Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изправят пред съда в Плевен задържания британски гражданин

Съдебната палата в Плевен
Снимка: Прокуратура на РБ

В Плевен днес ще се гледа мярката за неотклонение "задържане под стража" на 28-годишния британски гражданин Дейвид Бодил. Той е издирван с червена бюлетина от Интерпол и беше задържан вчера в плевенското село Любеново.

Тази сутрин в Окръжна прокуратура - Плевен е пристигнала заповед за арест от Великобритания. Диана Илиева – зам.-окръжен прокурор и говорител :

"Заповед за арест с придружаващите документи, касаещи великобританския гражданин Дейвид Бодил. Предприети са действия от страна на Окръжна прокуратура – Плевен за екстрадиция на лицето. Същото няма да бъде задържано за срок до 72 часа, а незабавно ще бъде внесено искане за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на великобританския гражданин, което дело ще бъде разгледано незабавно от Окръжен съд – Плевен в рамките на днешния ден".

"Гледаме максимално бързо да задвижим нещата. Преценил е прокурорът, че днес може да бъде свършено това нещо, за да не отлага във времето за утре или вдругиден.  Няма такава необходимост. Всичко е налице, документите са при нас, така че действа незабавно", добави Диана Илиева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Плаж на о-в Крит

Земетресение и пожари на о-в Крит, няма пострадали

Земетресение и пожари засегнаха остров Крит. Няма пострадали. Пожарите в страната са под контрол без опасност да достигнат до населени места, съобщават от Гражданска защита. Три земетресения с магнитуд до 4,8 по скалата на Рихтер засегнаха остров Крит. Продължават вторичните трусове близо до епицентъра в туристическото селище Пиргос..

публикувано на 08.08.24 в 10:20
Делян Пеевски

Пеевски: Искат оставката на Антон Славчев, защото е спечелил конкурс за прокурор

Изпълняващият длъжността председател на Антикорупционната комисия Антон Славчев е спечелил конкурс за прокурор и затова му искат оставката, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски: "Защото е спечелил конкурс за прокурор в Градска прокуратура и се нуждаел от освобождаването от длъжността на председател, за да стане прокурор при другия..

публикувано на 08.08.24 в 10:11
Пожар в планината Славянка

Експерти: Огънят в Славянка отново може да се прехвърли на наша територия

Пожарът в планината Славянка не е окончателно изгасен и огънят може отново да се прехвърли от гръцка страна към нас. На много места в западна посока има доста огнища, които тлеят и след обяд като се повишат температурите се превръщат в пламъци. Висок е рискът. Това предупреди инж. Пламен Поюков, директор на ДГС Катунци, в интервю пред..

публикувано на 08.08.24 в 10:08
Бойко Борисов

ГЕРБ-СДС изпраща Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова на консултациите при президента

Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова ще бъдат пратениците на парламентарната група ГЕРБ-СДС при предстоящите консултации в 17 часа при президента Румен Радев, обяви в кулоарите на парламента председателят на групата и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Консултации с парламентарните формации в президентството Това е един нов подход..

публикувано на 08.08.24 в 09:55
Трагичният инцидент се е случил в покрайнините на Долна Оряховица.

Великотърновски съд призна за трудова злополука смъртта на жена след нападение на кучета

Административният съд във Велико Търново призна като трудова злополука инцидента, при който санитарка от горнооряховската болница загина, разкъсана от кучета. Ако Върховният административен съд потвърди решението, ще бъдат възобновени делата, които заведоха близките на загиналата жена с искове за половин милион лева обезщетение от лечебното..

публикувано на 08.08.24 в 09:47
Геновева Петрова

Геновева Петрова: Няма да бъдем свидетели на две ДПС-та на предстоящите избори

Вариантите за избор на нов служебен премиер не са толкова много . Това обясни пред БНР Геновева Петрова, социолог от "Алфа рисърч".  " Очакванията са на същата позиция да бъде назначен отново господин Главчев . Не мисля, че самата процедура ще има силно влияние по отношение на това как ще се развият политическите процеси".  Евентуалната..

публикувано на 08.08.24 в 09:34

Отстраниха аварията, оставила Лом близо денонощие без вода

Отстраниха аварията, оставила Лом и села без вода близо 24 часа. До късно снощи екипи са работили на терен. Повреда в напорния водопровод при село Добри дол остави без вода над 20 000 души. След спешна среща на кмета на Лом Цветан Петров и управителя на ВиК Монтана инж. Валери Иванов бяха предприети мерки. До късно снощи екипи отстраняваха..

публикувано на 08.08.24 в 09:27