Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Недялков: Ще подходим с респект към Рома, но не се страхуваме

Снимка: Лудогорец

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков заяви, че футболистите на шампиона на България ще подходят с респект към италианския гранд Рома, но ще покажат в утрешния мач, че не се страхуват да играят с големите отбори.

Българският тим излиза срещу "вълците" в първия мач от група "С" на Лига Европа на 8 септември от 19:45 часа.

"Разбира се, че ние ще подходим с нужния респект към Рома, но няма да се върнем назад, да се пазим и да се притесняваме. Ще излезем с нужното самочувствие да направим добър мач и да покажем, че не се страхуваме да играем с големите отбори. Щом сме стигнали до тази фаза, би трябвало да сме готови за тези сблъсъци. Каквото и да кажа за Пауло Дибала ще бъде малко. Знаете какъв футболист е и каква класа притежава. Излизам на терена, а какво ще се случи, не мога да кажа. ще се опитам да се насладя максимално на момента", каза Неделков на пресконференция днес.

"Във всеки всеки един голям отбор би трябвало да има малко напрежение. Ако го няма това, значи не си на правилното място. Това напрежение трябва да го вкараме в мача и да го използваме по най-добрия начин, за да изкараме максимално добър резултат. От клуб като Рома може да научим как даден футболист трябва да се развива и да расте както като индивидуалност, така и като колектив, защото виждате Рома и съответно кой им е треньор, какви са настройките, как излизат за всеки мач. Той е ключът за всеки един футболист да върви нагоре", добави Недялков.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния

Европейският шампион от 1988-а година Нидерландия постигна победа с 3:0 над Румъния на осминафиналите на континенталния турнир в Германия. Нидерландия започна срещата на високо темпо и с натиск в противниковата половина. Още в 6-а минута Шави Симонс стреля от далечна дистанция, но румънският страж внимаваше и улови топката. Четвърт час след..

публикувано на 02.07.24 в 21:11

Джокович с експресна победа на Уимбълдън

Седемкратният шампион на Уимбълдън и финалист от миналата година Новак Джокович (Сърбия) се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева от Големия шлем в Лондон (Великобритания) само месец след като претърпя операция на менискуса на дясното си коляно. Вторият поставен Джокович победи преминалия през квалификациите Вит Коприва (Чехия) с..

публикувано на 02.07.24 в 20:31

ЦСКА 1948 продаде звездата си в Турция

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Педро Енрике Оливейра или Педриньо, ще продължи кариерата си в турския клуб Коняспор, съобщи сайтът Transfer Merkezi. Според турската медия, 27-годишният ляв полузащитник e подписал договор със зелено-черните за 3 години. Трансферната сума е неназована, но играчът имаше договор със столичани до юни 2025-а година...

публикувано на 02.07.24 в 20:29

Левски иска нов панамски защитник

Българският футболен клуб Левски проявява интерес към панамския национал Едгардо Фариня, съобщава местният журналист Хосе Мигел Домингес в Х. Централният бранител е собственост на Индепендиенте от панамското първенство и цената за правата му е около 150 хиляди евро. Фариня играе рамо до рамо в отбраната на националния отбор на Панама с..

публикувано на 02.07.24 в 17:43

ЦСКА София се подсили с Иван Дюлгеров

ЦСКА София привлече в редиците си българския национален вратар Иван Дюлгеров, съобщиха от клуба. Днес той подписа своя тригодишен договор с най-титулования български клуб. Талантливият страж, който пристига на "Българска армия" със свободен трансфер, има зад гърба си 130 мача в родния елит, а в 55 от тях запазва мрежата си суха. През..

публикувано на 02.07.24 в 17:41
Португалия - Словения

Драма прати Португалия в четвъртфиналите на Европейското първенство

Португалия се класира по изключително драматичен начин на четвъртфинал на Европейското първенство по футбол в Германия, след като елиминира Словения с 3:0 при изпълнението на дузпи и без голове в 120 минути игра. Големият герой за португалците беше Диого Коща - вратарят спаси всичките три наказателни удара след края на играта, а също така..

публикувано на 02.07.24 в 06:59
Национален отбор по волейбол за жени до 18 години

България с чиста победа над Германия на ЕП по волейбол за жени до 18 години

Националният отбор на България по волейбол за жени до 18 години победи Германия с 3:0 (25:23, 25:19, 25:23) на старта си на Група 2 от Европейското първенство в гръцкия град Хераклиен. Отборът, с който започна треньорът Антонина Зетова, бе Деница Ангелова, Калина Венева, Никол Окоро, Димана Иванова, Вяра Парапунова и Дарина Нанева.   Родният тим..

публикувано на 01.07.24 в 23:13