Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Меджидиев очаква първия медицински хеликоптер до 15 декември

Асен Меджидиев - служебен министър на здравеопазването
Снимка: БГНЕС, архив

До средата на декември трябва да пристигне първият медицински хеликоптер, закупен по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщи министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

Здравният министър изрази увереност, че спешната медицинска помощ по въздух ще е факт много по-рано.

"За това се създаде един екип на ниво министри и зам.-министри, така че още преди получаването на първия хеликоптер, който очакваме по друга програма още в средата на годината да имаме, ние да бъдем абсолютно готови с обучени медицински екипи, обучени пилоти, организация на сериозен координационен център, който да управлява тези полети и да координира действията на спешна медицинска помощ".


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Италия: 1 от 10 избиратели е информиран за партийните кандидати за ЕП

Гласуването за ЕП в Италия започна вчера, като продължава и днес. Очаква се да завърши в 23 часа местно време. Според наблюдателите гласуването за ЕП има повече вътрешна насоченост към италианската политическа структура. Проучване показа, че ще гласуват около 57% от италианците, повече от чувство за дълг. Само 1 от всеки 10 е много информиран..

публикувано на 09.06.24 в 14:38

Параваните създадоха напрежение във вота в община Кюстендил

Избирателната активност в изборите за Народно събрание към 11:00 часа в област Кюстендил е 7,76 на сто, а за европарламент -  8,71 процента, по данни на Районната избирателна комисия.  В три от избирателните секции още в началото на изборния ден се наложи да се премине на гласуване само с хартиена бюлетина заради повредени машини. Жалба, внесена от..

публикувано на 09.06.24 в 14:31

Евробарометър: 64% от младите испанци имат намерение да гласуват за ЕП

37 милиона испанци могат да гласуват на европейските избори. Страната избира 61 представители  в ЕП. Испания е на четвърто място – след Германия, Франция и Италия, по брой евродепутати. На предишния вот беше отчетен ръст от 50% при участието на младите хора, сравнено с предходния вот.  Към младежта бяха насочени и много от посланията..

публикувано на 09.06.24 в 14:27
Константин Стоилов, РИК – Силистра

Общински съветник е заличен от списъците с членове на СИК в Силистра

От списъците с членове на секционни избирателни комисии е било заличено лице, което е действащ общински съветник и според сега действащото изборно законодателство няма право на това, съобщават от Районната избирателна комисия в Силистра. Жалби няма подавани. За Европейски парламент гласуват малко над 103 хиляди души, а за Народно събрание..

публикувано на 09.06.24 в 14:17

6 са подадените в МВР сигнали за нарушения в изборния ден и 436 от началото на предизборната кампания

436 са сигналите получени в МВР от началото на предизборната кампания до момента, шест са от днешния ден. До момента са образувани 99 досъдебни производства, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство. От МВР напомнят на гражданите, че могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са..

публикувано на 09.06.24 в 14:13

В Румъния се очаква около 40% избирателна активност

В Румъния има изразена тенденция да се пропагандира връзката между ЕС и младите хора. Това каза в интервю за БНР журналистът Владимир Митев от Румънската редакция на Радио България. Около 1 милион млади гласоподаватели придобиват право да гласуват за първи път на сегашния евровот, уточни той. Би трябвало да има поне 40%..

публикувано на 09.06.24 в 14:07
Президентът Румен Радев гласува в столичната ПГ по транспорт

Президентът: Българските политици е крайно време да са научили да поставят обществените интереси пред своите

От партиите зависи дали, как и при какви условия ще съставят правителство след изборите, коментира президентът Румен Радев след като гласува за Народно събрание и за Европейски парламент. "Гражданската  активност не се изчерпва само с явяването пред урните, това означава гражданите да помнят какво са обещавали политиците и да си го търсят. И..

публикувано на 09.06.24 в 14:07