли: Заради проблемите с водата..

публикувано на 17.08.24 в 07:40

Хората от свищовското Хаджидимитрово на протест с пътни блокади заради безводието

Хората от свищовското село Хаджидимитрово, където е въведено безсрочно бедствено положение, заради безводието, отново излизат днес и утре на четиричасови протести с пътни блокади.  Вода от Държавния резерв за питейни нужди на селата Овча могила и Хаджидимитрово Потърпевшите от липсата на вода този път ще блокират главния път..

публикувано на 17.08.24 в 07:36