Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Везенков с 23 точки за поредна победа на Олимпиакос в баскетболната Евролига

Олимпиакос
Снимка: БК Олимпиакос /Фейсбук

Отборът на Олимпиакос, чийто екип носи българинът Александър Везенков, надигра турския Анадолу Ефес със 76:70 (22:13, 19:18, 18:21, 17:18) като домакин в Атина в среща от 23-ия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже.

Победата бе пета поредна и общо 16-а за гръцкия гранд, който оглавява временното класиране. Шампионът Анадолу Ефес допусна 12-а загуба и заема 11-а позиция преди приключването на всички мачове от кръга.

Националът Александър Везенков бе най-резултатен за успеха на Олимпиакос. Той отново стартира като титуляр и реализира 23 точки, от които 4 тройки, добавяйки 3 борби, 3 асистенции и 1 отнета топка за 32 минути на терена.

Баскетболистите на Олимпиакос стартираха отлично и водеха през целия мач. Те покачиха аванса си до 15 точки две минути преди почивката при 40:25, но гостите от Истанбул стопиха малко от изоставането си и първото полувреме завърши при 41:31 в полза на гръцкия тим.

Водени от Везенков домакините изиграха силни начални минути в третата част и вдигнаха разликата до 16 точки при 59:43 преди Анадолу Ефес да направи серия от 9 безответни точки и да намали до 52:59 преди заключителния период. В него турският тим се доближи на 4 точки до отбора на Олимпиакос, който обаче не позволи обрат.

Михалис Лундзис допринесе с 13 точки и 7 борби за домакините, които отново бяха без Костас Слукас и Алекс Питърс. По 10 точки вкараха Мустафа Фал и Шакил МакКисик.

За Анадолу Ефес нито един играч не отбеляза повече от 10 точки. Шейн Ларкин завърши с 10 точки и 5 асистенции, а Василие Мицич, Родриг Бобоа и Илайджа Браянт също добавиха по 10 точки.

В следващия кръг от Евролигата Олимпиакос ще гостува на АЛБА Берлин в Германия на 8 февруари, а преди това за Везенков и съотборниците му предстои гостуване на Лаврио на 5 февруари в гръцкия шампионат.

По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Момент от мача Рома - Атлетик Билбао.

Рома се препъна, хаос в Лондон, Кабаков раздаде 6 картона (резултати от Лига Европа)

Отборите на Рома и Атлетик Билбао завършиха наравно 1:1 на „Олимпико“ в първия си двубой от шампионатната фаза на Лига Европа. „Вълците“ поведоха с гол на Артьом Довбик (32'), но „лъвовете“ стигнаха до равенството чрез попадение на Айтор Паредес (85'). Мачът беше ръководен от българска съдийска бригада, начело с главния рефер Георги Кабаков, който..

публикувано на 27.09.24 в 00:29
Павлин Николов.

Спират парите на Спартак (Варна) заради нападение срещу треньора

Президентът на Спартак Варна Павлин Николов прекратява финансирането на клуба в Първа лига. Причина за това са инцидентите по време на днешната тренировка на варненци, когато фенове прекратиха заниманието и удариха треньора на отбора Кириякос Георгиу.  Позиция на Павлин Николов - президент на ФК Спартак Варна, по повод инцидентите по време на днешната..

публикувано на 26.09.24 в 22:59

„Златното момиче“ Силвия Митева откри свой клуб

Едно от „Златните момичета“ в художествената ни гимнастика създаде свой клуб. Почти 10 години след като прекрати активната си спортна кариера Силвия Митева се реши да създаде клуб „Сияние“.  „Още от дете всички знаете че съм израснала в залата и винаги съм знаела, че ще имам свой клуб. След като се отказах, не усещах, че трябва да го направя. Имах..

публикувано на 26.09.24 в 18:47

Четирима българи ще участват на СК по кикбокс в Ташкент тази седмица

Четирима българи ще представят страната ни тази седмица на световната купа по кикбокс в Ташкент. Националите ни получиха покана за участие в състезанието лично от президента на федерацията по кикбокс на Узбекистан - Айбек Нарметов.  В надпреварата  за призово класиране ще се състезават 2223 кикбоксьори от 42 държави, които ще се включат в общо 2628..

публикувано на 26.09.24 в 17:43

Илиян Радулов е четвъртфиналист в Сабадел

Българският национал за Купа "Дейвис" Илиян Радулов се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Сабадел (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара. Радулов, "щастлив губещ" от квалификациите, спечели срещу поставения под номер 8 Райън Найбур (Нидерландия) със 7:6(1), 6:7(4), 6:1 след три часа и половина игра. В схемата на..

публикувано на 26.09.24 в 17:27

Славия подсили защитата с чужденец

Жордан Варела подписа договор със Славия. Контрактът на левия краен защитник е за три сезона, потвърдиха от клуба в сряда.  21-годишният Варела изкара пробен период в отбора през последните седмици. Високият 175 сантиметра бранител е играл за втория състав на Монако, като и за Серкъл Брюж в Белгия.  Варела има мачове за националните отбори на Франция..

публикувано на 26.09.24 в 16:14

Жребият за Купа Дейвис ще се тегли в началото на октомври

Жребият за Купа "Дейвис", ще се тегли в началото на октомври, съобщиха от БФТ.  Двойките трябваше да бъдат определени вчера, но поради технически причини това беше отложено за началото на следващия месец.   България се наложи над Салвадор с 3:2 победи в Пловдив в средата на септември и ще играе за изкачване в Световна група I.  След този успех..

публикувано на 26.09.24 в 14:23