Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът Лоренцо Мичели определи групата на България за световното първенство

Лоренцо Мичели
Снимка: БФволейбол

Селекционерът на женския национален волейболен отбор Лоренцо Мичели определи окончателния състав на тима за световното първенство в Нидерландия и Полша.

Заради контузия от нея отпадна титулярното либеро Жана Тодорова.

Българките са в група с отборите на САЩ, Сърбия, Германия, Канада и Казахстан.

Състав на България: Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Елена Бечева, Мария Йорданова, Мирослава Паскова, Лора Китипова, Петя Баракова, Борислава Съйкова, Мира Тодорова, Мила Пашкулева, Елица Атанасийевич, Силвана Чаушева, Радостина Маринова, Мария Кривошийска.

Отборът заминава за Световното първенство на 20 септември.  В първия си мач националките ще срещнат Германия. Двубоят е на 25 септември от 20:00 часа в Арнем (Нидерландия).


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море привлече защитника Асен Дончев

Черно море привлече четвърти нов футболист през лятото, съобщиха от клуба. Договор с "моряците" подписа защитникът Асен Дончев. Роденият през 2001 година футболист идва от тима на ЦСКА София. За последно той игра като преотстъпен в Пирин (Благоевград).

публикувано на 19.07.24 в 14:54
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов полуфиналист в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи петия в схемата Евгени Донской (Русия) с 6:4, 6:3 за 83 минути. Българинът направи два пробива по пътя си към..

публикувано на 19.07.24 в 14:51
Българската делегация по бадминтон за олимпийските игри в Париж

Сестри Стоеви и Калояна Налбантова със специална визия за ОИ в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Калояна Налбантова ще бъдат със специална виция на олимпийските игри в Париж. Състезателките ни ще бъдат със специални екипи, в които ще бъде влетено българското знаме. Трите пък ще бъдат със специален маникюр с олимпийските кръгове и с трибагнерика. Главният треньор на националния отбор Петя Неделчева..

публикувано на 19.07.24 в 13:33
Томислав Стипич

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството.  “Нашата работа и моята адаптация към България - започнах..

публикувано на 19.07.24 в 12:42
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03