Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа за деня на вота пресконференция на ЦИК: Все още няма данни за изборната активност

Снимка: БГНЕС
На първата за деня пресконференция на ЦИК посочиха, че все още няма данни за избирателната активност през първите часове на вота.

От ЦИК посочиха, че има доста сигнали за непроработили машини за гласуване и решения, свързани с това. За 15 от тези непроработили машини е взето решение гласуването да продължи с хартиени бюлетини.

Това обясни говорителят на комисията Росица Матева, която предостави и най-актуалните данни за това как се гласува във всички 12 934 секции.

15 от тези секции са в места за задържане, 755 са извън страната, 121 са секционните избирателни комисии в болници, подвижните избирателни секции са общо 292. Секциите с хартиени бюлетини са 3264.

Към момента за страната с подадени десет сигнала за проблеми с гласуването в страната - три са за нарушения в секционни избирателни комисии, два от тях са за това, че не е започнал на време изборния  ден, но са подадени преди началото на изборния ден. Всички СИК-ове работят. Имаме и две жалби за предизборна агитация в изборния ден, по една вече сме взели решение, посочи Росица Матева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Трафиканти на мигранти опитаха да се блъснат в лодка на гръцката брегова охрана, задържаха ги

Гръцката брегова охрана е открила огън по лодка с мигранти, за да спре рисково поведение на трафикантите. Те се опитали да се блъснат в лодка на гранична охрана. Трафикант се е опитал да блъсне гръцка патрулна лодка, за не бъде арестуван от граничните власти. Плавателният съд е потеглил от турския бряг с 13 мигранти, за да ги прекара..

публикувано на 24.08.24 в 11:48
Джъстин Бийбър

Джъстин Бийбър и съпругата му Хейли имат син

Суперзвездата на попмузиката Джъстин Бийбър обяви в Инстаграм, че със съпругата му Хейли вече имат син. Публикацията бързо събра милиони харесвания, отбелязва Франс Прес. „ДОБРЕ ДОШЪЛ У ДОМА, ДЖАК БЛУС БИЙБЪР“ - това е надписът под снимка на бебешко краче, увито в одеяло, която събра повече от 5 и половина милиона харесвания в мрежата...

публикувано на 24.08.24 в 11:41
Pleven Open`2024

Pleven Open`2024 - състезание по дебати

Плевен е домакин на национално състезание по дебати .  Днес и утре 20 отбора от ученици и студенти от цялата страна ще премерят сили в надпреварата Pleven Open`2024. Финалът е в неделя от 11.30 часа в зала „Катя Попова“, където ще има възможност дебатите да бъдат проследени и от публика.  Отборите ще покажат своите умения в това да съставят..

публикувано на 24.08.24 в 11:30

Жители на бедстващи от безводието свищовски села блокираха пътя Плевен – Русе

Десетки жители на бедстващите заради безводието свищовски села отново блокираха главния път Плевен – Русе. Хората настояват институциите да решат проблема като се довършат довеждащите водопроводи, да се смени остарялата вътрешна мрежа в населените места и да се търсят нови водоизточници.  За поредна седмица хората от Хаджидимитрово, Горно..

публикувано на 24.08.24 в 11:06

Три нови пожара на остров Крит

Три нови пожара са избухнали на гръцкия остров Крит. Все още не е загасен и огънят до Кавала в Северна Гърция. Поради засилване на вятъра и днес остава в сила най-високият риск от пожари. Въпреки усилията на пожарникари, доброволци и военни продължава да е активен пожарът до Кавала. Към действащите 130 огнеборци включиха още 80..

публикувано на 24.08.24 в 10:28
Илхан Кючюк

Илхан Кючюк пита ЕК заради тенденциозни проверки в общини, управлявани от ДПС

Евродепутатът Илхан Кючюк внесе писмени въпроси до Европейската комисия във връзка с информация за масови и тенденциозни проверки от ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други институции в общини, управлявани от ДПС, както и в домовете на нейни членове и активисти.  В позицията на Кючюк пише още, че тези действия будят притеснение за злоупотреба..

публикувано на 24.08.24 в 10:16

Концерти с кауза - за българска музика, в подкрепа на репродуктивното здраве и българския жестов език

Следващата седмица от Сливен стартира турнето "Концерти с кауза" . В рамките на кампанията ще се проведат концерти в 12 града, които целят да популяризират три каузи - за повече българска музика в национален ефир, в подкрепа на хората с репродуктивни проблеми и за популяризиране на българския жестов език чрез изкуството на хората с увреден..

публикувано на 24.08.24 в 10:10