Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анте Шимунджа: Важно е да отговорим на класата на Рома

Анте Шимунджа
Снимка: Архив

Старши треньорът на Лудогорец заяви, че  най-важното е шампионите да отговорят на класата на Рома в утрешния двубой срещу италианския гранд от първия кръг в група "С" на Лига Европа. Той изрази задоволство, че може да разчита на всичките си футболисти, които са пределно мотивирани.

"Утре идва един голям отбор с една голяма фигура, която ще бъде на скамейката, но смятам, че сме подготвени. Абсолютно всичко в момента е възможно и единственото, което трябва да направим е да подходим по възможно най-добрия начин към мача и да играем смело, уверено. Очаквам да се получи оспорван мач и от двата отбора. В крайна сметка играчите са тези, които са на терена, играчите са тези, които излизат един срещу друг, а това, което ние трябва да направим, е да отговорим на класата, която те имат и да го направим с кураж, със самочувствие, а тактиката винаги може да се промени по време на мача", каза Шимунджа на официалната си пресконференция преди двубоя.

"За момента нямам абсолютно никакви проблеми с играчите, те са много мотивирани, всички са готови и искат да играят. Това е удоволствие и привилегия да разполагаш с такава група футболисти. В мача през уикенда направихме доста ротации в състава. Всички направиха заявка, някои по-сериозна, някои по-слаба. Аз съм най-доволен, че мога да разчитам на такава група с играчи и ако се наложи можем да променяме нещата в хода на мача", добави Шимунджа.

Относно новите футболисти, които пристигнаха в последните дни на трансферния прозорец, специалистът коментира, че може да разчита на Витри, който вече записа минути срещу Хебър, но не и на останалите играчи.

"Витри вече игра през уикенда. Другите дойдоха малко по-късно и все още не са направили сериозна тренировка с отбора. Нямаме много наблюдения над тях. Знаем какъв тип играчи са и мисля, че те ще могат да ни помогнат за в бъдеще. Напрежението може да бъде и добро. Ние вкарваме такова напрежение в отбора, за да можем да се развиваме и да подобряваме нещата. Утре е ден, в който трябва да се насладим на този тип напрежение. Когато започнах да работя с играчите още в първия ден, моето послание беше, че няма значение срещу кого и къде играем, нашата цел е само една - победа. Съгласен съм, че на хартия Рома е доста пред нас. Идват от едно от най силните първенства. Единственото, което можем да направим и ще направим е да имаме манталитет на победители", каза той.

"Доволен съм, че намалихме контузиите, в момента има само двама с травми. За трансферния прозорец мога да кажа, че винаги може да бъде по-лош или по-добър. Аз съм доволен от трансферния прозорец, защото накрая взехме играчите, които искахме", добави специалистът.

"Показахме на играчите видео с всичко от последния мач на Рома. Знаем какво да очакваме от тях, Рома е много силен отбор. Това, което се случи в последния мач с Удинезе може да се определи като малко по-различно. Както и Жозе Моуриньо каза по-добре е да загубиш един мач с 0:4, отколкото да загубиш четири мача с 0:1, защото загубиха само три точки. Този манталитет говори много", завърши Шимунджа.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Турция мечтае след победа над Австрия

Централният защитник Мерих Демирал вкара два гола и Турция спечели с 2:1 срещу Австрия в последен мач от осминафиналите на европейското първенство по футбол, проведен в Лайпциг. Следващият съперник на селекцията на Винченцо Монтела ще бъде Нидерландия, като четвъртфиналът е насрочен за 6 юли в германската столица Берлин. Турският национален..

публикувано на 03.07.24 в 00:01

Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния

Европейският шампион от 1988-а година Нидерландия постигна победа с 3:0 над Румъния на осминафиналите на континенталния турнир в Германия. Нидерландия започна срещата на високо темпо и с натиск в противниковата половина. Още в 6-а минута Шави Симонс стреля от далечна дистанция, но румънският страж внимаваше и улови топката. Четвърт час след..

публикувано на 02.07.24 в 21:11

Джокович с експресна победа на Уимбълдън

Седемкратният шампион на Уимбълдън и финалист от миналата година Новак Джокович (Сърбия) се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева от Големия шлем в Лондон (Великобритания) само месец след като претърпя операция на менискуса на дясното си коляно. Вторият поставен Джокович победи преминалия през квалификациите Вит Коприва (Чехия) с..

публикувано на 02.07.24 в 20:31

ЦСКА 1948 продаде звездата си в Турция

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Педро Енрике Оливейра или Педриньо, ще продължи кариерата си в турския клуб Коняспор, съобщи сайтът Transfer Merkezi. Според турската медия, 27-годишният ляв полузащитник e подписал договор със зелено-черните за 3 години. Трансферната сума е неназована, но играчът имаше договор със столичани до юни 2025-а година...

публикувано на 02.07.24 в 20:29

Левски иска нов панамски защитник

Българският футболен клуб Левски проявява интерес към панамския национал Едгардо Фариня, съобщава местният журналист Хосе Мигел Домингес в Х. Централният бранител е собственост на Индепендиенте от панамското първенство и цената за правата му е около 150 хиляди евро. Фариня играе рамо до рамо в отбраната на националния отбор на Панама с..

публикувано на 02.07.24 в 17:43

ЦСКА София се подсили с Иван Дюлгеров

ЦСКА София привлече в редиците си българския национален вратар Иван Дюлгеров, съобщиха от клуба. Днес той подписа своя тригодишен договор с най-титулования български клуб. Талантливият страж, който пристига на "Българска армия" със свободен трансфер, има зад гърба си 130 мача в родния елит, а в 55 от тях запазва мрежата си суха. През..

публикувано на 02.07.24 в 17:41
Португалия - Словения

Драма прати Португалия в четвъртфиналите на Европейското първенство

Португалия се класира по изключително драматичен начин на четвъртфинал на Европейското първенство по футбол в Германия, след като елиминира Словения с 3:0 при изпълнението на дузпи и без голове в 120 минути игра. Големият герой за португалците беше Диого Коща - вратарят спаси всичките три наказателни удара след края на играта, а също така..

публикувано на 02.07.24 в 06:59