Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Радева: Александра Фейгин има желязна психика

„Саша игра много добре. Аз бях сигурна, че ще влезе във финала. Тя е трудолюбива, тренира много. Има желязна психика, което е нещо страхотно. Изигра си чисто програмата. За този сезон това й е най-хубавата програма. Това е перфектен резултат и е добра стартова позиция за волната програма. Във волната може да мине доста напред. Няма от какво да бъде недоволна, изпълни всичко  на максимум – пируети, нива, стъпки, техника. Няма забележки. Може да й стискаме палци за волната програма“, така коментира специално за БНР представянето на Александра Фейгин на европейското първенство бившата национална състезателка Соня Радева.

Фейгин се класира за волната програма при жените на шампионата в Еспоо (Финландия) след 17-то място в кратката програма.

„Включването на троен Аксел в програмата на Александра при всички положения ще окаже влияние върху крайното класиране. На този етап треньорският й щаб е преценил да не се включва този елемент, защото не е достатъчно наработен. Той крие голям риск. Мисля, че това е разумно решение за този момент. Ако го включат, това ще бъде голяма заявка за класиране в 10-та на едно по-голямо първенство - европейско и световно“, добави сегашната треньорка.

„Аз не съм изненадана от представянето на Луна Хендрикс. Върху белгийката има голямо напрежение, всички очакват от нея добро представяне. За мен очаквано тя не изпълни комбинацията троен-троен, а направи троен – двоен, защото усети риск. Ако беше изиграла чисто щеше да поведе в класирането.  Хендрикс е по-класна състезателка от грузинката.  По-приятна е за гледане, по-женствена е. Мисля, че ще успее да догони във волната програма, защото три точки са нищо – един двоен Аксел“, каза Соня Радева  и направи анализ и на представянето на Лари Луполоувър.

„Разговарях с Найден Боричев – треньор на Лари. Той имаше контузия, проблем с ахилеса. Явно тя се е обострила и са преценили да не залагат на четворен скок в кратката програма, а на троен-троен. За съжаление първият троен скок не се получи и комбинацията панда. Ако бше направил комбинацията той  щеше да влезе във финала“, добави Радева.


За временният лидер при мъжете Адам Фа, за представянето на спортните двойки, липсват ли й състезанията на Соня Радева, какви са мечтите й като треньор и как се чувства в ролята на телевизионен коментатор можете да чуете в звуковия файл.

Соня Радева има 3 републикански титли. Най-доброто ѝ класиране на световно първенство е 16-о място. През сезон 2003/04 печели Helena Pajovic Cup.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Президентът на Торонто: Все още преговаряме с Везенков

Президентът на баскетболния отбор на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира пред медиите в САЩ ситуацията с българския национал Александър Везенков, който е спряган от медиите в Гърция за трансфер в тима на Олимпиакос. 28-годишният Везенков бе привлечен от Торонто преди броени дни в сделка, която изпрати крилото Джейлън МакДаниелс в..

публикувано на 14.07.24 в 17:21
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни с бронз във финала с пет обръча на СЧК в Клуж-Напока

Ансамбълът на България за жени спечели бронзов медал на финала с пет обръча на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание преди Олимпийските игри в Париж 2024. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита..

публикувано на 14.07.24 в 17:16
Стилияна Николова

Николова с две сребърни отличия, Калейн с бронз в първите два финала на СЧК в Клуж-Напока

Стилияна Николова спечели сребърните медали на обръч и на топка, а Боряна Калейн взе бронз на топка в първите два финала на отделните уреди при жените на на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание преди Олимпийските игри в Париж 2024. В първия финал на обръч и двете българки имаха..

публикувано на 14.07.24 в 15:37

Пето и осмо място за състезателите в европейските квалификации по плажен хандбал

Пето и осмо място записаха българските състезатели в европейските квалификации по плажен хандбал, които се провеждат във Варна и така си осигуриха участие в шампионата на Стария континент догодина. Мъжкият ни тим  завърши на пета позиция в пресявките .  Момчетата на старши треньора Александър Бояджиев победиха в спора за петото място на тима на..

публикувано на 14.07.24 в 15:22
Петър Стойчев

Петър Стойчев преплува дистанцията от Северна Ирландия до Шотландия за по-малко от десет часа

Бившият световен шампион в плуването в открити води Петър Стойчев преплува 38,1-километровата дистанция от Северна Ирландия до Шотландия. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук. 47-годишният българин е изминал дистанцията за 9 часа и 56 минути, с което става едва 11-ият плувец в историята, който прави това за по-малко от 10 часа. "Северният..

публикувано на 14.07.24 в 15:14

Испания срещу Англия в големия финал на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния..

публикувано на 14.07.24 в 10:21

Таунзенд и Синякова спечелиха титлата на двойки жени на "Уимбълдън"

Американката Тейлър Таунзенд и чехкинята Катерина Синякова победиха канадката Габриела Дабровски и новозеландката Ерин Раутлиф със 7:6(5), 7:6(1) и спечелиха титлата на двойки жени от турнира по тенис от веригата за Големия шлем "Уимбълдън". За Таунзенд това бе първа "мейджър" титла в кариерата, след като американката загуби на домашна почва през 2022..

публикувано на 14.07.24 в 10:10