Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Средства за община Габрово за покупка на автомобил за доставка на храна от социалния патронаж

Снимка: Община Разград

Община Габрово ще получи средства за закупуване на нов лекотоварен автомобил за доставка на храна за потребителите на домашния социален патронаж. Отпуснатата помощ е в размер на  31 680 лв. Допълнително от местния бюджет ще бъдат осигурени 3 520 лв.

През последната година услугите на домашния социален патронаж в Габрово са ползвали повече от 450 възрастни, самотно живеещи и хора с увреждания. Храната, приготвена в кухнята на патронажа, ще се доставя до адресите им с новия лекотоварен автомобил, който предстои да бъде закупен със средствата, отпуснати от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Одобрените проекти на общини, които предоставят социалната услуга, са общо 88, а стойността на финансовата помощ е близо 3 млн. лв.

Новият автомобил за обслужване на нуждаещите се в Габрово ще се ползва и за доставка на храната до домовете на хората, включени в проекта "Топъл обяд", които са трудноподвижни или живеят в отдалечени квартали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Яхия Синуар

Външният министър на Израел призова за "бързо ликвидиране" на новия лидер на "Хамас"

Американският президент Джо Байдън е разговарял с лидерите на Катар и Египет въпроса за намаляване на напрежението в региона, както и за прекратяването на огъня в ивицата Газа. Русия също призова към сдържаност в Близкия изток. Руският външен министър Сергей Лавров е обсъдил напрежението в Близкия изток с йорданския външен министър..

публикувано на 07.08.24 в 07:53

Депутатите разглеждат Меморандума за презгранични операции за охрана на въздушното пространство с Турция

Депутатите ще разглеждат Меморандума за презгранични операции за охрана на въздушното пространство с Турция. Предложението е заложено в програмата на Народното събрание за тази седмица. България и Турция подписаха Меморандума за презграничните операции през февруари по време на редовния кабинет на Николай Денков. Документът определя основните..

публикувано на 07.08.24 в 07:46
Инспектори от РИОСВ-София извършват проверка на място в кв. „Ботунец

Представители на РИОСВ проверяват чипа на крокодила, открит в кв. "Ботунец"

Откритият вчера крокодил в столичния квартал "Ботунец" е останал там и през нощта, а днес предстои да бъде направена проверка на чипа му и дали отговаря на документите. Това обясниха представителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-София, които са на мястото, където е животното, предаде БТА. Преди това представители..

публикувано на 07.08.24 в 07:37

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава потушаването на пожарите в различни райони на страната. В сила остава бедственото положение в общините Харманли и Тополовград, заради пожара в района на село Черепово в Сакар планина. Няма опасност за населени места в района. Голям пожар в с. Черепово, бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград Над 160..

публикувано на 07.08.24 в 07:36

МС приема проектопостановление за минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност

Министерският съвет ще приеме проект на Постановление за определяне на минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност. Очаква се да бъде решено и страната ни да отпусне близо 35 хиляди лева за възстановяване на разрушената телекомуникационна инфраструктура в Украйна. Това ще стане чрез предоставяне на доброволна вноска към..

публикувано на 07.08.24 в 07:29

Над 20 точки в предварителната програма на депутатите за тази седмица

21 точки фигурират в предварителната програма за работата на парламента през тази седмица. Окончателно тя ще бъде приета в пленарната зала. Сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на второ четене е този за въвеждане на еврото в България, предаде репортер на БНР. Като първа точка в проектопрограмата за тази седмица фигурира..

публикувано на 07.08.24 в 07:26
Камала Харис и Тим Уолц на митинг във Филаделфия, 6 август 2024 г.

Първи митинг на Камала Харис и Тим Уолц

На митинг във Филаделфия кандидатът за президент на Демократическата партия Камала Харис представи своя кандидат-вицепрезидент и губернатор на щата Минесота Тим Уолц. Митингът, който се проведе в залата на местен университет пред публика, наброяваща според медиите около 10 000 души, беше първата съвместна изява на кандидатпрезидентската..

публикувано на 07.08.24 в 07:16