Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистренската полиция подкрепя кампанията да се засаждат елхи

Силистренската полиция подкрепя кампанията да се засаждат елхи

Три нови елхови дръвчета бяха засадени днес край Районното полицейски управление в Силистра. Лично, началникът му главен инспектор Траян Петров участва в облагородяването на района.

С тази акция силистренската полиция се присъединява към националната кампания в навечерието на Коледа елхови дървета да се засаждат вместо да се отсичат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Еманюел Макрон

Еманюел Макрон е призовал Махмуд Абас да проведе реформи

Френският държавен глава Еманюел Макрон е призовал в телефонен разговор палестинския президент Махмуд Абас да "приложи необходимите реформи", така че да има перспектива за признаване на държавата Палестина. Това съобщиха от кабинета на Макрон, цитирани от Франс прес.  Френският лидер е подчертал ангажимента на Франция за създаване на обща визия за мир с..

публикувано на 30.05.24 в 01:49
Риши Сунак

Риши Сунак изключи евентуална сделка с Найджъл Фарадж

Британският премиер Риши Сунак изключи възможността за сделка преди общите избори с Найджъл Фарадж - почетен председател на крайнодясната популистка партия "Реформирай Обединеното кралство". Предложението за разговори беше направено от Найджъл Фарадж. По-рано той бе обявил, че ще се въздържи да се кандитира от името на "Реформирай Обединеното..

обновено на 30.05.24 в 01:23
Бет Неш позира в самолет на международното летище Лоугън в Бостън на 18 декември 2014 г.

Бети Неш, стюардесата с най-дълъг стаж в света, почина на 88 години

Бети Неш - най-възрастната стюардеса в света, почина на 88 години. Тя има близо 70 години трудов стаж и е работила в една и съща компания до края на живота си.  Според  Асоциацията на професионалните стюардеси  Бети Неш  започва кариерата си  през 1957 г. в  авиокомпания  "Истърн", която  през 1990 година  е закупена от "Американ Еърлайнс". В същата..

публикувано на 29.05.24 в 23:06

Гласуват 200 хил. лева за заплати във фалиралото ВиК-Дупница

200 000 лева се очаква да отпусне Общинският съвет в Дупница на предстоящото си заседание на местното ВиК дружество, което все още предстои да премине към регионалния воден оператор "Кюстендилска вода". Задълженията на ВиК-Дупница надхвърлят 2 милиона лева, от години сметките на дружеството са запорирани. Още преди Коледа нямаше пари за заплати, а..

публикувано на 29.05.24 в 22:57
Закритият плувен басейн в сградата на 6 училище

Три пъти по-скъпо ще плащат учениците от Монтана за ползване на единствения закрит басейн в града

Три пъти по-скъпо ще плащат учениците от Монтана за ползване на закрития плувен басейн в 6-о училище "Отец Паисий" в извънучебно време. Двойно се вдига месечната такса за общежитието на 7 училище "Йордан Радиков". Тези решения взеха общинските съветници в Монтана на редовното си заседание. Аргументите - цените не са променяни от 2008 година и..

публикувано на 29.05.24 в 22:44
Бившият началник-щаб на Израелските отбранителни сили Гади Айзенкот.

Нетаняху се проваля ужасно начело на държавата, заяви израелски министър във военния кабинет

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се проваля ужасно начело на държавата, заяви Гади Айзенкот - министър във военния кабинет на Нетаняху. И настоя да бъдат свикани избори преди края на годината. Айзенкот е съпредседател на опозиционната формация "Национално единство" заедно с Бени Ганц - също министър във военния кабинет. И също като Ганц е бивш..

публикувано на 29.05.24 в 22:19

МС разреши до 4 военни кораба да участват в Противоминната военноморска група в Черно море

Правителството разреши изпращането и използването извън територията на страната за участие в състава на Противоминната военноморска група в Черно море на до 4 военни кораба - ( клас фрегата - с екипаж до 153 военнослужещи, клас противоминен – с  екипаж до 50 военнослужещи) . Те ще участват в операцията с щатното си въоръжение и състав. МС решава..

публикувано на 29.05.24 в 22:02