Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път в историята българин в ръководството на AIPS Europe

Президентът на Българската асоциация на спортните журналисти Найден Тодоров беше избран за член на Изпълнителния комитет на Европейската асоциация на спортните журналисти (AIPS Europe) по време на 84-ия Конгрес на Международната асоциация на спортните журналисти (AIPS).

Той стана първият българин в управлението на AIPS Europe в 45-годишната история на организацията, която е най-голямата континентална секция към Международната асоциация на спортните журналисти.
Президентът на AIPS Europe Чарлз Камензули и президентът на БАСЖ Найден Тодоров, който бе избран за член на Изпълнителния комитет на AIPS Europe.
Президентът на AIPS Europe Чарлз Камензули и президентът на БАСЖ Найден Тодоров, който бе избран за член на Изпълнителния комитет на AIPS Europe.
През 1924 г. в навечерието на Олимпийските игри в Париж се учредява AIPS, а България е сред страните учредителки. От България е предложен и избран в първия Изпълнителния комитет на AIPS Чавдар Стотойлов. Българин е член на първата ръководна стуктура на Международната асоциация на спортната преса.
Найден Тодоров стана и първият българин изобщо в ръководните структури на AIPS след историческия първи Изпълнителен комитет, избран преди 98 г. Така - по време на отбелязването на 100-годишнината на Международната асоциация на спортните журналисти - отново в Париж по време на Олимпийските игри през 2024 г., българин отново ще е част от ръководните структури на AIPS.
Джани Мерло (Италия) бе избран за нов 4-годишен мандат като президент на AIPS.
Чарлз Камензули (Малта) спечели изборите за президент на AIPS Europe.
Найден Тодоров беше избран по категоричен начин в Изпълнителния комитет с впечатляващите 87% гласували за него делегати.
В Изпълнителният комитет на AIPS Europe от 2022 до 2026 г. бяха избрани още: Джанфранко Копола (Италия), Майкъл Шюн (Австрия), Гиорги Солоши (Унгария), Александър Главински (Украйна), Гаспер Болар (Словения), Аспасия Велонаки (Гърция), Наргиз Махмудзада (Азербайджан) и Зураб Талаквадзе (Грузия). 
Генерален секретар ще бъде Мурат Агджа (Турция), а ковчежник - Еродотос Милтиадос (Кипър).
Изпълнителният комитет и ръководството на AIPS Europe за периода 2022 - 2026 година.
Изпълнителният комитет и ръководството на AIPS Europe за периода 2022 - 2026 година.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Без българско участие в последния ден на Игрите в Париж

Без българско участие ще премине днешния последен състезателен ден на Олимпийските игри в Париж. Ще бъдат изиграни последните 13 финала, в които ще бъдат определени шампионите на маратон за жени (начален час 9:00), модерен петобой за жени (12:00), вдигане на тежести за жени в категория над 81 килограма (12:30), борба свободен стил за мъже в..

публикувано на 11.08.24 в 09:13
Станимир Стоилов

Гьозтепе на Станимир Стоилов започна с равенство в Суперлигата

Българският треньор Станимир Стоилов дебютира в турската Суперлига с отбора си Гьозтепе (Измир) с нулево равенство при гостуването на Анталияспор в 1-ия кръг. Гьозтепе се завърна в елита на Турция след две години пауза, а Стоилов беше човекът, който спечели промоцията. Срещата не изобилстваше от кой знае колко голови положения, като всеки..

публикувано на 11.08.24 в 06:09
Григор Димитров

Григор Димитров отпадна в Монреал

Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Мастърс" 1000 в Монреал (Канада) с награден фонд 6.8 милиона долара. Поставеният под номер 7 в схемата Димитров пропусна три мачбола във втория сет и отстъпи пред 62-ия в световната ранглиста Алексей Попирин (Австралия) с 6:4, 6:7(5), 3:6 за 2:38 часа. Димитров..

публикувано на 11.08.24 в 06:07

САЩ спечелиха пета поредна титла

Мъжкият баскетболен отбор на САЩ спечели пета поредна и рекордна общо 17-а титла от Олимпийски игри. В повторение на финала от Игрите в Токио звездният американски състав се наложи над домакините от Франция с 98:87 (20:15, 29:24, 23:25, 26:21) в препълнената зала „Берси“ в битката за златото на Олимпиадата в Париж. Франция остана със среброто..

публикувано на 11.08.24 в 06:04

Левски е неудържим, вече е лидер с 5 точки аванс

Александър Колев се разписа два пъти, а Мустафа Сангаре записа гол и асистенция за успеха на Левски с 3:0 като домакин срещу Крумовград в мач от четвъртия кръг на първенството.  "Сините" са с пълен актив от 12 точки и имат пет повече от четирите отбора с по седем зад тях. Левски контролираше изцяло играта срещу Крумовград през първото полувреме и успя..

публикувано на 10.08.24 в 23:20

С Тихомир Иванов приключи българското олимпийско участие

Тихомир Иванов завърши на осмо място на скок височина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж. 30-годишният българин направи личен рекорд за сезона от 2.27 метра във финала на надпреварата на "Стад дьо Франс" и записа най-добро представяне при третото си участие на Олимпиада. Той беше десети при дебюта си на най-големия спортен форум в Рио 2016, а..

публикувано на 10.08.24 в 21:15

Локомотив (Пд) спечели в Стара Загора

Локомотив Пловдив победи с 2:0 като гост Берое в двубой от четвъртия кръг от Първа лига, постигайки втори успех през новия сезон.  Двата отбора започнаха предпазливо срещата и интересните моменти пред двете врати липсваха. Все пак домакините от Берое бяха малко по-активни, но единствено опитваха с центрирания да затруднят Мартин Луков...

публикувано на 10.08.24 в 21:06